Tasjes actie 2022

Tasjes actie 2022

De PGH doet dit jaar weer mee aan deze actie van Kerk in Actie. Inmiddels zijn daar ook collectes voor geweest. In samenwerking tussen de Diaconie en de Jeugdraad worden er vakantietassen gevuld met leuke cadeautjes.

Op de foto zie je dat de tassen en cadeautjes klaar liggen op het Zoldertje van de Plantagekerk. Komende week worden ze weggebracht naar Mensen in Nood en naar de Voedselbank!

Collecte 3 juli - Werkgroep Dresden - Roemenië

Roemenie
De werkgroep houdt zich, samen met de Reformierte Gemeinde in Dresden, sedert 1990 bezig met de verbetering van de levensomstandigheden van de bewoners van drie dorpen in Transsylvanië (Roemenië), te weten Copand, Stina de Mures en Gabud. De werkgroep had zijn oorsprong in de gereformeerde Plantragekerk maar is nu onderdeel van de Protestantse Gemeente Harderwijk.
Steun dit werk 

Geef via de collecte zakken bij de uitgangen van de kerk of via Scipio-app of stort op Rekeningnummer: NL35INGB0005518205 t.n.v. Werkgroep Dresden-Roemenië, Harderwijk
Hartelijk dank voor uw gift.

Zondag 3 juli – Brugdienst

Poster nieuwe versie 2.JPG

In de dienst van 3 juli in de Plantagekerk, maken vijf tieners de overstap van basisschool naar middelbare school en van kinderdienst
naar tienerdienst. Samen met Jenthe, Jelmer, Raphael, Thijn en Iris en hun ouders hebben we de dienst voorbereid.
Thema is: op weg in vertrouwen!
Bent u/ben jij erbij om deze tieners in vertrouwen op weg te laten gaan?

Fonteindienst 3 juli 2022

Buitengewoon 3 7

Het thema van deze dienst, waarin Gerhard Heeringa voor gaat is ‘Buitengewoon’.  God geeft zijn Geest in overvloed aan ons, er is Genade zonder einde. De muziek is van I4U. Daarnaast zal in deze dienst een zegen worden gevraagd over hun huwelijk door Anne Vahl en Wilko Hagen. Zij zijn vorig jaar getrouwd en vinden het heel fijn in het midden van de Fonteingemeenschap Gods Zegen te mogen ontvangen. Voor de kinderen is er kinderdienst en oppas. Je bent van harte welkom!

Cantatedienst zondagavond 3 juli 2022

voxtet2

Zondagavond 3 juli om 19.00 uur is er in de Plantagekerk een cantatedienst. Muzikale medewerking verleent het vocaal ensemble Voxtet uit Amersfoort. Voorganger is ds. Yolanda Voorhaar, organist is Rien Donkersloot.

Uitgevoerd wordt de cantate BWV 227 Jesu meine Freude. Dit is het langste en ook het bekendste motet van Johann Sebastian Bach. Hij schreef diverse van dergelijke meerstemmige vocale composities op religieuze teksten, in dit geval Romeinen 8. De bekende koraalmelodie is ook gebruikt in het Liedboek voor de kerken.

Iedereen is van harte welkom, de collecte aan de uitgang is ter bestrijding van de onkosten.

Samen Jong

Samen jong Joost

Op zaterdag 18 juni vond in de Hermitage in Amsterdam de boekpresentatie voor het boek 'Samen Jong' plaats. Eelke van der Wal, Lisette Brandsma en Joost Rijsdijk vertegenwoordigden de PGH tijdens deze boeiende bijeenkomst. Het boek 'Samen Jong' is gebaseerd op het Amerikaanse boek 'Growing Young'. Afgelopen jaar is het boek naar het Nederlands vertaalt, inclusief voorbeelden en verhalen uit Nederlandse kerken. Lisette en Joost zijn hierbij betrokken geweest en hebben een mooi plaatsje in het boek gekregen.
Door de dag heen hoorden we interessante verhalen en anekdotes, die fantastisch gepresenteerd en aan elkaar gepraat werden. Iedere betrokkene kreeg een exemplaar van het boek mee naar huis.
Growing Young is een concept dat wel al veel gebruiken in onze kerk. We blijven met zijn allen keihard ons best te doen om te zorgen voor een gezellige en fijne kerkgemeenschap voor alle generaties. Want we zijn Samen Jong!

Joost Rijsdijk en Lisette Brandsma

Bezoek catechesanten uit Dresden.

Bezoek Giethoorn

Het is al een jarenlange traditie dat wij rond Hemelvaartsdag bezoek krijgen van een groep catechesanten uit onze partnergemeente Dresden. De jongelui kregen gedurende twee jaar catecheseonderricht van de dominee en aan het einde wordt dat afgesloten met een “uitje”.
De laatste jaren was dat naar Harderwijk.
In de Coronatijd was dit niet mogelijk. Daarom was het 4 jaar geleden dat de laatste groep hier geweest was. Maar de groep van twee jaar geleden wilde ook nog graag mee, zodat wij nu te maken hadden met 13 jongelui die bij ons op bezoek kwamen. De leeftijd varieerde van 13 tot 17 jaar. Zij werden altijd begeleid door dominee Klaus Vesting. Nu door de nieuwe dominee van Dresden: Fabian Brüder.

Lichtjesloop

Team Protestantse Gemeente Lichtjesloop400

Protestantse Gemeente Harderwijk doet mee met Lichtjesloop. Team Protestantse Gemeente Harderwijk doet mee aan de Lichtjesloop (opvolger van de SamenLoop voor Hoop) met een team dat bestaat uit leden van de wijkgemeenten Plantagekerk, de Regenboog en het Fonteinwerk. De ziekte kanker raakt ook onze gemeente. We leven van harte mee met patiënten, naasten en nabestaanden. We lopen samen op ter bemoediging van hen die met de ziekte leven en uit dankbaarheid voor hen die herstellen. Tijdens het lopen denken we aan mensen van wie we afscheid namen. En we voeren actie voor de Maretak. Dat is een steunpunt voor mensen met kanker en hun naasten, o.a. door het geven van voorlichting, het leggen van onderlinge contacten en het aanbieden van activiteiten. Allemaal zaken die helpen om een weg te vinden in het verwerkingsproces. De Lichtjesloop vindt plaats op zaterdag 24 september van 13.00 – 22.00 uur op de Wijde Wellen in Harderwijk. Het is in estafettevorm. We wisselen elkaar dus af. Help mee! Dat kun je doen door met ons team mee te lopen. Of door mee te helpen met acties, zoals de verkoop van pepermunt en kaarsenzakken, enveloppenspel en een kleurwedstrijd voor kinderen. Ook je bijdrage voor de Maretak is van harte welkom. Heb je tijd en zin om mee te doen in ons team of mee te helpen met de acties? Of wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 559 779 83.

Italiaanse lunch voor 75+ 2 juli 2022

Italiaanse vlag 1

gemeenteleden 75+
Speciaal voor gemeenteleden van75 jaar en ouder uit de Regenboog organiseren we een Italiaanse lunch op zaterdag 2 juli. De lunch is van 12.00 – 13.30 uur in Kerkelijk Centrum De Regenboog. De lunch bestaat uit pizza en verschillende soorten pasta’s met vlees en vis. Er is ook een vegetarische variant. En een lekker toetje. U kunt zich voor deze lunch opgeven via Saskia de Jonge, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 559 779 83. Heeft u vervoer nodig? Laat het weten, dan gaan we regelen dat u erbij kunt zijn.
Ciao! Anjo, Ria en Saskia

Startweekend 2022

DSC 0027

Heb jij de datum van het startweekend 2022 al in je agenda gezet? Doe dat dan nu. We hebben weer een mooie dag op de planning staan. De datum is 11 september 2022. De dienst en de middag zijn in het Plantagepark! Het zou fijn zijn als we elkaar daar weer met zijn allen kunnen ontmoeten! Zien we je dan? Meer informatie volgt zo snel mogelijk.
De startdienstcommissie

Annelies Middelkoop exposeert

Annelies Middelkoop

vensters van kathedralen
In de Plantagekerk hangt de komende weken nieuw werk van gemeentelid Annelies Middelkoop. Zij tekende de roosvensters van o.a. de kathedralen van Reims, Milaan en Laon en meer nauwkeurig tekenwerk. De opening is donderdag 9 juni om 10.30 uur. De expositie is te bezichtigen elke zondag rond de kerkdiensten en tijdens de koffie-inloop elke donderdagmorgen.
Kunstcommissie Plantagekerk

Tentoonstelling met werk van gemeenteleden

 Afbeelding tentoonstelling RB.jpgAan het begin van het nieuwe seizoen organiseren we in de Regenboog weer een tentoonstelling met werk van gemeenteleden uit de Hervormde Gemeente en onze Protestantse Gemeente Harderwijk. Het thema is: 'Geloof, Hoop en Liefde'.

In beide gemeenten zijn veel creatieve mensen. Misschien ben jij er wel één en wil je één of meerdere kunstwerken voor deze tentoonstelling uitlenen. Het kan iets zijn dat je al eerder hebt gemaakt. Je kunt ook iets heel nieuws voor deze gelegenheid maken. Heb je zin en inspiratie om mee te doen? Of wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje naar Wiebe de Groot, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beroepingscommissie Fonteinwerk tussenstand

Beroepingswerk FW

Tussentijdse stand van zaken rond de vacature bij het Fonteinwerk:

De sluitingstermijn voor sollicitanten is op 6 mei gesloten. Van de ca. 30 kandidaten zijn er 2 kandidaten over gebleven waar de beroepingscommissie een gesprek mee heeft gehad.
Het is moeilijk om een kandidaat te vinden die maar voor 16 uur ingezet mag worden!
De gesprekken met deze 2  kandidaten zijn geëvalueerd. Er zijn er afspraken gemaakt om live te gaan horen naar de kandidaten.

Open Regenboog

Welkom in de Regenboog

Ervaring open Regenboog

Sinds begin maart is er elke vrijdagmorgen ‘open Regenboog’. Een gelegenheid om in de kerk, of bij mooi weer buiten, een kopje koffie/thee te komen drinken. We zijn een gastvrije kerk en dat willen we ook op deze manier aan de buurt laten zien. Naast een kopje koffie/thee bieden we een luisterend oor aan voor wie dat nodig heeft. We kunnen nu al terugkijken op mooie en bijzondere ontmoetingen!

Wil je een kopje koffie/thee komen drinken? Van harte welkom tussen 8.15 en 11.30 uur.

Wil je een keer gastheer of gastvrouw zijn? Ook van harte welkom! In dat geval is het handig om even contact op te nemen met Sijmen Reehoorn (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0611818775).

Zonnepanelen Regenboog

 Opbrengs zonnepanelen

Ze draaien en leveren veel energie, vanaf 1 mei zijn de zonnepanelen aangesloten op het elektriciteitsnet. 

Afgelopen 2 weken zijn de panelen op het dak gelegd met vele vrijwilligers, waarvoor we heel dankbaar zijn. 
Via het scherm in de hal van de kerk kunnen we straks de opbrengst van de zonnepanelen zien.

 

Vluchtelingenmaatjes gezocht

vluchtelingenmaatje.jpg
 
Vluchtelingmaatjes gezocht EN Hulp bij kinderclub AZC
Sta je open voor contact/ vriendschap met een statushouder in Harderwijk? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor meer informatie of aanmelding kun je mailen naar Geriska Poortman, coördinator vluchtelingmaatjes project van Kerk en Vluchteling via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er worden nog maatjes gezocht voor de volgende statushouders: 
  • Een echtpaar uit Afghanistan, beide 42 jaar. Hij spreekt goed Engels, heeft gewerkt als tolk. Zijn vrouw spreekt Farsi en is bezig Nederlands te leren. Zij hebben een 4 jarige dochter. 
  • Een 25 jarige man uit Syrie. Hij spreekt Arabisch en is goed op weg om Nederlands te leren. Hij wil graag een maatje voor vriendschap en om de Nederlandse taal beter te leren.
  • Een 28 jarige man uit Syrie. Hij is nu 5 jaar in Nederland, en spreekt vrij goed Nederlands. Hij wil graag een taalmaatje om de taal nog beter te leren. 
  • Een 37 jarige vrouw uit Syrie. Zij spreekt Engels en inmiddels ook een beetje Nederlands. Zij is op zoek naar een maatje van ongeveer haar leeftijd.
Verder zijn we op zoek naar mensen die willen helpen bij de kinderclub op het AZC. De club (van ongeveer 30 kinderen) wordt geleid door een aantal enthousiaste vrijwilligers met hulp van ouders. Je bent een keer per 2 weken aan de beurt van 14.00-15.45 uur. Voor meer informatie kun je mailen naar bovenstaand mailadres. 

Zoek de stilte in de Grote Kerk

Zoek de stilte

Even stil worden en een moment van rust in een druk bestaan.

De Grote Kerk van Harderwijk is bij uitstek een plek om letterlijk en figuurlijk even stil te staan in de hectiek van het leven. Om even ruimte te maken voor onze gedachten, te bidden, een kaarsje te branden, om te mediteren. 

Expositie de Regenboog

 de zeven kruiswoorden

EXPOSITIE - “De zevenkruiswoorden van Jezus” in de bovenzaal van De Regenboog.

Iedere week in de 40 dagen tijd zien we een van de zeven kruiswoorden. Het kunstwerk is van Otto de Bruijne en hangt in de vergaderzaal in de Regenboog. 
Je ziet de hand van Jezus aan het kruis. En de woorden With Me (met Mij), want hij zei tegen de andere gekruisigde: ‘vandaag zul je met mij in het paradijs zijn’ - Luc 24: 42,43. Daarom zie je een opgaande beweging die uitmonden in het woord Paradise (Paradijs) in een lichte lucht. Het rood wijst op het offer van Jezus en staat in contrast met het geel/groen dat wijst op leven, toekomst en hoop. Het gaat niet om de dood maar om het leven… Met Mij… Jezus!
Kom gerust langs op vrijdagochtend, er is ook koffie. Wiebe de Groot 0341 414086

EXPOSITIE   OTTO  de  BRUIJNE  in DE  REGENBOOG     “Het licht wint”    t/m 21 april 2022
De volgende werken van Otto de Bruijne zijn te zien:
* Schilderijen over de Apocalyps Panorama Openbaring  (2018)
* Nachtgezichten van Zacharia (2019)
* Vier visioenen van de profeet Ezechiël
* Serie  “Zandverstuiving “  (1,2 en 3) op de eerste etage van De Regenboog

ALLE ACTIVITEITEN in het komende jaar

vlag PKN

Een heel nieuw kerkelijk seizoen staat voor de deur. Onze Protestantse Gemeente bruist van de activiteiten, op zondag natuurlijk maar zeker ook doordeweeks. Laat uw ogen dwalen over onderstaand overzicht (niet volledig…) en zeg bij uzelf: hier zit ook voor mij dit seizoen echt wel wat bij. Ik doe mee!

Meer weten? Kijk in ons driewekelijkse kerkblad SamenGeroepen en op onze website http://www.pgharderwijk.nl .

Inzamelactie voedselbank

Voedselbank Harderwijk

Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. Lang houdbare producten.

week 26 van 26 juni - 2 juli blik fruit sojasaus of ketjap zak bonenschotel

week 27 van 3 – 9 juli beschuit pak melk schenkstroop

 

 


Producten kunt u inleveren op de volgende locaties en tijden: