Marissa van Meijl

Hits: 478

marissa
Marissa van Meijl zal op zondag 11 november worden bevestigd als predikant van wijkgemeente "De Poorten". Daar vooraf stelt zij zich graag aan u voor:  
Zojuist belde het verhuisbedrijf met de vraag wanneer de dozen gebracht kunnen worden. Zachtjes aan komt Harderwijk 

steeds iets dichterbij.

De afgelopen zes jaar woonde ik in Halle. Zeker ook omdat dit mijn eerste gemeente als predikant was, heeft deze periode mij veel gebracht. In het begin was het zoeken soms. Aftasten. Kijken waar mijn krachten lagen en waar ik misschien wel niet zo’n ster in was en nog zou kunnen groeien. Langzaam leer je waar je staat. Halle en de fijne mensen daar zullen een blijvend plekje in mijn hart hebben.

Voordat ik in Halle terecht kwam, mocht ik kerkelijk werker in Arnhem-Zuid zijn. Hier heb ik een kleine twee jaar gewerkt. Ik heb altijd geweten dat deze verbintenis voor beperkte tijd zou zijn, maar ook hier heb ik veel geleerd – met name ook dat het stadse gemeenteleven zoveel anders is dan dat op het platteland.

Want mijn wortels liggen in een heel klein dorpje op de Veluwe, niet ver van Harderwijk. In Nijkerkerveen ben ik geboren en getogen. Tijdens de studie, die hierop volgende, heb ik Frank leren kennen. Ook hij en onze dochter Lonneke (die nu één jaar oud is) kijken ernaar uit om naar Harderwijk te komen.

In de afgelopen maanden is de Protestantse Gemeente van Harderwijk op mij overgekomen als een veelkleurige gemeente. Mensen die heel verschillend van elkaar zijn en die op verschillende manieren geloven mogen hier een plekje vinden. Ik ben benieuwd naar alle kleurvarianten die er binnen mijn eigen wijkgemeente de Poorten, binnen de gehele PGH, maar misschien ook wel daarbuiten, te vinden zijn!

Ds. Marissa van Meijl