Sobere maaltijden tijdens vasten

Hits: 306

woestijnsoep.jpg

Na Aswoensdag breekt de vastenperiode aan. Je zou misschien kunnen denken; ‘ik vast genoeg; geen of weinig contacten, geen uitjes, geen bezoek aan een museum of naar een voorstelling’. Dit jaar geen gezamenlijke sobere maaltijden in de kerk. Toch willen we graag aandacht vragen voor de komende periode en door middel van de gedeelde recepten een stukje verbondenheid met elkaar ervaren.

We hebben voor elke week een recept voor jullie. Het zijn eenvoudige sobere gerechten zonder vis of vlees. Elke week ontvangt u via de zondagsbrief een recept en staat er op de website (pgharderwijk.nl/2601) een filmpje om te zien hoe het bereid wordt.

De recepten komen uit verschillende kookboeken en zijn soms een variatie op een recept; verschillende voorkeuren qua smaak in onze gezinnen of wat er nog in de koelkast aanwezig is en soms is bepalend geweest wat voorhanden was op de lokale markt (Zuid-Soedan). Soms staan gebruikte groentes, fruit of kruiden symbool voor de vastentijd. Daarbij hebben we recepten zo gemaakt dat je deze makkelijk in grotere of kleinere hoeveelheden kan maken. (te)Veel gemaakt?..... lekker een pannetje bij de buren brengen!  Heel veel plezier bij het bereiden en alvast eet smakelijk! Heb het goed met elkaar de komende ‘vasten’ tijd.

Alex Vinke en Anita Oosterloo

Sobere maaltijd 1 - 17 februari - Woestijnsoep -klik hier voor recept

Sobere maaltijd 2 - 24 februari - Gado Gado -klik hier voor recept 

Sobere maaltijd 3 - 3 maart -  Kusherie - klik hier voor recept

Sobere maaltijd 4 - 10 maart - Wortel-bleekselderijsoep - klik hier voor recept