Wijkavond Morgenwijk 3 juni

PGH facebook M
De beroepingscommissie heeft een advies uitgebracht omtrent een te beroepen predikant voor de Morgenwijk. Op de wijkkerkenraadsvergadering van 14 mei jl. zijn de wijkkerkenraad (WK) en de Algemene Kerkenraad (AK) geïnformeerd en om instemming gevraagd. Zowel de WK als de AK hebben het voorstel beoordeeld en er mee ingestemd. De volgende stap is

Diaconieën verenigen gezin uit Jemen

Diaconieën verenigen gezin uit Jemen. Onze diaconie heeft onlangs financieel mogen bijdragen aan de gezinshereniging van een vluchtelingengezin uit Jemen. Samen met andere Harderwijkse diaconieën en

Koffietijd 4 juni 10.00 uur

koffiekop

Met in gang van  4 juni gaan we weer starten in de Plantagekerk met de koffie-inloop op de donderdagochtend van 10.00-12.00uur. We houden ons aan de Corona afspraken van 1,5 m. afstand. Bij binnenkomst handen desinfecteren, er mogen maximaal 25 mensen aanwezig zijn. Als u verkouden

Afscheid ds. Nelleke Beimers

afscheid Beimers

Wijkgemeente De Poorten heeft op 24 mei afscheid genomen van waarnemend predikant Nelleke Beimers. Zij nam vier -buitengewone - maanden waar voor tijdens het zwangerschapsverlof van ds. Marissa van Meijl. Voorzitter Karel Bosselaar gaf haar bloemen van dankbaarheid en een mand Harderwijkse producten mee naar IJsselmuiden. Wat zij ons nalaat naast warmte en wijsheid is een creatief gebruik van videovlogs in preek en pastoraat. 

Wijk Plantagekerk

PGH facebook P
Op 1e Pinksterdag, 31 mei 2020, gaan De Morgenwijk en De Poorten samen verder als wijkgemeente Plantagekerk, wijkdeel A ( predikant vacature) en wijkdeel B (predikant Ds. Marissa van Meijl). In juni voor de zomervakantie van 2019 zijn de eerste gesprekken begonnen tussen de beide wijken, in oktober hebben beide kerkenraden voor het eerst met elkaar

Inzamelactie voedselbank

voedselbank 400
UPDATE week 23 Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood. U kunt helpen door producten in te leveren. Voor aankomende week(van 1 t/m 6 juni) kunt u een keuze maken uit de volgende producten: Zak rozijnen 250 gram, Fles sladressing, Pot honing  Deze producten kunt u inleveren op de volgende inleverlocaties en tijden :

Collectes mei 31 mei

PGH App

Collecte 31 mei Pinksteren – Christenen in Marokko

In Marokko mogen alleen buitenlanders christen zijn. Hun aantal groeit. De Evangelische Kerk in Rabat opent haar deuren voor iedereen die christen is of die hulp nodig heeft, onder wie veel gestrande migranten van elders uit Afrika. De collecte steunt via Kerk in Actie een opleiding in Rabat voor predikanten en voorgangers van huiskerken. Er is veel aandacht voor de dialoog tussen christenen en moslims. Helpt u helpen? Dat kan via de Scipio-app of door uw bijdrage op rekening NL42RABO0317714554 van de ZWO-commissie onder vermelding van ‘Pinkstercollecte’. 

Tuin van Lof (Pinksteren)

Tuin van Lof 1 2

U ziet een foto van Mozes bij de brandende braamstruik…… In dit gedeelte is de braam geplaatst die ons doet herinneren aan de ontmoeting van Mozes met God. Braamstruik (Rubus Fruticosus) God ontmoet Mozes in de brandende braamstruik /doornstruik. 

Even voorstellen ……

Frieda Meijers 2020

Per 1 mei ben ik gestart als ouderenwerker en zal, samen met Gertie van Dijk en het Pastoraal Team Senioren, het pastoraat voor onze ouderen vanaf 80 jaar voor onze rekening nemen. Mijn naam is Frieda Meijers, woon in Harderwijk, gelukkig getrouwd en trotse moeder en oma. Samen fietsen of wandelen met

Speurtocht Hemelvaart

speurtocht
Je kunt deze speurtocht doen van donderdag 21 mei t/m zondag 24 mei. Er zijn 3 verschillende speurtochten dus je kunt er eentje bij jou in de wijk doen, maar je mag ze natuurlijk ook allemaal doen.

Het idee is heel simpel: zoek alle adressen van de speurtocht op, kijk welke afbeelding

Thomasviering 24-05

Thomasviering op 24 mei met thema: vul jij de leegte? Deze tijd vult zich soms met leegte: minder contact, geld, gezondheid, zekerheid, een andere toekomst. Hoe ga jij daar mee om: valt die leegte te vullen, of juist niet? Vind je andere wegen, zie je nieuwe kansen? In deze Thomasviering zoeken we naar 'goddelijke' vulling. De Geest zegt dat zij erbij zal zijn als trooster in gemis, en als inspirator om te zoeken naar nieuwe ervaringen. Dat beleven we niet alleen vanuit de Plantagekerk, maar we benutten diverse locaties in vlogs. Zo zetten we onze zoektocht naar het heilige online voort. Voorganger is Ds. David Kroeze en vanaf 11.30 uur is de dienst te volgen via www.pgharderwijk.nl/live-stream of terug te kijken via ‘kerkdienstgemist’. Abonnees van CAI (Solcon) kunnen de dienst zien via de TV op kanaal 703 en 707.

STARTZONDAG 2020

Plantagepark 2020

Dit zal mogelijk de aanblik zijn op zondag 6 september 2020. Het Plantagepark wat een jaar geleden, onder een stralende zon, gevuld was met 700 bezoekers. “Tot 1 september geen grote evenementen”, waren de woorden van

Vlog’s en sociale media PGH

Social media kanalen min 750x300
Als Protestantse gemeente Harderwijk  hebben wij vele communicatie middelen. En zeker in deze coronatijd worden deze optimaal gebruikt.  Naast ons kerkblad SamenGeroepen en onze website www.pgharderwijk.nl/actueel hebben wij meerdere sociale media kanalen, zoals Facebook, Instagram. Naast berichten verschijnen hierop de laatste tijd ook vlog’s van Ds. David Kroeze en tieners PGH. Bekijk gerust eens onze sociale accounts en like, deel het.

Bevestiging medewerkers

Lisette Brandsma en Frieda Meijers zijn per 1 mei in dienst getreden als respectievelijk jeugdwerker en seniorenwerker. Lisette heeft zich in een vorig nummer van Samen Geroepen voorgesteld. Afgelopen zondag is er van haar in de diensten een vlog vertoond. Frieda stelt zich in dit nummer voor, maar veel ouderen kennen haar al als geestelijk verzorger bij de Zorggroep NW-Veluwe. 

Paaskaars naar Kees en Adriaan

 

Kees Heij paaskaars

PAASKAARS NAAR KEES HEIJ (REGENBOOG) ....

Op 30 april was het voor de beheerder van de Regenboog zijn laatste werkdag. Na 12,5 jaar stopt hij met zijn werkzaamheden. Als teken van dank heeft hij van de kerkenraad  een bos bloemen ontvangen en de liturgie commissie heeft hem de paaskaars van het afgelopen jaar geschonken. Kees en Henriette gaven aan blij verrast te zijn met beide attenties.

Leerhuis programma's

 
LEERHUIS 300
NIEUWSBRIEF LEERHUIS APRIL/MEI/JUNI 2020 
Beste deelnemers en belangstellenden voor het Leerhuisprogramma, Wij maken bijzondere tijden door. In de komende maanden zullen veel activiteiten nog stilliggen.
Van het programma dat wij in gedachten hadden zal alles moeten worden uitgesteld. Op dit moment proberen wij het nieuwe programma voor 2020-2021 te organiseren.

Muziek bij de koffie - HK13tv

coffee and music

Nu ook via HK13tv “Muziek bij de koffie”  De komende weken kunnen Harderwijkers via live-stream, CAI-kanaal 707 én dus ook via HK13tv genieten van uurtje christelijke muziek, “Muziek bij de koffie” wordt de komende weken nog elke donderdagmorgen van 10.15 (kwartiertje later) tot 11.15 uur vanuit de Plantagekerk sfeervol gepresenteerd door een van de vrouwelijke pastores van de Protestantse Gemeente Harderwijk en live ondersteund door een organist en/of pianist. Verzoeknummers zijn van harte welkom! 

Het is ook nog terug te zien via dienst gemist website PGH, of kerkdienstgemist.nl (Gelderland, Harderwijk, Plantagekerk)

Snuffelmarkt

snuffelmarkt artikelen

Beste mensen, Zoals u inmiddels vernomen zult hebben zijn ook wij als plusklussers buiten werking gesteld door het coronavirus. De activiteiten in de Wijde Blik liggen stil en ook huisontruimingen worden niet meer gedaan.