Kerkgebouwen

Hits: 18085

Kerkelijk Centrum de Regenboog

Kerkelijk Centrum de Regenboog in Drielanden is het thuis van twee Harderwijkse wijkgemeenten: de Protestantse Gemeente Harderwijk (PGH) en de Hervormde Gemeente Harderwijk (HG). Maar daarnaast is het veel meer dan alleen een kerkgebouw. Zo is het ook op doordeweekse dagen een plaats van ontmoeting en vinden er regelmatig congressen, seminars en andere bijeenkomsten plaats. Door haar uitstekende faciliteiten blijkt De Regenboog telkens opnieuw een locatie bij uitstek te zijn.

De stichting is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer, voor de verhuur en voor de technische zaken van het gebouw. Het stichtingsbestuur wordt gevormd door twee gemeenteleden uit Protestantse wijkgemeente Drielanden en twee gemeenteleden uit Hervormde wijkgemeente de Regenboog. De stichting valt onder directe verantwoording van het College van Kerkrentmeesters van beide gemeentes.

Beheerder: vacature; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 06-4187 4550

Zie ook de website www.kerkelijkcentrumderegenboog.nl

 

Plantagekerk

De Plantagekerk is sinds januari 2017 de hoofdvestiging van de Protestantse Gemeente Harderwijk (PGH). Hier is al het kerkenwerk samengebracht van de vroegere Nieuwe Kerk, Stadsdennenkerk en Veldkampkerk die zijn gesloten en als woningbouwlocaties zijn verkocht.

De Plantagekerk is geopend in 1933. Hij is ontworpen door de Harderwijkse architect P.H. van Lonkhuyzen, onder invloed van de Amsterdamse School. Het is een rijksmonument. De kerk is in 1961 en 1986 uitgebreid met nevenruimten, er zijn plannen voor verdere uitbreiding in 2019.
Bij de renovatie in 2016 is het liturgisch centrum aangepast waardoor het meer mogelijkheden biedt voor de zeer uiteenlopende diensten en andere kerkelijke en muzikale activiteiten op zondag en doordeweeks.
De Plantagekerk wordt gezamenlijk gebruikt door de wijkgemeente Plantagekerk en het Fonteinwerk. In de naastgelegen voormalige pastorie, een gemeentelijk monument, huist o.a. het kerkelijk bureau.

Koster: Annemarie Stuiver; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 06-3870 0710

Meer over bouwstijl en geschiedenis op http://reliwiki.nl/index.php/Harderwijk,_Stationslaan_136_-_Plantagekerk.

Parkeren Plantagekerk. <kllk hier> voor informatie.