Werkgroep Kerk&Vluchteling

Hits: 1841

kerk en vluchteling 2020

Jaarverslag 2022 Kerk & Vluchteling Harderwijk.

Het jaarverslag is te lezen via deze link.

Nieuwsbrief nr. 39 Kerk & Vluchteling Harderwijk.

De laatste nieuwsbrief  (maart 2023) van de werkgroep Kerk en Vluchteling Harderwijk is weer uit en staat op de site   https://www.geloveninharderwijk.nl/organisaties/kerk-en-vluchteling-harderwijk/  onder “Nieuwsbrieven”.

In deze nieuwsbrief kunt u o.a. iets lezen over :

 1. Het Juridisch Advies Team.
 2. Een oproep voor Vluchtelingenmaatjes. 
 3. Hans Kalfsbeek, die verteld over zijn ervaringen met Vluchtelingen en Asielzoekers tijdens de Internationale kerkdiensten. 

Nieuwsbrief nr. 37 Kerk & Vluchteling Harderwijk.

De laatste nieuwsbrief  (september 2022) van de werkgroep Kerk en Vluchteling Harderwijk is weer uit en staat op de site   https://www.geloveninharderwijk.nl/organisaties/kerk-en-vluchteling-harderwijk/  onder “Nieuwsbrieven”.

In deze nieuwsbrief kunt u o.a. iets lezen over :

 1. De geslaagde taarten actie en Kleurrijk Harderwijk.
 2. De Open dag van het AZC op 24 september a.s.
 3. De Vrijwilligersavond voor allen die betrokken zijn bij Kerk & Vluchteling Harderwijk.
 4. Henk Eijsenga, die verteld over zijn contacten met de asielzoekers.  

Nieuwsbrief nr. 34 Kerk&Vluchteling Harderwijk.

De laatste nieuwsbrief  (december 2021) van de werkgroep Kerk en Vluchteling Harderwijk is weer uit en staat op de site https://www.geloveninharderwijk.nl/organisaties/kerk-en-vluchteling-harderwijk/ onder “Nieuwsbrieven”.

In deze nieuwsbrief kunt u o.a. iets lezen over :

 • Het Juridisch Advies Team (JAT) dat net opgestart is.
 • Opnieuw Kerstpakketjes voor AZC bewoners.
  Carin van ’t Ende die haar ervaring als Vluchtelingmaatje met een jonge vrouw uit het AZC, met u deelt.

Vluchtelingmaatjes gezocht

Als maatje hoef je niet over speciale kwaliteiten te beschikken, je hoeft geen cursus te volgen, je hoeft ook geen andere taal te spreken. Het enige dat nodig is, is een warm hart voor de ander en een beetje tijd! Er worden vluchtelingmaatjes gezocht voor: 

 • Een 50-jarige vrouw uit Irak. Zij woont alleen op het AZC. Haar man is overleden. Ze was onderwijzeres in Irak. Zij wil graag vriendschap met een Nederlandse vrouw, en wil graag de Nederlandse taal beter leren. 
 • Een 21 jarige man uit Eritrea. Hij woont met zijn ouders, broer en zus in Harderwijk. Zij zijn nu 1,5 jaar in Nederland. Ze zijn statushouders en mogen hier dus blijven. Hij wil graag een maatje voor vriendschap en om de Nederlandse taal beter te leren. Hij spreekt Tigrinya en is Nederlands aan het leren. 
 • Een 20 jarige vrouw uit Eritrea (de zus van bovenstaande man). Zij zit op school, leert Nederlands en houdt van voetbal. Thuis is zij het enige meisje. Zij wil graag een vriendin van haar eigen leeftijd. Iemand die leuke dingen met haar wil doen, en haar een beetje wegwijs kan maken in hoe alles in Nederland werkt. 

Voor meer informatie kunt u mailen naar Geriska Poortman, coordinator vluchtelingmaatjes project via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.