Fietsen voor onderzoek naar dementie

Hits: 111

2bike4alzheimer

Team Protestantse Gemeente doet mee aan 2bike4alzheimer! Dat is een sponsorfietstocht om geld in te zamelen voor onderzoek naar dementie.
Dementie is meer dan vergeetachtigheid. Het is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes, waarbij de hersenen worden aangetast.

Hierdoor kan iemand informatie niet goed meer verwerken. Als gevolg hiervan kan iemand steeds minder goed zelfstandig functioneren. Het is een hersenziekte die invloed heeft op je persoonlijkheid en je gedrag, op je dagelijkse doen laten en op je sociale leven. Een veelvoorkomende vorm is de ziekte van Alzheimer. Er is (nog) geen genezing mogelijk voor dementie. Onderzoek is dan ook hard nodig.

Dementie komt niet alleen voor bij ouderen. Er zijn ook jonge mensen met deze ziekte.
Eén op de vijf mensen krijgt ermee te maken. Ook in onze gemeente zijn er mensen met dementie. De ziekte heeft een grote impact op het leven van mensen met dementie en hun naasten. Daarom willen we graag een keer voor deze ziekte aandacht vragen.
De sponsorfietstocht vindt plaats op zaterdag 18 september in en rond Amersfoort. Er zijn routes van 40, 80, 120 en 160 km. Het thema van de fietstocht is: Herinneringen.
Help je ons mee? Dat kan door:
* voor ons team te bidden
* mee te fietsen in ons team
* mee te helpen met acties om geld in te zamelen of hiervoor ideeën aan te dragen
* ons te steunen met een bijdrage
Wil je meer informatie of wil je meefietsen in ons team? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Kijk ook op onze actiepagina.

Frieda Meijers, Gertie van Dijk, Joke Bode, Saskia, Martin en Tom de Jonge