Met stomheid verslagen?!

Hits: 358

Zondag 23 december  is er om 11.30 uur een Thomas Viering in Plantagekerk in Harderwijk. Het is een viering voor zoekers naar geloof en voor gelovigen met vragen, voor mensen met liefde voor spiritualiteit en voor mensen, die zich dieper wil toewijden aan God.
Deze viering staat Zacharias centraal. Hij is met stomheid geslagen als hij niet kan geloven dat zijn vrouw in verwachting zal raken. Laten wij ons nog echt verrassen? Doorkruist er soms nog iets je stoutste verwachtingen? Het lijkt dat Zacharias zich eindelijk heeft neergelegd bij het niet vader zullen worden en heeft zich erbij neergelegd dat we niet in een maakbare wereld leven. Zacharias lijkt verslagen! En dan komt een engel  en doorbreekt het gewone. Hoe gaat hij daar mee om, hoe gaan wij om met een ongewone wending die misschien wel van God komt?
In een Thomasviering is geen preek, maar heilige ruimte. Je kunt dan deelnemen aan een activiteit ergens in het gebouw. Er is o.a. ignatiaanse meditatie, een verhalenverteller die je het verhaal van Zacharias inzuigt en er is ruimte om jouw blokkades op een leitje te schrijven zoals Zacharias uiteindelijk de naam van zijn zoon, van zijn toekomst aan de wereld bekend maakte. Voorganger is Peter Breure uit Voorthuizen.