Inspirerende middag over ‘Heerlijk Minimaliseren!’

Gera vd Berg

Duurzamer leven is de nieuwe trend, maar hoe pak je dat zelf thuis aan? Daarover houdt minimalist en influencer Gera van den Berg uit Hierden maandagmiddag 25 oktober een inspirerende presentatie in de Plantagekerk. Haar Op Orde!-methode helpt bij het ‘ontspullen’ en ‘consuminderen’. Zuiniger omgaan met je spullen, minder vaak iets nieuws aanschaffen en overbodige spullen doneren: wie zelf aan de slag gaat, maakt al een groot verschil. Minimaliseren leert je kiezen en ruimte maken voor wat je écht gebruikt en waardevol vindt. Gera laat zien dat iedereen het kan. Neem gerust een kennis of vriend(in) mee, vrij entree. Maandagmiddag 25 oktober om 14.00 uur welkom in de Plantagekerk.

Leerhuis. Het vergeten evangelie

 

Schermafbeelding 2021-10-13 om 16.24.57.png
Rienier Sonneveld  zoekt in het boek Het vergeten Evangelie op zijn bekende grondige én toegankelijke manier naar de betekenis van het Bijbelse begrip evangelie. Wat bedoelde Jezus toen hij zei dat hij Gods rijk kwam stichten?  Wat bedoelden zijn leerlingen hiermee? Hoe kan zoiets gruwelijks als een kruisiging de wereld redden? 
In zijn boek ontwikkelt Sonneveld een vernieuwende en relevante visie voor hedendaagse gelovigen, die diep wortelt in de Bijbel en de vroegste christelijke denkers.
Datum: Dinsdag 26 oktober om 20.00 uur
Plaats: Petrakerk, Busken Huetlaan 2 (eind Vondellaan). Toegang gratis.
Inleider: Reinier Sonneveld, theoloog
Aanmelden: Tjitte Dijkstra 06-19701736 of op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Collecte 17 oktober - Kameroen

Kameroen

Kameroen. De noordelijke provincies van Kameroen liggen in de Sahelwoestijn. Het is er dus warm en droog. De woestijn rukt op. Veel dorpsbewoners, zowel moslims als christenen, leven onder de armoedegrens. Onder leiding van de kerk trekken zij samen op in een project dat gericht is op duurzame landbouw. Dit zorgt niet alleen voor meer voedselzekerheid, maar ook voor een vreedzame samenleving.

Geef via de Scipio-app of via NL42RABO0317714554 van de ZWO-commissie en vermeld ‘Kameroen’.

Bible Journaling

 Schermafbeelding_2021-10-12_om_13.42.17.png

Een prachtige avond in de Regenboog van Bible Journaling. De inleiding die door Janny werd verzorgd ging over Deuteronomium 32: 11. Waarin gesproken wordt over de arend die over zijn jongen waakt en er voortdurend boven zweeft. Zijn vleugels uitspreidt en zijn jongen daarop draagt. Janny had een voorbeeld voor een ieder van ons gemaakt.
We gingen aan de slag, geinspireerd en luisterend naar Opwekking 488: De kracht van Uw liefde. Luister hier naar dit mooie lied

En aan het eind van de avond was dit het resultaat:

Taizéviering 24-10-21

LandscapeTaize 24 okt 2021

Thema is 'Ruimte voor de bron'. De afgelopen tijd is erg dynamisch geweest en is het nog. Sommigen onder ons werden totaal stil gezet door corona, werkten thuis of ontvingen geen bezoek. Anderen moesten juist erg hard werken, zoals de mensen in de zorg. Nu lijkt het gewone leven bijna teruggekeerd. En sommigen werken juist nog steeds heel hard en bij anderen is de stilte en rust weer overgegaan in de wedloop van afspraken en werk. Hoe vinden we ruimte voor onszelf, onze spiritualiteit ons verlangen naar God? We zoeken stilte, gevulde stilte en hopen gevoed te worden bij de bron, als we de bron ruimte geven in ons leven. Oefenen dus, dat gaan we doen. U/jij hoeft zich niet op te geven, van harte welkom! De viering is ook online te volgen via www.pgharderwijk.nl/live-stream

Autisme cabaret

Fabian Franciscus Kleine Wereld

Fabian Franciscus met 'Kleine Wereld"
Voor zij die ooit 'coaching' hebben gehad zal de 'Kleine Wereld" vol zitten met herkenbare (en soms wat minder herkenbare) avonturen bij de psycholoog.
De voorstelling gaat over de strijd van Fabian om zijn eigen "Kleine Wereld"zo nu en dan eens te verlaten.
Hoe:
Voor een grote groep mensen weer fysiek bij te wonen; dus geef je snel op!
Natuurlijk bieden we de licestream aan vis CAI 703 en Kerkdienstgemist.nl 
Opgeven kan via www.autismeweekermelo.nl

 

Kerstmarkt 2021

 kerstmarkt regenboog banner

Jazeker u leest het goed! We gaan er weer voor dit jaar; we willen heel graag weer een kerstmarkt organiseren en wel op 11 december van 10.00-15.00 uur. Hierbij hebben we uw hulp nodig. We zoeken mensen die met een kraam willen staan; denk hierbij bijvoorbeeld aan zelfgemaakte kerstversiering, iets lekkers te eten of iets anders wat u zou willen verkopen op onze kerstmarkt. Ook zoeken we mensen die ons willen helpen in de organisatie. Het gaat om hand en span diensten op de kerstmarkt zelf, maar ook op 10 december vanaf 18.00 uur om alles klaar te zetten voor de markt (o.a. tafels van boven naar beneden sjouwen). Net als elk jaar gaat de opbrengst weer naar de beide gemeenten die gebruikmaken van Kerkelijk Centrum De Regenboog. We hopen op uw hulp; u kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groet, namens, De kerstmarktcommissie, Maryse Meijer

Ontmoet de nieuwste dominee

ontmoeten

En degene die er al een tijdje zit...

En elkaar!

Nu we weer gewoner bij elkaar kunnen komen, hebben we een aantal ontmoetingsavonden gepland. Ds. Diemer de Jong is zijn werk gestart in de coronatijd. Dat ging best wel goed, maar nu is het wat hem betreft tijd voor een aantal momenten waarop jij en u welkom bent en we elkaar kunnen ontmoeten en wat kunnen leren kennen. Ds. Marissa van Meijl, die zulke avonden al beleefde bij haar start, haakt graag aan. U en jij kunt ons dus ontmoeten, maar het is gewoon ook leuk en mooi om elkaar weer eens te zien en spreken, ja toch?
We hopen dat er veel mensen zullen komen. Marissa en Diemer zorgen voor een invulling en ze worden praktisch geholpen door Carla van Peursem en Willemien Holtrop.

Dit zijn de dagen en tijden:
Donderdag 14 oktober van 14.30 - 16.00 uur
Woensdag 10 november van 19.30 - 21.00 uur
Maandag 15 november van 14.30 - 16.00 uur
Dinsdag 30 november van 19.30 - 21.00 uur

Dit is de plaats: Plantagekerk

Opgave. Graag aanmelden bij Willemien Holtrop:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; 0341 – 425362  ; 06 - 30623177

Impressie Generale Synode 11 september 2021

Generale-synode-2019---02.jpg

Opnieuw kwam de synode samen in Lunteren. Dit keer zonder mondkapjes, maar nog steeds wel keurig op 1,5 meter. De liturgische opening werd gedaan door ds. Smedema, krijgsmachtpredikant. Hij memoreerde zijn eigen verblijf in Afghanistan en verbond hieraan onder andere de opdracht van de kerk en haar voorgangers om om te zien naar veteranen.

Impressie van Burendag 2021

20210925_151530.jpg foto: Ineke Verhagen

 

Een impressie van Burendag 2021 met de opening van de expositie "Kleurrijk Ontmoeten" van gemeenteleden van de Hervormde Gemeente en de Protestantse Gemeente van wijk de Regenboog. De expositie is te bekijken tot zaterdag 23 oktober. 

Vluchtelingen maatjes gezocht

kerk en vluchteling 2020

Vluchtelingmaatjes gezocht

Als maatje hoef je niet over speciale kwaliteiten te beschikken, je hoeft geen cursus te volgen, je hoeft ook geen andere taal te spreken. Het enige dat nodig is, is een warm hart voor de ander en een beetje tijd! Er worden vluchtelingmaatjes gezocht voor: 

  • Een 50-jarige vrouw uit Irak. Zij woont alleen op het AZC. Haar man is overleden. Ze was onderwijzeres in Irak. Zij wil graag vriendschap met een Nederlandse vrouw, en wil graag de Nederlandse taal beter leren. 
  • Een 21 jarige man uit Eritrea. Hij woont met zijn ouders, broer en zus in Harderwijk. Zij zijn nu 1,5 jaar in Nederland. Ze zijn statushouders en mogen hier dus blijven. Hij wil graag een maatje voor vriendschap en om de Nederlandse taal beter te leren. Hij spreekt Tigrinya en is Nederlands aan het leren. 
  • Een 20 jarige vrouw uit Eritrea (de zus van bovenstaande man). Zij zit op school, leert Nederlands en houdt van voetbal. Thuis is zij het enige meisje. Zij wil graag een vriendin van haar eigen leeftijd. Iemand die leuke dingen met haar wil doen, en haar een beetje wegwijs kan maken in hoe alles in Nederland werkt. 

Voor meer informatie kunt u mailen naar Geriska Poortman, coordinator vluchtelingmaatjes project via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Expositie ‘Licht!’ in de Plantagekerk

 

Schermafbeelding 2021-09-29 om 11.28.38.png

In de Plantagekerk is tot 19 december de expositie ‘Licht!’ te zien. Rond dit thema hebben leden van de Harderwijkse schildergroep Koloriet nieuw werk gemaakt. Ieders inspiratie wordt verduidelijkt in de tekst naast het kunstwerk. De expositie is te zien rond de kerkdiensten, tijdens de koffie-inloop op donderdagmorgen en op andere momenten dat de kerk open is.

Kunstcommissie Plantagekerk

Kinderkoor Be Happy zoekt kinderen

 

Be Happy
Kinderkoor Be Happy is een christelijk kinderkoor uit Harderwijk voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar (gr1-8). Nu de corona periode wat meer achter ons ligt is het weer heerlijk om samen te kunnen zingen als koor. En wij zijn op zoek naar meer kinderen die met ons mee willen zingen!

Wij oefenen 2x per maand op dinsdagavond van 18:15 tot 19:30 in het gebouw van het Leger Des Heils Harderwijk. 

Info: Joyce 06 81 97 43 46 

Kliederkerk 10 oktober en 7 november.

Schermafbeelding 2021-09-29 om 14.31.20.png
De kliederkerk is van start gegaan! 12 september was het erg gezellig met zo’n 30 ouders en kinderen. Elk gezin ging eerst een uur lang workshops volgen. Een parcour, glitterflessen maken, bootje knutselen, kussenslopen tekenen, etc. Ondertussen werd duidelijk dat het allemaal te maken had met het Bijbelverhaal van de storm op het meer.  In de viering ging het daarover: als je bang bent, zoals in een storm, weet dan dat Jezus bij je is. Dat mag je rust geven. En daarna gingen we samen eten. 
De Kliederkerk is voor jou, als je denkt: dit past bij ons.  Samen met ouder én kind in het voetspoor van Jezus. Door ontdekken, vieren en eten. We doen het op de zondagmiddag van 14.30-16.30 uur. Voor eten wordt gezorgd. We werken met inschrijvingen en er kunnen 12 tot maximaal 15 gezinnen meedoen. Dus opgeven is nodig. Wil je meedoen? Laat het weten bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-16856392. Ben je meelevend lid van een kerk en wil je komen? Leuk! Kom en vraag een ander gezin.
 
 

Kleurrijk ontmoeten verlengd tot 28 november

FullSizeRender 2.jpeg.                                                            

We vieren dat Kerkelijk Centrum de Regenboog 10 jaar bestaat. Ter gelegenheid van dit jubileum zullen er verschillende activiteiten worden georganiseerd. Eén daarvan is een tentoonstelling met kunstwerken door gemeenteleden uit zowel de Protestantse Gemeente als de Hervormde Gemeente. Het thema van de tentoonstelling is ‘Kleurrijk ontmoeten’. Dertien gemeenteleden exposeren hun werk. In totaal zijn er 21 kunstwerken te zien op de beide galerijen, in de bovenzaal en achterin de kerkzaal van Kerkelijk Centrum de Regenboog. Je kunt de tentoonstelling bezichtigingen rond de diensten op zondagen in de periode van 25 september tot en met 28 november. De gemeenteleden die exposeren zijn: Anne Zijlstra, Anita Oosterloo, Dilyse Buter, Dirk van der Stouw, Elsbeth Kok, Hans en Jeanet van der Hoeven, Ineke Verhagen, Jetty Bras, Margreet Oudshoorn, Marleen van den Hoek, Relinde Kattenberg, Rozemarijn van den Berg en Sandra Schipper.

FullSizeRender 3.jpeg

 

 

ALLE ACTIVITEITEN in het komende jaar

vlag PKN

Een heel nieuw kerkelijk seizoen staat voor de deur. Onze Protestantse Gemeente bruist van de activiteiten, op zondag natuurlijk maar zeker ook doordeweeks. Laat uw ogen dwalen over onderstaand overzicht (niet volledig…) en zeg bij uzelf: hier zit ook voor mij dit seizoen echt wel wat bij. Ik doe mee!

Meer weten? Kijk in ons driewekelijkse kerkblad SamenGeroepen en op onze website http://www.pgharderwijk.nl .

De gezegende onder de vrouwen: leerhuis 12-10

Maria

Met deze titel wordt Maria aangesproken door de engel Gabriël wanneer deze haar bezoekt met de boodschap die God voor haar heeft.

Het jonge onschuldige meisje, de verloofde van Jozef, de dochter van Anna en Joachim, de sterke vrouw die letterlijk een zware opdracht in haar schoot geworpen kreeg, toen zij moeder werd van een heel bijzondere zoon. Maar ze is vooral bekend als moeder, niet alleen van Jezus, maar van alle mensen die troost en bescherming zoeken bij haar.

Maar wie was ze nu eigenlijk: Maria? Niemand van ons weet dat. Haar levensverhaal is een dik boek vol verhalen en legenden, waaraan iedereen zijn eigen hoofdstuk toevoegt.  Zolang er mensen zijn die haar vereren en vertrouwen, zal haar geschiedenis voortduren.

Maria is van alle tijden en haar beeld beweegt mee door de eeuwen en verandert met elke generatie. 

Op deze avond luisteren we naar fragmenten uit haar levensverhaal zoals ze dat mogelijk zelf beleefd zal hebben. Tussen de fragmenten door luisteren we naar muziek, in dit geval Marialiederen. De bijeenkomst wordt afgesloten met een plenair gesprek, waarin mensen vragen kunnen stellen of ervaringen kunnen delen.

Dorothée van Leer-Wassenburg is docente levensbeschouwing en heeft theologie gestudeerd aan de Katholieke Theologische Hogeschool in Amsterdam. Daarnaast is ze ook vertelster.

Inleider:      Dorothée van Leer - Wassenburg
Contact:     Annelies Middelkoop
Plaats:        Catharinakerk
Datum:       Dinsdag 12 oktober 2021
Tijd:   20.00 uur; Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0341-419591

Leerhuis 2021

LEERHUIS 300
Een maand geleden dachten wij nog dat een paar activiteiten nog voor de zomer zouden kunnen doorgaan, maar dat lukt toch niet.
De werkgroep richt zich nu op het volgende seizoen en veel van de uitgestelde activiteiten uit dit seizoen kunnen dan mogelijk wel plaatsvinden.
Nog even(?) geduld a.u.b................
 
namens de werkgroep Leerhuis Harderwijk,

Inzamelactie voedselbank

Voedselbank Harderwijk

Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. Lang houdbare producten.

 

Week 41 (10-16 oktober): pot augurken of zilveruien, fles toiletreiniger

Week 42 (17-24 oktober): pk luiers maat 5!; pot sandwichspread 

Week 43 (25-31 oktober): vruchtensap/frisdrank 0% suiker; aardappelpuree

Week 44 (1-7 november: pastasaus (pot of stazak), blik knakworst (rund/kip/vegetarisch)

Producten kunt u inleveren op de volgende locaties en tijden: 

Rooster Podiumplantagekerk

pauze podium

Men hoeft zich niet meer aan te melden. We maken gebruik van de coronatoegangs-app.: kunnen aantonen gevaccineerd te zijn, corona te hebben doorgemaakt. Anderszijds een coronatoegangstestuitslag te kunnen tonen, niet ouder dan 24 uur. 

PROGRAMMA NAJAAR 2021

30 Okt. St. Joriskamerkoor Amersfoort. Music for the millions: Bekende koormuziek
27 Nov. Praiseconcert Tribute Michael W. Smith Praisband I4Y
18 Dec. Per la Notte di Natale: Jan Mannee speelt (kerst)muziek van Louis van Dijk

 

PROGRAMMA 2022
29 Jan. Vocaal ensemble Voxtet.
26 Febr. Gert van Hoef orgel: Het orgel als orkest III
26 Maart Evensong