Kerstklanken H'wijks Mannenkoor

Hits: 296

HMK 2019 6641
Donderdag 19 december 2019
Het Harderwijks Mannenkoor (HMK) zingt traditiegetrouw ‘Kerstklanken in Drielanden’ in het Kerkelijk Centrum de Regenboog, Biezenplein 1, Harderwijk. Het is de bakermat van het HMK; zij repeteert daar elke donderdagavond. De entree is gratis, zo ook het parkeren. Aan het eind is er alleen een collecte voor de kerk. Het begint om 20.00 uur; de kerk is open vanaf 19.30 uur.

HMK komt met diverse Kerstliederen uit hun meertalig repertoire. Bij het Franse ‘Cantique de Noël’ wordt gezongen met solistische bijdrage van contrabas Theo Gerrits. Het Duitse ‘Weihnachtsglocken’ en het Engelse ‘Beautiful Savior’ zullen niet ontbreken. Bij enkele Nederlandstalige liederen zoals ‘Stille Nacht’ en ‘Dank U’ is er een samenzang met de aanwezigen. Het concert staat onder leiding van hun dirigent Jimco Zijlstra, die ook achter piano plaats neemt. Medewerking komt van Manon Companjen (viool), Michael Leendertse (elektronisch orgel) en Gerald van Dijk (trompet). Het wordt weer een fijne avond.

Dinsdag 24 december 2019
Het HMK zingt nog meer, ook bij de Kerstzangdienst op 24 december in de Grote Kerk aan het Kerkplein 1 in Harderwijk. Tweede dirigent Johan van Straaten stuurt dan het koor aan. Ook daar is de aanvang 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Voorganger van deze Kerstzangdienst is ds. Van Bart.

Lid worden van het HMK? Vanzelfsprekend geen bezwaar. Informeer bij de secretaris, Herke Meersma: telefoon 033-2453204 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het HMK eens aanhoren kan ook op een repetitieavond, op donderdagen van 20.00 tot 22.00 uur.

Actueel nieuws PGH

 • Vlog’s en sociale media PGH

  Social media kanalen min 750x300
  Als Protestantse gemeente Harderwijk  hebben wij vele communicatie middelen. En zeker in deze coronatijd worden deze optimaal gebruikt.  Naast ons kerkblad SamenGeroepen en onze website www.pgharderwijk.nl/actueel hebben wij meerdere sociale media kanalen, zoals Facebook, Instagram. Naast berichten verschijnen hierop de laatste tijd ook vlog’s van Ds. David Kroeze en tieners PGH. Bekijk gerust eens onze sociale accounts en like, deel het.

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  voedselbank 400
  WEEK 33 Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. U kunt helpen door producten in te leveren. Voor aankomende week 33 (10-15 augustus):
  - Groente in pot of blik (groot)
  - Kuipje halvarine
  - Pot chocopasta
  Deze producten kunt u inleveren op de volgende inleverlocaties en tijden:

  Lees meer...

.

 • Snuffelmarkt PGH

  marktkraamGelukkig, de Snuffelmarkt draait weer als vanouds en velen hebben de eerste keer hun slag kunnen slaan. Open: elke eerste en derde zaterdag van de maand van 9-12 uur. En tweede en vierde woensdagmiddag van 13.00-16.30 uur.  Locatie: De Wijde Blik, Fokko Kortlanglaan 181. We hopen dan de zaak weer op orde te hebben en u als belangstellende/koper te ontmoeten. Gezien de coronavoorschriften moet alles wel gefaseerd gebeuren. Bij binnenkomst moeten de handen gedesinfecteerd worden en er zijn looproutes in het gebouw aangebracht. We hopen dat iedereen zich aan de voorschriften houdt.