Collecte 18 april - Geef een Lach

moldavie

Geef een Lach (Moldavië), Sommige kinderen kunnen niet lachen. Omdat ze slachtoffer zijn van verwaarlozing, geweld, armoede, misbruik of aan alcohol verslaafde ouders. Ze raken in zichzelf gekeerd, vertonen onwenselijk gedrag en

Extra dienst met bekende liederen


muziek nootjes
Extra dienst met bekende liederen op 25 april 1900 uur in de Regenboog.

Om 19:00 uur zingen en luisteren we bekende liederen! Als ik u vraag naar welke liederen dat zijn, worden meestal liederen van Johannes de Heer, Psalmen en/of Huub Oosterhuis genoemd. Deze komen zeker voorbij, al hebben we op dit moment nog geen keuze gemaakt. Zingen is lof uiten, liefde zoeken, verbonden voelen met elkaar, bidden en geestelijk opladen. We doen het met muziek van Adriaan Bruinink en filmpjes. Let op: het is ’s avonds! Ds. David Kroeze

Kerktelevisie

kerktelevisie

Thuis de diensten volgen?

Kunt u niet (meer) zelf naar de kerk gaan, dan is het mogelijk de dienst thuis te volgen via de televisie!  In bijna alle kerken, ook van de Protestantse Gemeente, hangen camera's. Deze geven alle diensten live door naar alle woningen met een CAI-aansluiting (CAI-Harderwijk, niet verwarren met Caiway).

Om een dienst thuis te kunnen bekijken heeft u sinds 1 juli 2020 geen aparte voorzieningen nodig als abonnee op CAI-Harderwijk.
Na 1 juli 2020 is ook geen bijdrage verschuldigd voor kerkTV.
De kerkdiensten worden uitgezonden op de digitale TV-kanalen 707 t/m 707 en 710.  Onze kerken, Plantagekerk en De Regenboog zenden uit op TV-kanaal 707, resp. 703.

Leerhuis 2021

LEERHUIS 300
Een maand geleden dachten wij nog dat een paar activiteiten nog voor de zomer zouden kunnen doorgaan, maar dat lukt toch niet.
De werkgroep richt zich nu op het volgende seizoen en veel van de uitgestelde activiteiten uit dit seizoen kunnen dan mogelijk wel plaatsvinden.
Nog even(?) geduld a.u.b................
 
namens de werkgroep Leerhuis Harderwijk,

Digitaal koffiedrinken

550x558.jpg

Mis je ook zo de gesprekken bij de koffie rond de diensten, nu willen we dat digitaal organiseren.

Hoe werkt het?

We starten voortaan altijd om 10:00 uur, komende zondag dus vóór de dienst. (Join Zoom Meeting https://zoom.us/j/98632857917?pwd=aWsxSEtDbkF3RTJ3UDlQUGVjdzNLdz09 )

Je geef je op met behulp van het aanvraagformulier. We nodigen je dan per email uit voor het online koffiedrinken. In de email staat een link naar het Zoom programma.

Tijdens deze digitale koffie zorg je zelf voor de koffie, thee, chocolademelk of wat je verder graag drinkt. Wij zetten voor jou de ‘koffiekamer’ open (het computer programma Zoom)

Inzamelactie voedselbank

Voedselbank Harderwijk

Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. Lang houdbare producten.

Week 15 (12 april t/m 18 april):pak houdbare melk, blik vis, bouillonblokjes (zonder zout)

Week 16 (19 april t/m 25 spril) : toiletreiniger, koffiepads, (kruiden)mix voor nasi of bami

PGH in Beweging

pghinbeweging 400x225

Ook aan de Protestantse Gemeente Harderwijk gaat de coronatijd met al zijn beperkingen niet voorbij. Gelukkig mogen we constateren dat met de beperkingen er toch nog activiteiten doorgaan. Toch zien ook wij uit naar de tijd dat de beperkingen geleidelijk zullen worden opgeheven. De reeds toegekende projecten, kunnen dan weer doorgang vinden.

Nieuwe paaskaars voor kerk en thuis 2021

 

Het kiezen van de nieuwe paaskaars in de Plantagekerk liep iets anders dan anders: via de digitale weg stemde de liturgiecommissie. We kwamen uiteindelijk uit bij de kaars ‘beschermde aarde’, om de opdracht die daar volgens de commissie in schuilt: het is belangrijk om zo goed mogelijk voor Gods schepping te zorgen. De liturgiecommissie van de Regenboog heeft ook digitaal een Paaskaars uitgezocht:Vissen en Druiven, Kruis, Alpha-Omega en jaarband.