Rainbow Event, 4 november

Hits: 420

Dennis krijgt een nieuwe kijk op zaken, net als de Emmaüsgangers. Jij ook?
We gaan in gesprek met elkaar. En wat heeft de nieuwe bril van Dennis daarmee te maken? Dat gaan we onderzoeken in de workshops.
We beginnen samen om 10.45 uur. Daarna gaan we uiteen in verschillende workshops. Er valt veel te kiezen:

  • De ‘tuin van lof’ nog mooier maken - Ineke Verhagen en Gerben Ramon: tuinhandschoenen en een schepje meenemen is wel handig, want de lente tuin krijgt bolletjes in de grond om er na de winter van te genieten!
  • Samen kleuren we de wijk - Anita Oosterloo: we gaan bloembolletjes leuk verpakken en aanbieden aan bewoners rondom de Regenboog. Help je mee de wijk kleurrijk te maken?
  • Keek op de Preek – Gertie van Dijk: we luisteren naar een overdenking over het verhaal van de Emmausgangers uit Lucas 24, en gaan erover in gesprek.
  • De truc van de woestijn - Anne Zijlstra: In deze workshop gaat het over het standpunt van waaruit je kijkt, over wat je nog niet ziet en over een onvergetelijke ontmoeting. Nieuwsgierig geworden? Wat lét je!
  • Door de bril van een bijbelvertaler -Wilma Wolthuis: kijk mee door de bril van een taalkundige die de bijbel vertaalt in het Kusaal, gesproken in Ghana. Ontdek jij zo een nieuw gezichtspunt?
  • Ballonfiguren met oud & jong-Jongeren van de tienerdienst & Kevin: ervaren tiener-instructeurs halen het leukste uit de ballonfiguur. Hou je van jong- en- oud samen? Kom dan vooral!
  • Zangworkshop  - Wilma Schouten en Gerrit Dekker: we studeren 2 liederen in die we aansluitend in de dienst gaan zingen.  
  • ‘Wat zegt de bril over jezelf’ een workshop voor kinderen vanaf 6 jaar - Saskia, Martin en Tom de Jonge en Trea Pluister: Knutselen met brillen, wie wil dat nou niet? Kom erbij!
  • ‘Kleine en grote mensen samen’ - Voor kinderen van 0-6 jaar met hun ouder(s): er is geen crèche, wel samen knutselen aan een grote bril en luisteren naar een Bijbelverhaal.
  • Workshop (Bijbelse) Vertelfiguren:‘Oude verhalen, nieuw beleefd’- Beate Steunebrink-Schneider: na een korte kennismaking met de ‘(Bijbelse) Vertelfiguren’ en hun mogelijkheden, worden de door jullie gekozen figuren uitgenodigd het verhaal van de Emmaüsgangers in te stappen…

Om 12.00 uur beginnen we met de viering, waarin alle workshops weer samenkomen. Wat gebeurt er als je een nieuwe bril opzet?

Deze dag is voor oud en jong – juist in sommige workshops hebben de jongeren ook ouderen nodig! Eerst samen ‘werken’, daarna vieren en eten. Graag één ding vooraf doen: iets te eten meenemen en wat u meeneemt mag u zelf weten, alles is goed. We vormen er weer een heerlijk buffet van … Iedereen is hartelijk welkom. Voor drinken en soep wordt gezorgd.

Na de maaltijd ronden we het Rainbow Event af. Dan zal het ongeveer 13.30u zijn. Welkom!

En voel je ook vrij om alleen bij de viering of het eten te komen!