Wilma

Hits: 135

KonabereNT

Ik schrijf jullie met het goede nieuws dat het Konabere Nieuwe Testament is aangekomen in Mali! Als het allemaal gaat zoals gepland, dan zal er eind januari een groot feest zijn in het hart van het gebied waar Konabere wordt gesproken. Wat een enorm voorrecht om na 13 jaar werken met dit multi-partner project dit geweldige resultaat te zien! In 2006 zijn we begonnen met de eerste analyses en trainingen. Ondanks tegenslagen, ziekte, politieke onrust en staatsgrepen, bleef het werk doorgaan. Hier zien jullie v.l.n.r. Dieudonné, Djélé en Nassin, de drie vertalers met een enorme glimlach op hun gezicht terwijl ze een exemplaar van het NT vasthouden.

Het is helaas erg onwaarschijnlijk dat er ‘blanken” bij het opdragen van het Konabere NT aanwezig kunnen zijn omdat het gebied van de Konabere in een rode (dus de no-go) zone ligt.
De onveiligheid in de regio blijft steeds toenemen. De helft van Burkina (noorden en oosten) is eigenlijk niet meer onder controle van de regering in Ouagadougou. Ook in Mali is de situatie zorgelijk. Het zijn de gewone burgers die hier het meeste onder lijden. Er is geen uitzicht op een goede oplossing op korte termijn. Het dagelijkse leven voor ons in Bobo gaat nog wel gewoon, hoewel we bijna niet meer buiten Bobo kunnen reizen. Ruth heeft haar ritme gevonden in de eerste klas van het Franse middelbare onderwijs. Haar klas en school zijn hetzelfde gebleven maar ze heeft nu 7 vakken met 7 verschillende leerkrachten. Gelukkig gaat ze met plezier naar school. Begin december was ze flink ziek met malaria en buiktyfus, zelfs zo dat ze in een kliniek moest worden behandeld via een infuus. Gelukkig gaat het nu weer goed met haar. Van het TFC: Komende zondag - 12 januari 2020 - wordt er weer gecollecteerd voor Wilma en Ruth. Momenteel wordt er o.a. gewerkt aan de vertaling van het OT in het Konabere. Wilma hoopt daar, ondanks de onrust in de regio, de komende jaren bij betrokken te kunnen blijven. Daarbij blijft uw steun in gebed en
financieel erg belangrijk. We hopen dat u het werk van Wilma wilt blijven steunen.