Evensong PodiumPlantage

Hits: 380

Traditioneel Anglicaanse ‘Evensong’ op Podium Plantagekerk, Podium Plantagekerk presenteert zaterdagmiddag 23 maart om 17.00(!) uur een complete Anglicaanse ‘Evensong’. Dirigent Wouter Verhage leidt het Plantatation Choir,  samengesteld uit ervaren koorzangers uit Harderwijk en omstreken. Het orgel wordt bespeeld door Evert-Jan van der Hel. Lector is ds. Marissa van Meijl.

De Evensong, uit de rijke traditie van de Anglicaanse kerk, is een hoog muzikale  viering. De nadruk ligt op stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde koormuziek, ingebed in een vaste indeling zoals deze al in 1662 is vastgelegd. Er zijn wel schriftlezingen maar geen preek. In Britse kathedralen is er elke dag in de late namiddag een Evensong. Zo biedt de Evensong aan het einde van de dag een moment van bezinning onder de klanken van aansprekende koormuziek. Daarom is ook in Harderwijk de aanvang dit keer pas om 17.00 uur. Het wordt een bijzondere en voor Harderwijk unieke uitvoering. De commissie PodiumPlantagekerk is verheugd voor de tweede keer zo’n unieke viering te kunnen organiseren.

PodiumPlantagekerk is zaterdag 23 maart open vanaf half vijf, er staat desgewenst koffie of een wijntje klaar. De toegang is gratis, met een collecte aan de uitgang hopen we de kosten van deze bijzondere uitvoering te kunnen dekken.