Harderwijk geeft warmte

Hits: 2583

hrderwijk geeft.jpg

Harderwijk geeft warmte Update 1 juni 2023
Eindresultaat 'Harderwijk geeft warmte'
In april 2022 zijn we gestart met het noodfonds 'Harderwijk geeft warmte'. Met het doel mensen te helpen die problemen kregen met hun energienota. Met veel dank aan de vele gevers/donateurs/kerken/moskeeën kregen we bijna € 80.000 aan giften binnen. Een geweldig resultaat waarvoor we erg dankbaar zijn.
In de zomer en met Kerst vorig jaar en met Pasen dit jaar hebben we in 3 rondes heel veel mensen tegoedbonnen van € 50 of € 100 kunnen geven om te besteden in een supermarkt. In oktober volgt nog een 4e ronde en kunnen we het noodfonds financieel afsluiten, dan is onze kas leeg.


Enkele cijfers:
We hebben in totaal 412 huishoudens kunnen helpen in Harderwijk en Hierden. Verdeeld over 207 alleenstaanden, 104 gezinnen, 91 moeders met kinderen en 10 vaders met kinderen. De aanvragen om hulp kwamen binnen door eigen aanmelding na oproepen in de pers of via diaconieën, Stichting Zorgdat, Voedselbank, maatschappelijk werk, Stichting Leergeld, Vluchtelingenwerk, bedrijven, Humanitas, Leger des Heils en nog anderen. De financiele verwerking, inkomsten en uitgaven, gebeurde door Zorgdat waarvanuit Janny Bast (PGH) en Derk Rougoor (Petrakerk) alle gezinnen bezochten met de tegoedbonnen, soms bijgestaan door enkele andere werkgroepleden. Alle dank voor ieders inzet en medewerking!
Namens de werkgroep 'Harderwijk geeft warmte'
Jan van der Kolk

Actueel nieuws PGH

 • ALLE ACTIVITEITEN in het komende jaar

  vlag PKN

  Een heel nieuw kerkelijk seizoen staat voor de deur. Onze Protestantse Gemeente bruist van de activiteiten, op zondag natuurlijk maar zeker ook doordeweeks. Laat uw ogen dwalen over onderstaand overzicht (niet volledig…) en zeg bij uzelf: hier zit ook voor mij dit seizoen echt wel wat bij. Ik doe mee!

  Meer weten? Kijk in ons driewekelijkse kerkblad SamenGeroepen en op onze website http://www.pgharderwijk.nl .

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  Voedselbank nieuwe pand

  Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. Lang houdbare producten.

  week 22 van 28 mei t/m 3 juni: Blik fruitcocktail; Ontbijtkoek; Pak zuiveldrank

  week 23 van 4 juni t/m 10 juni: Pot chocopasta; Blik ragout; Kuipje smeerkaas

  week 24 van 11 juni t/m 17 juni: Pak pannenkoekenmix; pak houdbare melk; Fles afwasmiddel

  week 25 van 18 juni t/m 24 juni: Blikje vis; pak chocomelk; Fles allesreiniger

  week 26 van 25 juni t/m 1 juli: Kuip halvarine; Pot sandwich spread; deodorant

   

   

   

  Producten kunt u inleveren op de volgende locaties en tijden: 

  Lees meer...

.