LED2017

Er is een nieuw LEERHUIS programma . Wil je een boekje ontvangen? Vraag het aan per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wil je meer weten of nog iets vragen aan de contactpersoon, kijk dan op onze nieuwe site: klik hier
Om jullie alvast nieuwsgierig te maken, laten wij hieronder, heel in het kort, het programma zien tot de jaarwisseling. 

BIJDRAGE

Voor het bijwonen van de meeste avonden vragen wij een geringe vergoeding. Soms is er een collecte om de onkosten te dekken. In verband met reservering van de locaties, stellen wij het op prijs als u zich tevoren opgeeft via het aanmeldformulier.

WAT WIL DAT LEERHUIS?

De commissie heeft als doel om met en van elkaar te leren over geloof, geloofsbeleving en spiritualiteit. Het leerhuis brengt mensen dichter bij elkaar, zodat we elkaar met respect kunnen benaderen ongeacht iemands achtergrond of geschiedenis. Dat doen we vanuit een Christelijke overtuiging. Over het doel dat we nastreven is een memorandum opgesteld. Als u dat wilt lezen, kunt u het per mail aanvragen.

Graag tot ziens. <>

De Werkgroep Leerhuis Harderwijk

 

 

 

LED programma

Leerhuis ‘Kloosterleven

in de 21 e  eeuw’ “Ik wist niet dat er nog kloosters bestaan” of “Dat is toch niet meer van deze tijd” Zomaar twee uitspraken waarmee wij religieuzen, kloosterlingen, regelmatig
worden geconfronteer. Aan de hand van de ontwikkelingen van het leven in de Essenburgh (67 jaar) wil ik u meenemen in het leven van de kloosterlingen in het algemeen en de Norbertijnen in het bijzonder in deze tijd. 

Lees meer...

Leerhuis ‘Retourtje Emmaüs’

“Toen ze zo met elkaar aan het praten waren, kwam er iemand aan, Jezus zelf,  en hij liep met hen mee”. Kees Maas, missionaris van Steyl, raakte gefascineerd door de kern van het verhaal van de Emmaüsgangers: het samen op weg gaan. Dit gaat over ons eigen leven, anno 2018. Het laat zien wat wij meemaken aan vreugde, ontgoocheling, ontmoeting, ver van huis gaan en weer thuis komen. En als we daar met verwonderde ogen naar kijken, mag die man van Nazareth er een plaats in hebben. Hij gaat, vaak ongemerkt, met ons mee.

Lees meer...

Leerhuis

 ‘Muziek met Marten Kamminga’ In de loop der jaren heeft Marten Kamminga veel liederen vervaardigd en op muziek gezet. Een deel daarvan is samengebracht in de bundel “Nader tot jou” (2011). Op de achterzijde van deze bundel staat vermeld dat deze liederen gaan over het zoeken naar God, de relatie tussen mensen, de roeping en navolging van Christus, het vieren van het leven en de weerbarstigheid daarvan.

Lees meer...