Bible journaling januari

De Bible journaling van januari deden we zoals ook die van december alleen delen via Whats app. De opdracht kwam uit Jesaja 43:1-7. De Heer beloofd om het volk Israël (en door het geloof jou en mij) te behoeden en bewaren. Een liefdesverklaring van God aan Zijn volk en daardoor aan jou en mij: "Ik heb je bij je naam geroepen, je bent van mij".
Onderstaand een greep uit de tekeningen die hierover werden gemaakt.

bible journaling 1.png

0bible journaling 2.png

 

Actie Kerkbalans 2022 actueel

Geef voor de kerk van morgen 2022

Lees hier de folder.

Allereerst Gods zegen en voor iedereen de beste wensen en een goede gezondheid voor het nieuwe jaar.
Wij hopen als kerkrentmeesters ook in 2022 op een financieel gezond jaar. Vele mede kerkleden gaan binnenkort vrijwillig, door weer en (koude) wind, de uitnodiging van de Actie Kerkbalans 2022 bij u bezorgen en een week later uw antwoord (toezegging) weer ophalen.
Wij zijn dan ook ontzettend dankbaar dat deze vrijwilligers dat dit jaar weer willen doen. Dit jaar kunt u uw toezegging ook weer digitaal via onze website regelen en/of via Scipio.

Thomas-viering 23-01-2022

Thomasviering 23 januari 2022 liggende versie

'Speel je vrij, gebruik je fantasie!'

Waar ben je speels, doe jij anders, ga jij zelfs buiten de lijntjes? In deze Thomasviering op 23 januari 11.30 uur zoeken we de speelsheid. Net als koning David, die een echte vrijheidsbuiter was. Hij danste voor de ark, speelde Saul van zorgen vrij op zijn harp. We zien het terug in een interview met kunstenares Relinde Kattenberg, die vertelt over je vrij voelen in de kunst. En ze laat ons zien hoe kunst-kijken je vrij maakt.

Wereld Gebeds Dag 2022

WGB 2022 st

 

Liturgie van de viering.

Vrijdag 4 maart 2022 gaat tijdens de Wereldgebedsdag het gebed opnieuw de wereld rond. Thema dit jaar is Gods belofte.

Het WGD 2022-programma is gebaseerd op de brief die de profeet Jeremia schreef aan de ballingen in Babylonië. De ballingen bevonden zich in een context van lijden, onzekerheid en tegengestelde opvattingen over hoe op het moment te reageren. Vandaag komen we samen om de verhalen te horen van vrouwen die zich buitengesloten voelen, luisteren naar de angst van een vluchtelingkind en leren we de context te zien van een multi-etnische, multiculturele en multireligieuze samenleving in Engeland, Wales en Noord-Ierland (EWNI). Voor Jeremia was Gods plan duidelijk, en dit we delen we door het te zingen en te vieren.

We krijgen zo een zaadje van hoop om na te denken over waar het in ons leven en in onze gemeenschappen moet worden geplant. Grijp deze kans om het bewustzijn over de behoeften van uw gemeenschap te vergroten en bied de geschenken van gebeden en toewijding aan. Een zaadje, gevoed door gebeden van voorbede en daden van liefde, bindt ons samen over de hele wereld.

Doneeractie café de Liefde

cafdeliefde
Lieve mensen,

Startend Café de Liefde in Harderwijk heeft uw hulp nodig! Een jaar geleden was het dan echt zo ver. We begonnen met enorm veel zin en trots aan het grote avontuur van ondernemen. Maanden van verbouwen en inrichten volgden waarbij we door veel lieve vrijwilligers werden gesteund en geholpen. Daar stonden we dan tijdens de opening in het 1e weekend van september 2021. De grote droom werd werkelijkheid. Kroeg en ontmoetingspunt op Bruggestraat 5 In Harderwijk.

Week van gebed 2022

Week van gebed 22

Week van gebed voor eenheid 2022 wijst op het Licht in het duister

Tijdens de Week van gebed voor eenheid van christenen 2022 staan christenen vanuit de hele wereld stil bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 16 tot en met 23 januari. Christenen in de hele wereld komen in de Week van gebed samen om te bidden voor eenheid, de wijk en de wereld. Het thema, Licht in het duister, is dit jaar aangedragen door christenen uit het Midden-Oosten. Ook in Harderwijk en Hierden zijn er interkerkelijke gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden, is hartelijk welkom.

Jongerenwerk gaat ook op slot

PHOTO 2021 12 21 08 39 35

Met wederom nieuwe COVID maatregelen, ging er een forse en onverwachte streek door onze plannen en wensen. Fysiek bijeenkomen, dus Tienerdiensten, Rock Solid en Stay Steady bijeenkomsten organiseren… voorlopig even weer niet. Een vette tegenvaller, maar misschien wel onvermijdelijk. Juist nu iedereen druk doende was met de voorbereidingen van Sinterklaas en het Kerstfeest. Georganiseerde Kerstvieringen (Open je hart) helaas alleen maar via een live-stream te volgen.

Zoek de engelen

 

engel1.jpg

 engel2.jpg

Van zondag 2 januari t/m zondag 9 januari kun je in de wijk Drielanden op zoek naar engelen. Stuur een berichtje naart Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ontvang een routekaart met hierop de adressen waar je verschillende opdrachten kunt doen of vraag hier mee informatie. Je kunt kiezen voor een kleine route van 8 huizen (dan doe je alleen de opdrachten) of je doet beide routes en dan verzamel je ook letters.
Doe je gezellig met ons mee? 

 engel3.jpg

 engel4.jpg

 

Expositie de Regenboog

OttodeBruine 1.jpg

EXPOSITIE   OTTO  de  BRUIJNE  in DE  REGENBOOG     “Het licht wint”    t/m 21 april 2022

De volgende werken van Otto de Bruijne zijn te zien:

* Schilderijen over de Apocalyps Panorama Openbaring  (2018)

* Nachtgezichten van Zacharia (2019)

* Vier visioenen van de profeet Ezechiël

* Serie  “Zandverstuiving “  (1,2 en 3) op de eerste etage van De Regenboog

Ezechiël trad op tijdens één van de grootste crises van het volk Israël: de Babylonische Ballingschap, van 586-520 v.Chr. Het einde van het Tien Stammenrijk, Israël, had anderhalve eeuw daarvoor, in 722 v.Chr., plaatsgevonden. De Assyriërs voerden hen weg naar het Oosten. In de tijd van Ezechiël werd het Zuidrijk, Juda, weggevoerd. Eerst de elite, waaronder Ezechiël.

Tien jaar later volgde de totale verwoesting van Jeruzalem en de tempel. Ezechiël ziet die verwoesting in een visioen vanuit de ballingschap. Hij profeteerde dus vlak voor, tijdens, en na de totale ondergang gedurende ongeveer 22 jaar. Zijn boodschap was ontnuchterend, hard, ogenschijnlijk zonder enige genade: Deze ondergang is het gevolg van jullie eigen daden!

Maar de enige weg naar hoop is inkeer en omkeer, Tesjoeva.  Zonder dat inzicht zou deze ramp betekenen, dat de God van Israël voorgoed verslagen was door de goden van Babel. Of regeerde het noodlot, botte pech, toeval?

Ezechiël stoot dwars door de zichtbare feiten heen naar de waarheid: de Ene blijft trouw, Hij was niet verslagen, integendeel: de grootmacht Babel en de volken gebruikte Hij voor His Story met Zijn volk en de volken. Dat maakt het niet bepaald makkelijker, maar alleen door dit inzicht zal er sprake zijn van een nieuw begin.

Aldus Otto in zijn voorwoord  “De visioenen van Yechezkel”.

.

 

 

 

Het visioen uit Ezechiël 38 verbeeld.

U zult als een wolk optrekken tegen Mijn volk Israël.

De bergen zullen omvergehaald worden, de bergwanden zullen instorten.

 

  1-2.jpg 

Werkgroep Kerk&Vluchteling

kerk en vluchteling 2020

Nieuwsbrief nr. 34 Kerk&Vluchteling Harderwijk.

De laatste nieuwsbrief  (december 2021) van de werkgroep Kerk en Vluchteling Harderwijk is weer uit en staat op de site https://www.geloveninharderwijk.nl/organisaties/kerk-en-vluchteling-harderwijk/ onder “Nieuwsbrieven”.

In deze nieuwsbrief kunt u o.a. iets lezen over :

  • Het Juridisch Advies Team (JAT) dat net opgestart is.
  • Opnieuw Kerstpakketjes voor AZC bewoners.
    Carin van ’t Ende die haar ervaring als Vluchtelingmaatje met een jonge vrouw uit het AZC, met u deelt.

ALLE ACTIVITEITEN in het komende jaar

vlag PKN

Een heel nieuw kerkelijk seizoen staat voor de deur. Onze Protestantse Gemeente bruist van de activiteiten, op zondag natuurlijk maar zeker ook doordeweeks. Laat uw ogen dwalen over onderstaand overzicht (niet volledig…) en zeg bij uzelf: hier zit ook voor mij dit seizoen echt wel wat bij. Ik doe mee!

Meer weten? Kijk in ons driewekelijkse kerkblad SamenGeroepen en op onze website http://www.pgharderwijk.nl .

Inzamelactie voedselbank

Voedselbank Harderwijk

Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. Lang houdbare producten.

Week 2 (10-16 januari): pot honing, vloeibare bak en braad

Week 3 (17-23 januari): rozijnen/zuidvruchten, schenkstroop

Producten kunt u inleveren op de volgende locaties en tijden: