Kliederkerk

Hits: 1052

kliederkerk

Op woensdag 11 december worden er in Harderwijk opnames gemaakt voor het televisieprogramma Kerst met de Zandtovenaar. Voorafgaand aan de opnames wordt een Kliederkerk georganiseerd door JOP (landelijk kinder- en jeugdwerk PKN). In onze gemeente leeft al langer de wens om een Kliederkerk te starten in Harderwijk. De komst van het televisieprogramma met het aanbod van een Kliederkerk is een prachtige manier om onze kerk in het nieuws te brengen, vorm te geven aan onze missionaire verlangens en mensen te enthousiasmeren. Daarom is Kerkelijk Centrum De Regenboog aangeboden als locatie voor deze Kliederkerk en werkt onze gemeente van harte mee aan dit initiatief.

Wat gebeurt er tijdens een Kliederkerk?
Een Kliederkerk is een laagdrempelige viering voor kinderen in de leeftijd van de basisschool en hun ouders/ouderen. Het programma begint met een workshop van een uur rond een Bijbelverhaal met als doel een laagdrempelig gesprek over het geloof tussen generaties op gang te brengen, gevolgd door een korte viering van twintig minuten en eindigt met samen eten. Het is een bewezen missionair concept, gebruikt op vele plekken in het land, vooral voor die mensen die zich niet thuis voelen in een kerkdienst.

Programma Kliederkerk 11 december
Het programma is van 16.00 - 18.00 uur in Kerkelijk Centrum De Regenboog. We hopen 100 - 150 kinderen en volwassenen te mogen ontvangen. Er zullen verschillende workshops worden aangeboden. Tijdens de workshops gaan kinderen en ouders/ouderen door middel van eenvoudige vragen over het kerstverhaal en de bedoeling daarvan in gesprek. De workshops zijn:

 • Engel maken
 • Jozef en Maria renparcours
 • Ster maken
 • Zaag of bouw je kerststal
 • Liedje leren
 • Wensboom & wens schrijven
 • Lantaarntje maken voor naar de Zandtovenaar
 • Baby/snoezelruimte
 • Geef het kind een cadeautje/ gebedshoek
 • Koffiecorner voor ontspanning en gesprek.

Aansluitend aan deze Kliederkerk kun je naar de opnames van Kerst met de Zandtovenaar. Deze opnames vinden plaats op de Vischmark.

Hoe kun je meehelpen?
De Kliederkerk is een mooi initiatief om mensen voor uit te nodigen om mee te doen/mee te helpen die niet meer naar de kerk komen of in de kerk hun plek niet kunnen vinden. Je kunt helpen door namen door te geven van mensen die een workshop willen verzorgen of door zelf mensen persoonlijk te vragen om als workshopleider mee te doen. Belangstellenden voor het leiden van een workshop kun je doorgeven aan ds. David Kroeze via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 168 563 92.

Actueel nieuws PGH

 • De clubs beginnen!

  clubkerk
  De clubs gaan weer beginnen! - Komende week mogen we weer. De clubs gaan weer van start. Als het goed is heb je een uitnodiging ontvangen! Zowel in Plantagekerk ('t Zoldertje) als in de K.C. De Regenboog. zie ook de website: https://www.pgharderwijk.nl/jong-oud/6plus
  O.a. op maandag 14 septeber is er club voor de groepen 3 en 4. Natuurlijk mag je ook je klasgenootjes meenemen. Zo maken we er een gezellige club tijd van.

  P.S. we zijn nog op zoek naar leiding!

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  voedselbank 400
  WEEK 39 Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. U kunt helpen door producten in te leveren. Voor aankomende week 39 (21- 26 sept.): Pak Houdbare melk, Bonenschotel in zak , Koffiepads

  Deze producten kunt u inleveren op de volgende inleverlocaties en tijden:

  Lees meer...

.

 • Snuffelmarkt PGH

  marktkraamGelukkig, de Snuffelmarkt draait weer als vanouds en velen hebben de eerste keer hun slag kunnen slaan. Open: elke eerste en derde zaterdag van de maand van 9-12 uur. En tweede en vierde woensdagmiddag van 13.00-16.00 uur.  Locatie: De Wijde Blik, Fokko Kortlanglaan 181. We hopen dan de zaak weer op orde te hebben en u als belangstellende/koper te ontmoeten. Gezien de coronavoorschriften moet alles wel gefaseerd gebeuren. Bij binnenkomst moeten de handen gedesinfecteerd worden en er zijn looproutes in het gebouw aangebracht. We hopen dat iedereen zich aan de voorschriften houdt.