Oliebollen actie 2017

Hits: 160

We kunnen weer terugkijken op een mooie actie waarbij we een mooi bedrag hebben opgehaald voor de jeugd en voor stichting De Regenboog.
Daarnaast zijn er bollen gegaan naar mensen van de Voedselbank, de Oude synagoge en een tehuis voor geestelijk gehandicapten.
Op de vrijdagavond was er een groepje mensen uit het asielzoekerscentrum die ons geholpen heeft, en verder was het de bekende mengeling van jong en oud, ervaren en minder ervaren die in diverse ploegen, ruim 24 uur bezig is geweest met opbouwen, mengen, bakken, inpakken, verkopen en opruimen. De sfeer was weer uitstekend en het resultaat mag er zijn. Hierbij even een overzichtje:

Er zijn een kleine 7000 oliebollen gebakken. Er zijn 1250 appelbeignets verkocht voor De Regenboog. Er is totaal voor €3900 verkocht (oliebollen en appelbeignets). Er is voor € 180 weggegeven aan de voedselbank en voor ongeveer € 200 euro aan de Oude synagoge en opvang voor geestelijk gehandicapten. Netto opbrengst voor de jeugdraad: €1400 (alleen de oliebollen). Aan appelbeignets is er voor €1450 verkocht. Netto opbrengst voor stichting De Regenboog: €535. Al met al weer een heel mooie opbrengst. Waarschijnlijk was dit de laatste keer bakken in de Veldkampkerk. We gaan samen met de jeugdraad kijken of we dit festijn op één of andere manier toch nog een vervolg kunnen geven. Iedereen die heeft geholpen heel erg bedankt voor inzet en moeite, op welke manier dan ook. Ook alle kopers natuurlijk bedankt, want zonder kopers geen oliebollenactie!
Namens de organisatie,
Hijmen van Bloemendaal