Week van gebed 2021

gebedsweek

Week van het gebed dagelijks op HK13. De ‘Week van het gebed’ is volgende week elke avond corona-vrij te volgen via HK13. Acht predikanten/voorgangers werken mee aan filmpjes die vanaf 17 januari elke avond van 19.30-20.00 uur worden uitgezonden, maar ook later terug te kijken zijn. Dat gebeurt via www.24-7harderwijk.nlThema dit jaar: “Blijf in Mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.” Dit is een uitspraak van Jezus Christus uit Johannes 15. Het thema

Collecte 17 januari voor Inlia

stichting INLIA

Hulp bij opvang van vluchtelingen. Stichting INLIA helpt geloofsgemeenschappen die in Nederland asielzoekers en vluchtelingen in nood helpen, en ook individuele asielzoekers zelf. Al ruim dertig jaar komt zij op voor een rechtvaardige behandeling. INLIA zoekt en vindt aanvaardbare oplossingen voor alle partijen. Kijk eens op www.inlia.nl. Daarmee slijpt zij de scherpste randjes van het harde Nederlandse asielbeleid enigszins bij. De diaconie steunt dit werk met de collecte van vandaag. Van harte aanbevolen. Geef via de Scipio-app of stort op NL 39 RABO 0317714996 van Diaconie PGH o.v.v. 'INLIA'. 

Digitaal koffiedrinken

Koffiefoto
Mis je ook zo de gesprekken bij de koffie na de diensten, nu willen we dat digitaal organiseren.

Hoe werkt het ook?

Je geef je op met behulp van het aanvraagformulier. We nodigen je dan per email uit voor het online koffiedrinken. In de email staat een link naar het Zoom programma.

Na de online dienst zorgt je zelf voor de koffie, thee, chocolademelk of wat je verder graag drinkt. Wij zetten voor jou de ‘koffiekamer’ open (het computer programma Zoom). Bij de late dienst starten we de inloop om 11:45 uur (vroege dienst om 10:00 uur), zodat je even de tijd hebt een en ander klaar te zetten en je aan te melden met de link die wij jou toesturen. We starten op zondag 24 januari om 11:45 uur.

Nieuwsbrief nr.30 Kerk & Vluchteling Harderwijk.

De laatste nieuwsbrief  (december 2020) van de werkgroep Kerk en Vluchteling Harderwijk is weer uit en staat op de site   https://www.geloveninharderwijk.nl/organisaties/kerk-en-vluchteling-harderwijk/

In deze nieuwsbrief kunt u o.a. iets lezen over :

  • De Online meditaties in Corona-tijd via het eigen YouTube kanaal.
  • Kerstattenties voor AZC-bewoners.
  • Engelstalige Alpha cursus voor AZC-bewoners en statushouders.
  • Een interview met Annet Knoester die zwangere vrouwen uit het AZC begeleidt en met raad en daad bijstaat tijdens de kraamtijd.

Werkzaamheden aan Stationslaan door Gemeente

Werk in uitvoering

De firma Schagen liet ons weten dat zij in opdracht van de Gemeente Harderwijk de Stationslaan gaan reconstrueren. De werkzaamheden vinden in fasen plaats vanaf maandag 18 januari  tot medio juni 2021.

De eerste fase tot en met 2 april betreft het verwijderen van de asfalt verharding van de rijweg. Deze zal worden versmald tot een 30 km/uur weg en daarna worden de voet- en fietspaden aangepast. De bewoners en de kerk blijven bereikbaar, tijdelijk via de voet- en fietspaden, maar wel via een één-richtingsverkeer situatie. Let dus goed op de gele borden.

Vacature Vrijwilliger Cliëntenbeheer

     voedselbank 400                                                                               

Vacature Vrijwilliger Cliëntenbeheer

De Stichting Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten is op zoek naar een vrijwilliger voor het cliëntenbeheer. U draagt zorg voor de afhandeling van aanvragen en verlengingen voor een voedselpakket.  Dit alles binnen de afgesproken kaders van richtlijnen van de voedselbank.
U werkt onder toezicht van de coördinator cliëntenadministratie. De functie wordt in grote mate zelfstandig uitgevoerd. De tijdsbesteding bedraagt ongeveer 16 uur per week.

Deze taken behoren vooral tot uw takenpakket:

Insturen kopij Samen Geroepen

Leren schrijven, een hele opdracht! - Pikoo

De redactie van het kerkblad Samen Geroepen heeft een nieuw mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Door de veelheid van berichten die de redactie van werkgroep communicatie ontving is dit voor de redactie van Samen Geroepen nu gemakkelijker te filteren.
Aanleveren van kopij blijft natuurlijk hetzelfde.

 

Tuin van Lof

tuin van lof
Het laatste stuk grond dicht bij de wadi zijn we aan het klaarmaken voor de aanleg van de pluktuin. Hier in dit gedeelte wordt de pluktuin gerealiseerd samen met de gemeente Harderwijk. De grond is afgeschraapt, 10 ton graszoden en grond zijn afgevoerd. In het voorjaar (mei 2021) zal de pluktuin ingezaaid worden met een bloemenmengsel (M5), een laag blijvend bloemenmengsel van de Cruydthoeck. Ook

Inzamelactie voedselbank

voedselbank 400
Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. U kunt helpen door producten in te leveren. Lang houdbare producten.

Week 02 (10 januari t/m 17 januari): hagelslag, muesli, cruesli en afwasmiddel
Week 03 (18 januari t/m 24 januari)
houdbare melk, ontbijtgranen (Brinta, Havermout, Muesli) hagelslag

 

Producten kunt u inleveren op de volgende locaties en tijden: