Vossenjacht was gezellig

Alle vossen

De weersvoorspelling gaf regen aan maar gelukkig is die voorspelling niet uitgekomen. Op zaterdag 10 juli jl. was er voor de kinderen van de kinderdienst van de Plantagekerk en het Fonteinwerk een vossenjacht. Van 4 tot 5 uur konden de kinderen en hun ouders in de omgeving van de Plantagekerk op zoek gaan naar de vossen. Het was een gezellige vossenjacht waar iedereen veel plezier aan heeft beleefd.

Na afloop van de vossenjacht was er patat voor alle deelnemers. Daarvan hebben we heerlijk buiten in het zonnetje kunnen genieten. Een heerlijke dag.

IMG 20210710 WA0001 20210710 171951

De kinderdienst van de Plantagekerk en het Fonteinwerk.

Expositie ‘Gezicht van Harderwijk

de moeders Plantagekerk

In de Plantagekerk is vanaf donderdag 29 juli de foto-expositie ‘Het gezicht van Harderwijk’ te zien. Frea Kroese portretteerde bekende en onbekende autochtone inwoners steeds samen met een stadgenoot met een migratie-achtergrond. Harderwijk is met bijna honderd nationaliteiten en kleurrijke en krachtige stad geworden. Samen werken, sporten, leven en plezier hebben.

Tot eind september te zien rond de kerkdiensten, tijdens de koffie-inloop op donderdagmorgen en op andere momenten dat de kerk open is.

Kunstcommissie Plantagekerk

Summervibes 2021

Summervibes kl

De eerste editie van Summervibes 2021 was een groot feest. 68 kinderen hebben zich vermaakt in en rond ons kerkgebouw. Zingen en bidden met elkaar, kijken en luisteren naar het Bijbelverhaal door Henk&Martijn, snoepketting rijgen en sportieve activiteiten doen. Er was een en al beweging! Geweldig ook de inzet van de vele vrijwilligers. Summervibes is er deze zomer nog 3 keer; 28 juli, 18 en 25 augustus. We starten om 09.45 uur met zingen en we eindigen om 12.00 uur voor de kinderen. Oh ja, heb je nog een woensdagmorgen vrij? Kom ons gerust helpen! Dan verwachten we je om 09.00 uur en eindigt je ochtend rond 12.30 uur. Heb je er zin in gekregen en ben je minimaal 14 jaar? Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Internationale kerkdienst 1 augustus door Regenboog

AZC dienst welkom

Op 1 augustus a.s. zal onze wijkgemeente om 14:30 uur de “Live-” Internationale kerkdienst in gebouw Sefanja verzorgen. Er mogen nu ook weer bezoekers uit de plaatselijke kerken komen, al krijgen de mensen uit het AZC wel voorrang. Men hoeft zich niet aan te melden, alleen zullen de contactgegevens genoteerd worden.

Pepermuntactie 2Bike4Alzheimer

wilhelmina pepermunt

Wij doen als Team Protestantse Gemeente Harderwijk mee aan 2bike4alzheimer, een sponsorfietstocht om geld in te zamelen voor (meer) onderzoek naar dementie. Help je mee? Dat kan door pe permunt tekopen of ons te helpen met de verkoop ervan. Wil je meedoen? Spreek dan één van de teamleden aan. We staan rond de kerkdiensten op 18 en 25 juli in de Regenboog en de Plantagekerk met de doosjes pepermunt. Of stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 559 779 83.
Bekijk ook eens onze actiepagina

10-jarig jubileum De Regenboog

de Regenboog

Dit jaar bestaat de Regenboog 10 jaar. Een mijlpaal om met elkaar en anderen bij stil te staan. De eerste kerkdienst was op 6 februari, maar vanwege de Coronabeperkingen is de viering doorgeschoven naar het najaar. Mogelijk wordt dat de week voor- of na 26 september (Nationale Burendag). De wijkraad en PSKD ontvangen graag uw suggesties voor feestelijke activiteiten in dat weekend of doordeweek. Ook zoeken we iemand die namens de PGH wil deelnemen in het kernteam dat het jubileum organiseert. Stuur uw ideeën of mail voor meer informatie naar de voorzitter van de PSKD, Cor Jan Korevaar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-51301402

Een zomers bezoek aan Roemenië

Tijdelijke trap Trap geplaatst

3 mannen zijn een week naar de 3 dorpen in Roemenië geweest om wat gepland werk te doen.

De reis er naartoe ging redelijk goed, de bekende files en regen. Van corona controles hebben we geen last gehad. Het doel was om de stalen trap, die met het speciale transport er al lag, in elkaar te zetten en natuurlijk op een geschikte plaats.

Collecte 25 juli - De Maretak

Maretak

De Maretak Harderwijk. De Maretak is er voor iedereen in Harderwijk e.o. die kanker heeft of heeft gehad en hun naasten. Kanker heb je niet alleen; kanker raakt alle aspecten van je leven en daarmee ook de mensen in jouw omgeving. Het is dan belangrijk dat je ergens naartoe kunt waar je mensen ontmoet die je begrijpen, waar je, los van alle medische ballast, tot rust kunt komen of juist iets actiefs kunt doen. Zo’n plek biedt De Maretak: een inloophuis, lotgenoten, ontspanning, activiteiten, creativiteit. Met deze diaconiecollecte onder steunt u dit mooie vrijwilligerswerk. Geef via de Scipio-app of stort op NL 39 RABO 0317714996 van Diaconie PGH o.v.v. 'Maretak'. 

Zomerstop Fonteinwerk

 Fonteinteam2021

Na een bewogen jaar is de zomerstop van het Fonteinwerk aangebroken. Op 18 juli was de laatste dienst van ons jaarthema ‘Heel het leven’. Een jaar vol (corona)uitdagingen maar ook een jaar met prachtige hoogtepunten. Ons laatste stuurgroepoverleg ging vooral over de plannen voor volgend jaar; we kijken weer vooruit! Fonteinpredikant Henk Jansen leidde dit in met een inspirerend stukje uit het boek ‘Opener dan ooit’ van Tim Vreugdenhil. Dat is precies wat wij willen zijn na de coronacrisis: Opener dan ooit! 

Wij kijken er naar uit om jullie allemaal weer te ontmoeten op de Startzondag. 

Voor nu willen wij iedereen een heel fijne en gezegende zomervakantie wensen!

Gezocht – fietsen voor asielzoekers in Harderwijk

Fiets

Heeft u nog een bruikbare fiets staan (voor kind, man of vrouw) Wij komen hem graag bij u ophalen.

Graag sms, whatsapp berichtje naar 0621441153 of mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en wij Oeds Kamstra of Jan van der Vegt

maken een afspraak en  komen de fiets bij u ophalen. Bedankt voor uw hulp

Jan van der Vegt

Regenboogkoffie

Regenboogkoffie

De maanden juli en augustus zijn bij uitstek vakantie maanden. Als je dan gewoon thuis bent kan het wel eens saai zijn. Vanuit het pastoraal team wordt er daarom net als vorig jaar de regenboogkoffie gehouden. Heel overzichtelijk op iedere zaterdagmiddag van 15.00-17.00 uur behalve op zaterdag 31 juli.  

Aanmelden via Scipio Regenboog

Kop scipio

Voor het bijwonen van een dienst in de Regeboog is het mogelijk via de Scipio App.

Zolang de overheid ons nog verplicht om de lijst met aanwezigen bij te houden maken we gebruik van deze Scipio-App.

Onderaan in beeld staat een icon "Aanmelden k"
Ondermenu

Uitgebreidere handleiding Aanmelden kerkdiensten

 

Snuffelmarkt

Wijde Blik

De Snuffelmarkt van de PGH is er elke tweede en vierde woensdag tussen 13:00 -16:00 van de maand en eerste en derde zaterdag van 09:00-12:00 uur
Wij ontmoeten u graag in onze locatie: De Wijde Blik, Fokko Kortlanglaan 181.
Tot ziens!

Leerhuis 2021

LEERHUIS 300
Een maand geleden dachten wij nog dat een paar activiteiten nog voor de zomer zouden kunnen doorgaan, maar dat lukt toch niet.
De werkgroep richt zich nu op het volgende seizoen en veel van de uitgestelde activiteiten uit dit seizoen kunnen dan mogelijk wel plaatsvinden.
Nog even(?) geduld a.u.b................
 
namens de werkgroep Leerhuis Harderwijk,

Inzamelactie voedselbank

Voedselbank Harderwijk

Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. Lang houdbare producten.

Week 30 (24 juli t/m 30 juli): pak hagelslag, mix voor spaghetti/macaroni en tomaten in blik

week 31  (31 juli t/m 8 juli): pot pindakaas, pak houdbare melk en kipfilet in blik

week 32 (9 augustus t/m 15 augustus): pot pindakaas, pak houdbare melk en pk thee (10 of 20 zakjes)

week 33 (16 augustus t/m 22 augustus): pot appelstroop, vloeibare bak- en braadboter en tomaten in blik

week 34 (23 augustus t/m 29 augustus): pot appelstroop, kleine potten of blikken groente 350 gr en pot chocopasta

week 35 (30 augustus t/m 5 september): kleine pot jam (minder suiker) max 450 gr, pak knackebrot en blik zalm of tonijn

 

Producten kunt u inleveren op de volgende locaties en tijden: 

Rooster Podiumplantagekerk

pauze podium

 

PROGRAMMA NAJAAR 2021

28 aug. Joalien (sopraan/blokfluit) & Sander van den Houten orgel

18 Sept. PodiumPlantage extra

Evensong aanvang: 17.00 uur.

25 Sept. Berdien Machiels fagot

30 Okt. St. Joriskamerkoor Amersfoort. Music for the millions:

Bekende koormuziek

27 Nov. Praiseconcert Tribute Michael W. Smith  Praiseband _I_4_U_

18 Dec. Per la Notte di Natale: Jan Mannee speelt (kerst)muziek van
Louis van Dijk