Vluchtelingen maatjes gezocht

Hits: 98

kerk en vluchteling 2020

Vluchtelingmaatjes gezocht

Als maatje hoef je niet over speciale kwaliteiten te beschikken, je hoeft geen cursus te volgen, je hoeft ook geen andere taal te spreken. Het enige dat nodig is, is een warm hart voor de ander en een beetje tijd! Er worden vluchtelingmaatjes gezocht voor: 

  • Een 50-jarige vrouw uit Irak. Zij woont alleen op het AZC. Haar man is overleden. Ze was onderwijzeres in Irak. Zij wil graag vriendschap met een Nederlandse vrouw, en wil graag de Nederlandse taal beter leren. 
  • Een 21 jarige man uit Eritrea. Hij woont met zijn ouders, broer en zus in Harderwijk. Zij zijn nu 1,5 jaar in Nederland. Ze zijn statushouders en mogen hier dus blijven. Hij wil graag een maatje voor vriendschap en om de Nederlandse taal beter te leren. Hij spreekt Tigrinya en is Nederlands aan het leren. 
  • Een 20 jarige vrouw uit Eritrea (de zus van bovenstaande man). Zij zit op school, leert Nederlands en houdt van voetbal. Thuis is zij het enige meisje. Zij wil graag een vriendin van haar eigen leeftijd. Iemand die leuke dingen met haar wil doen, en haar een beetje wegwijs kan maken in hoe alles in Nederland werkt. 

Voor meer informatie kunt u mailen naar Geriska Poortman, coordinator vluchtelingmaatjes project via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.