Vacature Jeugdwerker

Hits: 303

Profielschets jeugdwerker PGH

De Protestantse Gemeente Harderwijk is op zoek naar een stimulerende en enthousiaste

JEUGDWERKER  (18 uur per week)

Wil jij aan de slag met verbinding tussen de generaties?
Wil jij je samen met de jeugdraad inzetten voor jongeren?
Wij zoeken een jeugdwerker die in Harderwijk met de jeugdraad de schouders wil zetten onder het jeugdwerk!

Wie wij zijn   Protestantse Gemeente Harderwijk
De Protestantse Gemeente Harderwijk is een veelkleurige geloofsgemeenschap met ongeveer 4.500 leden. Er zijn momenteel vier (wijk)predikanten en drie kerkelijk werkers werkzaam in onze gemeente. Veel activiteiten spelen zich af in en rondom de twee kerkgebouwen.

De jeugdraad werkt als commissie voor het jeugdwerk onder verantwoordelijkheid van de Algemene Kerkenraad. Ze heeft tot hoofdtaak het jeugdwerk, in alle wijken, het Fonteinwerk en wijkoverstijgend te stimuleren, te coördineren en te ondersteunen.

Missie van de jeugdraad
Door het jeugdwerk dat vanuit de PGH wordt gedaan bereiken we kinderen en jongeren en vertellen hen, met en zonder woorden, over God en Zijn uitnodigende liefde. Ze weten zich welkom in de kerk op zondag en op de verschillende activiteiten van de kerk in de week. Ze ontwikkelen en verdiepen vriendschappen en groeien samen in de gemeenschap met God en (inter-generatief) met elkaar. Ze vinden hun plekje in de kerk zodat zij als christen in deze wereld kunnen staan en het geloof ook weer door kunnen geven.

Ze weten zich deel van de kerk te midden van verschillende generaties. Ze vieren, delen en geloven op hun eigen manier in eigen kring, maar zijn evengoed daarin samen met andere generaties.

We zien en gebruiken Growing Young als leidraad voor een gezonde gemeente voor jong en oud. Waar kinderen en jongeren jarenlang apart vierden, zoeken we nu naar vormen om  dat samen te doen en inter-generatief gemeente zijn  vorm te geven. Samen met de kerkenraden gaat de jeugdraad de gemeente hierin voor.

Wie wij zoeken

Werkzaamheden

 • Vanuit een initiërende, stimulerende, enthousiasmerende, coachende en adviserende rol samen met vrijwilligers de huidige jeugdwerkactiviteiten meehelpen vormgeven en waar nodig van nieuwe ‘elan’ voorzien.
 • Zoeken naar en vormgeven van nieuwe vormen van jeugdwerk die passen en aansluiten bij de context van de (nog niet) betrokken jeugd.
 • Contact zoeken en onderhouden met kinderen, jongeren en hun ouders.
 • Organiseert i.s.m. voorbereidingsgroepen vieringen en gaat, zo mogelijk, daarin voor.

Profiel

Als jeugdwerker ben je iemand die:

 • een levend geloof in God heeft en de passie heeft om het geloof te delen met de jongeren;
 • kan genieten van een grote diversiteit in geloofsbeleving;
 • toe is aan een 2e of 3e stap in zijn/haar carrière;
 • aanspreekbaar is als voorbeeldfiguur voor de jongeren;
 • begrip en inlevingsvermogen heeft voor de leef- en belevingswereld van kinderen, jongeren en hun ouders en hierbij aansluiting zoekt;
 • het leuk vindt bruggen te bouwen tussen diverse generaties;

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau (afgeronde opleiding HBO theologie is een pre).
 • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Bereidheid om ook ’s avonds en in het weekend te werken.
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wat wij bieden
 Je krijgt een contract voor:
- 18 uur per week;
- een bepaalde tijd voor 1 jaar en bij gebleken geschiktheid de mogelijkheid tot verlenging.
Het gaat om een functie in schaal 9 van de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk.

Informatie
Voor vragen over de gemeente en het jeugdwerk kun je contact opnemen met de voorzitter van de jeugdraad: Eelke van der Wal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. +31 6 51 15 74 54. Je sollicitatiebrief met CV kun je t/m 20 december mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Plaatsingsdatum: 18 november 2019