Een toekomst voor

Hits: 387

kansarme kinderen in Pretoria Stel dat uw kind of uw kleinkind opgroeit in een slechte buurt vol prostitutie, drugs, diefstal, geweld en vuilnis. Wat komt er dan van hem terecht als u geen mogelijkheid hebt om hem zelf te begeleiden en te ondersteunen? Misschien krijgt hij slechte vrienden en belandt hij in de criminaliteit. De moeder van Kgaugelo, die in de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria woont, maakte zich om die reden zorgen om haar 8-jarige zoon. Ze heeft zelf onvoldoende tijd om naar hem om te kijken. Wat was ze blij toen kinderwerkster Sue contact legde met haar zoon.

Sue werkt voor een Zuid-Afrikaanse organisatie, die kansarme kinderen zoals Kgaugelo hulp biedt met huiswerk. Veel zwarte jongeren in Pretoria hebben geen toekomstperspectief, omdat ze opgroeien in een gewelddadige omgeving. Samen met christelijke partners helpt Kerk in Actie hen de cirkel van armoede en uitzichtloosheid te doorbreken. Ze krijgen huiswerkbegeleiding en leren via bijbelonderwijs normen en waarden. Ze krijgen zelfvertrouwen door theater, muziek en kunst. En wat het allerbelangrijkste is: Sue en haar collega’s blijven de kinderen trouw totdat ze volwassen zijn en op een goede plek zijn beland. Geef in de collecte op 11 augustus en help mee om wereldwijd kinderen zoals Kgaugelo zo’n kans te bieden!
Op de landelijke diaconale dag vorig jaar waren enkele medewerkers van deze organisatie te gast. Wat maakten zij een indruk door hun inzet en uit het verhaal van één van de inmiddels volwassen jongere werd wel duidelijk wat een impact de vriendschap van de hulpverlener had gehad!
Van harte aanbevolen!
Namens de werkgroep ZWO, Marja Bakker

Actueel nieuws PGH

 • Vlog’s en sociale media PGH

  Social media kanalen min 750x300
  Als Protestantse gemeente Harderwijk  hebben wij vele communicatie middelen. En zeker in deze coronatijd worden deze optimaal gebruikt.  Naast ons kerkblad SamenGeroepen en onze website www.pgharderwijk.nl/actueel hebben wij meerdere sociale media kanalen, zoals Facebook, Instagram. Naast berichten verschijnen hierop de laatste tijd ook vlog’s van Ds. David Kroeze en tieners PGH. Bekijk gerust eens onze sociale accounts en like, deel het.

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  voedselbank 400
  WEEK 33 Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. U kunt helpen door producten in te leveren. Voor aankomende week 33 (10-15 augustus):
  - Groente in pot of blik (groot)
  - Kuipje halvarine
  - Pot chocopasta
  Deze producten kunt u inleveren op de volgende inleverlocaties en tijden:

  Lees meer...

.

 • Snuffelmarkt PGH

  marktkraamGelukkig, de Snuffelmarkt draait weer als vanouds en velen hebben de eerste keer hun slag kunnen slaan. Open: elke eerste en derde zaterdag van de maand van 9-12 uur. En tweede en vierde woensdagmiddag van 13.00-16.30 uur.  Locatie: De Wijde Blik, Fokko Kortlanglaan 181. We hopen dan de zaak weer op orde te hebben en u als belangstellende/koper te ontmoeten. Gezien de coronavoorschriften moet alles wel gefaseerd gebeuren. Bij binnenkomst moeten de handen gedesinfecteerd worden en er zijn looproutes in het gebouw aangebracht. We hopen dat iedereen zich aan de voorschriften houdt.