Werkgroep Liturgie en eredienst

Hits: 3611

De wijkgemeenten De Morgenwijk en De Poorten houden elke zondag een gezamenlijke dienst in de Plantagekerk. Daar besteden ze veel aandacht en zorg aan een goede zondagse viering. De liturgie van de viering is een weerspiegeling van de afkomst, tradities en vernieuwingen die in de wijkgemeenten bestaan en gaande zijn. Niet elke kerkdienst heeft dezelfde liturgie, en liturgische vormen veranderen in de tijd.

De Werkgroep Liturgie en Eredienst bespreekt vormen van vieringen, ingekomen ideeën en aanpassingen voor de diensten. Er wordt speciale aandacht gegeven aan de bijzondere perioden van het kerkelijk jaar, zoals Adventstijd en de Veertigdagentijd. Door met de predikanten, kinderdienst, tienerdienst, bloemendienst en andere geledingen in de kerk goed af te stemmen, ontstaat een voor de gemeenteleden herkenbare lijn in de diensten.

In de werkgroep Liturgie en Eredienst zitten de wijkpredikanten, een ouderling, de cantor/organist, en vertegenwoordigers van de bloemendienst, de kinderdienst, de cantorij en zanggroep l 'Esprit.

De commissie brengt haar adviezen en voorstellen in bij de wijkkerkenraden.

Voorzitter: Aad Woudenberg

Secretaris: Roelof Potters, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .