Jeugdkamp 2017

Hits: 541

Jeugdkamp 2017
Verslag kamp 2017 van 19 t/m 21 mei Vrijdagavond Na een goede fietstocht vanuit Harderwijk kwamen de kinderen en leiding aan bij de kamplocatie. Natuurlijk werden eerst de slaapplaatsen aangekleed zodat we zeker weten dat iedereen een mooi plekje heeft. Groep 5 /6 sliep op een grote slaapzaal en voor de kinderen van groep 7 /8 hadden we kleine slaapkamers van 3, 4 of 6 bedden. 

Daarna was het tijd voor de kampregels en de uitleg van het eerste spel. Het eerste spel was het vullen van je paspoort. Iedereen kreeg een paspoort met daarop een vlag. De bedoeling was dat je op zoek ging naar de persoon met hetzelfde vlaggetje en samen vulde je dan elkaars paspoort in. Mooi dat ze op deze manier elkaar alvast leerde kennen.

Na deze kennismaking was het tijd om de kerkdienst voor te bereiden. Gebeden bedenken, een liturgische ‘bloem’ schikking, dansje, bijbelverhaal. Leonie Matthijsse kwam langs om de dienst met ons te doen. En dit was een mooi succes. De collecte is gegaan naar Stichting Amos 5:24 (http://amos5-24.nl/). Deze stichting zet zich in voor de vluchtelingen in o.a. Griekenland en voor mensen aan de rand van de samenleving in Harderwijk.

Na de dienst gingen we in het donker op zoek naar letters. In het bos en op het veld rondom de locatie waren letters verstopt met reflectiemateriaal. De groepjes werden aan elkaar gebonden en met zaklampen konden ze het terrein afspeuren. De letters samen vormden een land: Afghanistan. Het duurde even, maar toen werd de oplossing gevonden.

Vervolgens was het bedtijd ging het slapen redelijk ;) en was het ook zo weer zaterdagochtend!

Zaterdagochtend

Een mooie dag, de zon schijnt, dus tijd voor de Vossenjacht in het centrum van Ermelo. Na het ontbijt allemaal op de fiets. De vossen gingen zich snel verkleden en vervolgens werden de kinderen in groepjes het centrum in gestuurd. De ene vos was wat gemakkelijker te vinden dan de ander, maar het blijft toch altijd weer een mooie happening.

Na de vossenjacht, even schuilen voor een aardige bui bij het Gemeentehuis van Ermelo, toen snel op de fiets, want er zou nog een bui komen (helaas ontliepen we die niet helemaal..), lekker lunchen, even wachten op nog 1 buitje en vervolgens tijd voor de vlaggenroof.

Op de locatie werden 4 vlaggen verstopt, de groep werd in vieren gesplitst en toen kon er gezocht en getikt worden. Uiteindelijk werd er 1 vlag gevonden bij een team en is er heel vaak getikt. Als er nog vragen zijn…

Zaterdagavond

De kookstaf is de hele middag bezig geweest om voor ons een lekkere macaroni maaltijd voor te bereiden, en dat hebben we geweten, het was heerlijk, eerst meloen met ham vooraf (ook nog!) vervolgens heerlijke macaroni en tot slot een lekker roomijsje als toetje. Zo konden we ons wel op maken voor de bonte avond!

De Bonte avond werd een ‘Wereld Festival’ vanuit alle landen kwamen groepjes een optreden doen, van dansen tot quizzen en zelfs toneelstukjes. Het was een bonte en gezellige avond en alle kinderen hebben goed hun best gedaan.

Daarna hadden we twee opties: film kijken of nachtwandeling (of naar bed natuurlijk). Uiteindelijk zijn er 20 kinderen mee geweest tijdens de nachtwandeling, hebben er ongeveer 15 de film gekeken en de rest heeft zijn bedje opgezocht. Het was een mooie, gezellige en leuke avond.

Na een paar uurtjes slaap was het alweer zondag, tijd om de tassen in te pakken dus

Zondag

Om half 7 werden we alweer gewekt.. Snel de tas in pakken, kamer opruimen tassen in of bij de auto en dan wachten op het ontbijt… Ok, dan eerst maar even een stukje ochtendgymnastiek, dat ging helemaal geweldig. Lekker ontbijtje erin en met zijn allen op de fiets naar Strand Nulde voor een paar mooie strandspelen. Wat een mooi weer hadden we en wat lekker op het strand.

Daarna weer terug, de lunch stond bijna klaar, restjes macaroni, pannenkoeken, broodjes kipshoarma. Het kon niet op en er werd dan ook nog goed gegeten. De laatste spelletjes werden gespeeld rondom de kamp locatie.

Tot slot nog een paar gevonden voorwerpen een lekker ijsje en op de fiets terug naar huis. We zien jullie volgend jaar graag weer en voor de kinderen van Groep 8. Volgend jaar wachten de Rocks op jullie ook zij gaan op kamp en het is zeker de moeite waard daar eens te gaan kijken.

Wat hebben we een mooi kamp gehad, wat een gezellige kinderen waren er mee en wat hebben ze het goed gedaan. Ook de leiding wil ik via deze weg nog even bedanken voor hun inzet. Alles moest bedacht worden en opgezet. Spelletjes, attributen enz. Hartelijk bedankt en op naar volgend jaar!

Lijkt het je leuk om volgend jaar mee te gaan? We zijn nog op zoek naar clubleiding. Club is 1 x in de twee weken, zowel in de plantagekerk als in de Regenboog en als afsluiting mag je mee op kamp! Voor meer informatie, mail/bel Jeroen de Rooij, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0616208654