Amnesty schrijfzondag

Hits: 284

Zondag 14 oktober kunnen wij na de kerkdiensten weer handtekeningen zetten of brieven ondertekenen voor Amnesty. Deze keer voor Joaquim Costa Zangui uit Angola. Joaquim Costa Zangui is jongerenlid van een kleine oppositiepartij in Angola. Op 12 augustus 2018 werd hij ontvoerd door twee onbekende mannen. Het is niet bekend waar hij is. Joaquim Costa Zangui, ook wel bekend als Lutambi, is schoolleraar en studeert
rechten. Hij is ook zeer actief in de gemeenschap van Massaque, een stad in de provincie Luanda aan de noordkust van Angola. De dag voor zijn verdwijning organiseerde hij de verkiezingen voor een nieuwe oorzitter van een commissie die die de belangen behartigt van de inwoners van Massaque.

Hij zou zelf ook plaatsnemen in de commissie.Naar alle waarschijnlijkheid hebben de Angolese autoriteiten iets te maken met zijn  verdwijning. Oppositieleden en dissidenten zijn in Angola vaak het doelwit van arrestaties en verdwijningen. Wat kun jij doen ? Zet zondag 14 oktober na de kerkdiensten een handtekening of onderteken een brief aan de autoriteiten van Angola. Roep hen daarmee op onderzoek te doen naar de verdwijning van Joaquim Costa Zangui. Doet u zondag 14 oktober mee ?
Met vriendelijke groeten
Philips Wassenaar
ZWO/Amnesty