Kerstfair 13 december 2023

 

Flyer Kerstfair.jpg

Kerstfair in de Regenboog - Samen met Hervormde Gemeente de Regenboog en Wijkvereniging Drielanden organiseren we een Kerstfair op woensdag 13 december van 18.00 – 20.00 uur in Kerkelijk Centrum de Regenboog. Je bent van harte welkom! Tijdens de Kerstfair zijn er workshops, muziek, een speurtocht, kraampjes met allerlei lekkers en nog veel meer. Kinderen tot en met 10 jaar kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd.

 

Postzegels en meer voor de zending

Postzegels
Een overzicht wat er het laatste half jaar in de Plantagekerk en de Regenboog is binnengebracht en naar Kerk in Actie in Utrecht is gegaan. 4 kg ansichtkaarten met postzegel; enkele dubbele kaarten van Anton Pieck, St. Kinderpostzegels en St. Voor het Kind; 3 kg postzegels; 1 postzegelalbum met “eerstedag” zegels; 1 kg oude munten; 19 mobieltjes; 75 cartridges. Postzegels, kaarten en munten gaan via Kerk in Actie naar verzamelaarsmarkten, uit mobieltjes en cartridges worden waardevolle grondstoffen gehaald. D.E. punten zijn welkom bij de voedselbank en oude brillen kan men zelf inleveren bij de opticiën. 
Namens de ZWO commissie van PGHarderwijk en mensen wereldwijd via projecten van Zending en Werelddiaconaat van Kerk in Actie heel erg bedankt voor het sparen en inleveren van waardevolle materialen.
Ina Lobensteijn, tel. 0644864542, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Concert Charis Music 19 dec '23

Charis Music logo

Dinsdagavond 19 december geeft het koor Charis Music weer een prachtig Kerstconcert in de Regenboog. Een avond om naar uit te kijken, na twee eerdere geweldige concerten in ons gebouw. Het koor zal 15 prachtige Kerstliederen ten gehore brengen. Het concert begint om 20.00 uur. De zaal gaat al om 19.00 uur open. Mark en Mart, bekend in de Regenboog, brengen ons vanaf 19.30 uur alvast met mooie liederen in de stemming. Toegang gratis, er is een collecte bij de uitgang. Noteer alvast de datum, we zien u graag op deze avond in het kerkelijk Centrum de Regenboog. 

Nieuwe beheerder Regenboog

Linda Post de Haan kl

Het bestuur van de PSKD is verheugd u te kunnen mededelen dat met ingang van 6 november 2023 voor het kerkelijk centrum de Regenboog een nieuwe beheerder is benoemd. Mevrouw Linda Post vanuit de Plantagewijk van de PGH zal deze functie gaan vervullen voor 24 uur per week. Het bestuur en de hulpbeheerders spreken de wens uit op een prettige samenwerking met haar.  Zij is bereikbaar via het bekende e-mailadres van de Regenboog. Met ingang van januari 2024 is het bestuur op zoek naar nieuwe hulpbeheerders voor kerkelijk centrum. Indien u belangstelling hebt, neem dan contact op met de voorzitter van het bestuur dhr. Frans Deuring 

Kerstengelen gezocht!

 


afbeelding kerstengelenproject 2023 (1).jpg
Oog voor jou ishet jaarthema van Protestantse Gemeente Harderwijk. Met het kerstengelenproject willen we gemeenteleden laten weten dat we oog voor hen hebben. We zijn op zoek naar kerstengelen (van jong tot oud) die anderen willen laten merken dat zij gezien worden.
Als kerstengel ga je in de weken voor Kerst (rond 3, 10, 17 en 24 december) vier keer langs de deur met een leuke kaart of een kleine attentie. Je levert dit alles anoniem op een adres dat je van ons krijgt. Als je iemand weet voor de aandacht van een kerstengel, dan kun je dat bij je aanmelding aangeven.
Wil je meer informatie of je aanmelden? Stuur dan een berichtje naar 

Wijk Plantagekerk: Anke van Luxemburg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Truus Schutter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijk Regenboog: Monica van Saarloos en Saskia de Jonge,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lunch ‘Met Volle Mond’ 13 dec '23

lunchen met volle mond
Ook u bent van harte welkom bij Praten met Volle Mond op woensdag 13 december om 12.00 uur. Een goed gesprek tijdens een gezellige lunch. Komt u ook eens ? Meld u uiterlijk zondagavond 10 december aan bij Wouter Willemsen MOB. 0621591651 of mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de lijst in de hal van de Plantagekerk.

Team Praten met Volle Mond

Vacature bij voedselbank:

Voedselbank Harderwijk

De Voedselbank Harderwijk, Ermelo, Putten is op zoek naar een Coördinator Logistiek. Als logistiek coördinator vervul je een belangrijke spilfunctie binnen De Voedselbank. Je bent verantwoordelijk voor de optimale beheersing van de goederenstroom. Je coördineert alle activiteiten met betrekking tot goederenontvangst, voorraadbeheer en distributie. Daarnaast stuurt de coördinator logistiek het team van chauffeurs aan. Wil je ons komen helpen of wil je meer weten over deze functie neem dan contact op met de algemeen coördinator: Antoinette Walenberg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of M: 06-26 99 02 99.
Secretaris Voedselbank Harderwijk Ermelo Putten, Hans van de Wassenberg

 

PGH-kerstpakketten

kerstpakket.jpg

Zoals elk jaar organiseert de diaconie van de PGH, samen met u, de kerstpakketten actie. Samen met u, want u bent in dit geval de ogen en oren van de diaconie. Kent u iemand, een alleen gaande of een gezin met een smalle beurs, die met de feestdagen een ruimgevuld boodschappenpakket goed kan gebruiken? U kunt de namen doorgeven aan de diaconie. U dient het pakket zelf weg te brengen naar degene die u hebt aangemeld.
De pakketten worden op 15 december samengesteld en kunnen op die dag worden opgehaald bij de Plantagekerk tussen 17.00 en 18.00 uur.
Namen kunt u mailen aan de volgende personen:
Voor De Regenboog: Jeannette de Rooij – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voor de Plantagekerk: Janny Bast – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wilt u, in verband met het bestellen van de pakketten, de namen doorgeven vóór 25 november.Namens de kerstpakketten-commissie alvast bedankt. 

Renovatie van de Plantagekerk, een gebed zonder eind?

Open deuren Plantagekerk

Een traag proces

Al jaren praten we over de renovatie van de Plantagekerk. Voor de zomer presenteerden we aan u de laatste onderzoeksresultaten. Daarbij werd duidelijk dat een grondige renovatie erg veel geld zou kosten. Ook vertelden we dat we het gesprek met de (burgerlijke) gemeente Harderwijk wilden aangaan om te kijken of we konden komen tot gezamenlijk gebruik en een gezamenlijke renovatie van de Plantagekerk.

SG SST verslag

vrede kopie.jpg

Hoe actueel kan een programma/onderwerp voor SST ook zijn. Young & Holy zorgt er voor. Met dank aan de redactie.
Nog geen week geleden (zat. 7 okt 2023) werd Israël getroffen door honderden raketten die vanuit de Gazastrook zijn afgevuurd op onder andere Tel Aviv. Een escalatie is het gevolg. Het ‘festival van vrede’ eindigde op 7 okt in een bloedbad.

Leerhuis Job

Job.jpg
Op vijf woensdagochtenden zal ds. Hans Mak het Bijbelboek Job bespreken. Het boek staat bekend als wijsheidsliteratuur en het zet ons ook aan het denken over vragen die altijd actueel blijven.
Data en plaats: woensdag 1, 8, 15, 22, 29 november, 's ochtends om 9.30 uur in de Plantagekerk. Op onze site leest u meer:

http://www.leerhuisharderwijk.nl/2023

De pastor van de toekomst?

 
pastor.jpg
Als pastores zien we dat er veranderingen aankomen in de organisatie. Dat vinden we ook nodig, maar het zal ook impact hebben op ons werk. Pieter van Winden vroeg ons daarom: wat vinden jullie belangrijk? Jullie mogen dat zelf aangeven. Dus geef de kerkenraden maar een advies over hoe jullie het beste werken. En dat is wijs, want je gaat het beste werken als jij op je plek zit. En jullie wensen kunnen ook de nieuwe organisatie helpen vormgeven. We zijn blij met deze vraag van Pieter! We gingen ermee aan de slag.

Office 365 voor alle werkers PGH

Office 365

Vanaf mei 2024 willen we Office 365 uitrollen in onze gemeente

Via deze weg willen jullie op de hoogte brengen van een belangrijke ontwikkeling binnen PGHarderwijk. Vanaf mei 2024 willen we gaan werken met Microsoft Office 365, wat een stap voorwaarts is in de manier waarop we communiceren en samenwerken binnen onze gemeente.

Office 365 biedt verschillende voordelen die ons zullen helpen om onze dagelijkse taken efficiënter te beheren en verbonden te blijven:

Rianne Levi exposeert in de Regenboog

expo Regenboog.jpg

Van Trauma naar Licht

In van trauma naar licht krijg je een kijkje in de werken van Rianne Levi. Werken die iets vertegenwoordigen van hoop in donkerte. We kennen allemaal wel het worstelen met pijn en lijden, en juist daarin wil God ons troosten. In deze schilderijen ontmoet je het begin van leven, de worsteling in de levensreis en het verlangen naar liefde en waarheid. Elk schilderij heeft zo zijn boodschap, betekenis, en expressie. Het zijn uitingen van haar gevoelens, levenservaring en verlangens. Hier komen trauma en kunst samen, geloof in de Schepper en leven vanuit creatie.
Ze laat zich inspireren veelal door de schepping en de Schepper van Hemel en Aarde en zijn Woord. Haar schilderijen zitten vol beweging, vuur, kracht en kleur, kortom LEVEN………….

Bekijk hier het filmpje.

De tentoonstelling is te zien van 3 november tot 19 februari 2024,  na de kerkdiensten in de Regenboog en elke vrijdagochtend 9:00 uur 12:00 uur,  ook op afspraak Wiebe de Groot 0341 414086

Kerkelijk Centrum de Regenboog             
Biezenplein 1                                             
3845 KA HARDERWIJK

Update Fonteinwerk predikant

Fontein werk

Een belangrijke update geven over de zoektocht naar een nieuwe predikant voor Fonteinwerk. De beroepingscommissie heeft een advies uitgebracht over twee kandidaten! De volgende stap is nu aan de Stuurgroep, de Algemene Kerkenraad en het College van Kerkrentmeesters. Op onze Community-avond van het Fonteinwerk op 2 november vertellen we jullie graag meer over hoe het proces is gegaan en wat er komen gaat. Je opgeven voor deze avond kan via onderstaande

https://forms.gle/y5YHt7HNud2qtWPH8

Verder vragen we om jullie gebed voor een vlotte en soepele afhandeling van het beroepingsproces naar de wens van God.
Stuurgroep Fonteinwerk:
Martijn Stuiver, Antonio Berrenchina, Anne Vahl, Henk Verschuuren, Ernst Vonkeman en Job Burger.

Leerhuis ‘Zoals geschreven staat’ (7)

Matteüs

Matteüs en de profetieën.
In zijn Evangelie verwijst Matteüs regelmatig naar de profeten uit het Oude Testament. Het bekendste citaat dat hij aanhaalt is uit Jesaja 7, over de
maagd die zwanger zal worden en een zoon zal baren. Maar heeft Jesaja dat echt zo gezegd? En zo ja, wat bedoelde hij daar dan mee? Op deze
avond bestuderen we onder leiding van onze oud-predikant ds. Henk Schuurman Matteüs’ citaten rond de geboorte van Jezus.  Bij elk citaat kijken we naar de betekenis die Matteüs eraan geeft, én naar de (mogelijke) bedoeling van de oorspronkelijke schrijvers in het Oude Testament. Een verdiepend leerhuis in de Adventstijd. Inleiders: Henk Schuurman predikant PKN.

https://leerhuisharderwijk.nl/2023_1212.html

De leerhuizen zijn gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
U zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Ria Kornet tel. 416792.

Op dinsdag 12 december om 19.30uur in de Plantagekerk.

OXFAM NOVIB KALENDER 2024

Oxfam Novib kalender

Wie is er niet groot mee geworden, de Oxfam Novib panorama kalender met prachtige foto’s en verhalen uit de hele wereld. Geniet elke maand van een alledaags en tegelijke tijd ook bijzonder tafereel. Met iedere aankoop strijd je mee met voor een betere wereld. De kalender op panoramaformaat (60 x 26 cm) kost €18,00 en is te bestellen bij Bertus Piepenbroek (0341-429812)

Hulpsinten gevraagd voor Sinterklaasactie

Hulp sint nicolaas

Ook dit jaar zullen we als PGH ervoor zorgen dat kinderen voor wie dat niet vanzelfsprekend is een cadeau van Sinterklaas krijgen.  De cadeaus van €10.= worden door hulpsinten uit de PGH gekocht en verspreid via o.a. de voedselbank en mensen in nood. Wilt u dit jaar ook hulpsint zijn? Dan kunt u uw naam en mailadres doorgeven aan Wilma Heijblom, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt dan een persoonlijk verlanglijstje van een kind en meer informatie over de actie per mail.
(De mensen die vorig jaar al hulpsint zijn geweest krijgen een verzoek op het bij ons bekende e-mailadres en hoeven dus niet te reageren op dit bericht. )

Collecte 3 december 1 e Advent ZWO

Noodhulp Zuid Sudan

Noodhulp vluchtelingen Sudan.
HET CONFLICT IN SOEDAN: EEN HUMANITAIRE CRISIS MET VERSTREKKENDE GEVOLGEN
Het aanhoudende conflict in Soedan gaat over de machtsverdeling tussen de regering en rebellengroepen in verschillende regio’s van het land. Het conflict
heeft geresulteerd in geweld en mensenrechtenschendingen, zoals aanvallen op burgers. Dit heeft geleid tot de vlucht van duizenden mensen naar buurland Zuid-Soedan. De grote humanitaire crisis die hier is ontstaan is immens en dreigt alleen nog maar erger te worden. De hulpvraag in Zuid-Soedan is veel groter dan het land aan kan. En omdat er geen tekenen zijn van een wapenstilstand is de verwachting dat de vluchtelingenstroom blijft toenemen.

Geef via de collecte zakken bij de uitgangen van de kerk of via Scipio-app of stort op
NL 39 RABO 0317714996 van Diaconie PGH o.v.v. ' ZWO Noodhulp

vluchtelingen Soedan'
Hartelijk dank voor uw gift.

Jarigen – middag PGH op 14 december 2023 en 25 januari 2024

Bloemen kl

'Jarigen – middag PGH ‘ op 14 december 2023 en 25 januari 2024

Op de laatste donderdag van de maand wordt er vanaf 14.30 uur – 16.30 uur een 'senioren-jarigen-middag' gehouden in één van de zalen van de Plantagekerk. Senioren die in die betreffende maand jarig zijn, worden uitgenodigd via de verjaardagskaart. Het is goed om als gemeente samen de ‘vierdagen te vieren’ en elkaar te ontmoeten. Daarbij tegelijk de mogelijkheid te bieden de seniorenpastores te spreken. Jarigen, weet u welkom en neem gerust iemand mee.

Namens Henny, Janny, Wilma en Frieda.

De Regenboog is ook een wijk-centrum

Regenboog deuren

Kerkelijk Centrum de Regenboog komt steeds meer midden in Drielanden te staan. Letterlijk door de bouw van Harderweide en figuurlijk als het goed bezochte zalencentrum voor de wijk. ‘Dat is ook wat wij graag willen. Als kerk wil je open en uitnodigend zijn, en nabij, een plek waar iedereen uit de wijk terecht kan,’ omschrijft voorzitter Saskia de Jonge van Protestantse wijkgemeente De Regenboog de missie van het gebouw. Het sobere maar complete gebouw uit 2012 is de vrucht van goede samenwerking van de Protestantse Gemeente Harderwijk en de Hervormde Gemeente. De Regenboog is zeer multifunctioneel: negen zalen met alles erop en eraan. Beheer en exploratie zijn in handen van de gezamenlijke Protestantse Stichting Kerkgebouw Drielanden. Die stelt het gebouw graag open voor allerhande niet-kerkelijke gebruikers, benadrukt voorzitter Frans Deuring. 

Regenboog Saskia Frans