Kerktelevisie

Hits: 11107

kerktelevisie

Thuis de diensten volgen?

Kunt u niet (meer) zelf naar de kerk gaan, dan is het mogelijk de dienst thuis te volgen via de televisie. In bijna alle kerken, ook van de Protestantse Gemeente, hangen camera’s. Deze geven alle diensten live door naar alle woningen met een CAI-aansluiting. Om een dienst thuis te kunnen bekijken heeft u wel een speciale smartcard nodig voor in uw televisie of het bijbehorende ‘kastje’.

Het abonnement op Kerktelevisie kost € 7,25 per maand. Uw toestel wordt thuis kosteloos voor u ingesteld. De kerkdiensten worden uitgezonden op de digitale tv-kanalen 701 t/m 713.

 

De kerktelevisie is mogelijk dankzij samenwerking tussen de CAI en de StichtingKerkradio en -Televisie Gemeente Harderwijk. Hierin werken veel kerkgenootschappen samen. Zo blijft u met uw kerkelijke gemeenschap verbonden alsof u er zelf bij bent.

Sommige kerken zenden ook andere activiteiten in de kerkzaal rechtstreeks uit, zoals huwelijken en concerten.

Wie komt in aanmerking?

Uitgangspunt is dat u om bijzondere redenen langere tijd de kerkdiensten niet persoonlijk kunt bijwonen. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, handicap of zeer hoge ouderdom waardoor u moeilijk de deur uitkomt.

Kerktelevisie kunt u aanvragen via het kerkelijk bureau.