Harderwijk geeft warmte

Hits: 2134

hrderwijk geeft.jpg

Harderwijk geeft warmte
Veel dankbare reacties bij de tegoedbonnen voor de kerst Tot en met 24 december hebben we 523 tegoedbonnen voor de supermarkt uitgereikt op 304 adressen in Harderwijk en Hierden. Met veel dank voor de geweldige inzet van Janny Bast en Derk Rougoor en enkele andere medewerkers lukte dit op tijd. Met deze 2e ronde kort voor de kerst hebben we veel mensen een extraatje kunnen bieden. Heel fijn dat we veel leuke en dankbare reacties kregen.

Naar wie de bonnen gegaan zijn? Alleenstaanden: 159 adressen. Gezinnen: 70 adressen. Naar vaders met kinderen: 10x en naar moeders met kinderen: 65x. Per adres zijn bonnen van € 50 of van € 100 gegeven afhankelijk van de gezinssamenstelling. Gelukkig komen er nog dagelijks giften binnen zodat we ook in 2023 kunnen doorgaan met ons noodfonds. Weer veel dank voor uw meedoen! Nu we nog een bedrag in kas hebben en er ook dagelijks nieuwe aanvragen binnenkomen kunnen we hulp blijven bieden aan mensen met een bestaansminimum. De prijzen van levensmiddelen blijven stijgen en de (nieuwe) energienota belooft ook niet veel goeds.
Aanvragen voor tegoedbonnen kunnen naar Janny Bast 06.20142259 of naar Derk Rougoor 06.20230848. Het banknummer van ons noodfonds compensatie energiekosten is NL95 0128 4730 02 tnv Stichting Zorgdat ovv Harderwijk geeft warmte.
Meer info bij Janny Bast, Derk Rougoor of Jan van der Kolk 06.20411688

Harderwijk blijft warmte geven.....
U heeft ook vast wel gehoord dat het kabinet vanaf november met een prijsplafond voor het energieverbruik wil komen. Een mooie verlichting voor velen met een minimum inkomen. Ook komt er een hersteloperatie van de koopkracht. Helaas blijven de prijzen in de supermarkten maar stijgen. En dat zal voor velen met weinig inkomen een groot probleem blijven. Janny Bast en Derk Rougoor, zij behandelen samen met Zorgdat de aanvragen, komen zeer schrijnende gevallen tegen. Gezinnen in grote armoede. Gelukkig heeft ons noodfonds 'Harderwijk geeft warmte' al meer dan 110 gezinnen kunnen helpen met tegoedbonnen voor de supermarkt. Ruim 6.500 euro hebben we besteed van de binnengekomen giften.

Mooi is ook dat het kabinet heeft besloten dat de giften van ons noodfonds later niet worden ingehouden van de hulpvragers. Zou al te gek zijn! Onze vraag is: weet u mensen, al of niet kerkelijk, in uw omgeving die in aanmerking zouden kunnen komen voor de tegoedbonnen?
Geef hen dan de telefoonnummers van Janny Bast 06.20142259 of van Derk Rougoor 06.20230848. Of geef een flyer, in kerken en moskeeën liggen ze klaar. Niet ieder is zelf bekend met het noodfonds of durft hulp te vragen. Omzien naar elkaar noemen we dat. Doen! 
Vanuit onze werkgroep heeft Jan ter Steeg een tiental bedrijven aangeschreven om een financiële bijdrage. We sturen zeker nog meer brieven. Want onze kas moet gevuld blijven om daarmee vele mensen met een minimuminkomen te kunnen blijven helpen.
Heel goed was ook de opbrengst van de collecte op de startzondag, totaal via Scipio en de collectebus ruim € 800! Heel veel dank!
U zult begrijpen dat we nog lang niet stoppen met ons noodfonds, er zal nog veel geld nodig zijn de komende (winter)tijd.
Iedereen kan ons helpen door een financiële bijdrage te storten op NL 95 RABO 0128 473 002 tnv Stichting Zorgdat ovv 'Harderwijk geeft warmte'.
Doet u mee? Alvast onze hartelijke dank.
Mede namens de werkgroepleden Marja Bakker, Janny Bast, Hans Kuijken, Jan ter Steeg (allen PGH),
Derk Rougoor (Petrakerk) en Hans Konijnenbelt (Ned.Ger.Kerk Harderwijk-Ermelo).
Jan van der Kolk, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mobiel 06.20411688

Kerken starten noodfonds compensatie energiekosten

Om Harderwijkers en Hierdenaren met een laag inkomen tegemoet te komen in hun sterk gestegen energiekosten starten de gezamenlijke kerken en moskeeën, de gemeente Harderwijk en Zorgdat met het Noodfonds compensatie energiekosten. In Harderwijk kwam het initatief uit kringen van onze eigen Protestantse Gemeente. De opzet is dat mensen die hun 400 euro belastingvoordeel niet zelf nodig hebben, dit bedrag geheel of deels schenken aan stadgenoten die hun fors gestegen energienota’s niet kunnen betalen. De regering compenseert elk Nederlands huishouden dit jaar wegens de sterk gestregen energiekosten met ongeveer 400 euro korting op de energiebelasting. Die wordt, enigszins onzichtbaar, uitgekeerd via een verlaging van de energiebelasting. Veel mensen zullen deze 400 euro zelf eigenlijk niet nodig hebben, bijvoorbeeld doordat hun voordelige energiecontract voorlopig nog doorloopt of doordat ze met zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen hun energiekosten laag weten te houden.

De Harderwijkse kerken en moskeeën gaan deze ‘overnodige’ bedragen nu, in navolging van andere gemeenten, inzamelen in een noodfonds voor compensatie energiekosten. Onder het motto ‘Harderwijk geeft warmte’ roepen zij de Harderwijkers en Hierdenaren op hun 400 euro of elk ander bedrag te storten op bankrekening NL95 RABO 0128 473 002 t.n.v. Stichting Zorgdat onder vermelding van 'Harderwijk geeft warmte'. Stichting Zorgdat (met ANBI-status) regelt het beheer en de steunaanvragen. Aanvragers worden geholpen door middel van tegoedbonnen voor een supermarkt, er wordt geen cash geld gegeven.
Aanvragen hiervoor (ook voor niet-kerkleden uit uw omgeving!) kunnen worden gedaan bij diaken Janny Bast, (tel 06 20142259 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en bij Derk Rougoor, tel 0620230848 of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wij roepen u op ruimhartig van dit noodfonds gebruik te maken, als schenker of als aanvrager.
Jan van der Kolk
Werkgroep noodfonds energie
Tel. 06 20411688 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Actueel nieuws PGH

 • ALLE ACTIVITEITEN in het komende jaar

  vlag PKN

  Een heel nieuw kerkelijk seizoen staat voor de deur. Onze Protestantse Gemeente bruist van de activiteiten, op zondag natuurlijk maar zeker ook doordeweeks. Laat uw ogen dwalen over onderstaand overzicht (niet volledig…) en zeg bij uzelf: hier zit ook voor mij dit seizoen echt wel wat bij. Ik doe mee!

  Meer weten? Kijk in ons driewekelijkse kerkblad SamenGeroepen en op onze website http://www.pgharderwijk.nl .

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  Voedselbank nieuwe pand

  Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. Lang houdbare producten.

  week 5 van 29 jan t/m 4 feb.: houdbare melk; aardappelpuree; blik soep

  week 6 van 5 feb t/m 11 feb.:  allesreiniger; wraps; pak zuiveldrank houdbaar

   

  Producten kunt u inleveren op de volgende locaties en tijden: 

  Lees meer...

.