Harderwijk geeft warmte

Hits: 248

Kerken starten noodfonds compensatie energiekosten
Om Harderwijkers en Hierdenaren met een laag inkomen tegemoet te komen in hun sterk gestegen energiekosten starten de gezamenlijke kerken en moskeeën, de gemeente Harderwijk en Zorgdat met het Noodfonds compensatie energiekosten. In Harderwijk kwam het initatief uit kringen van onze eigen Protestantse Gemeente. De opzet is dat mensen die hun 400 euro belastingvoordeel niet zelf nodig hebben, dit bedrag geheel of deels schenken aan stadgenoten die hun fors gestegen energienota’s niet kunnen betalen. De regering compenseert elk Nederlands huishouden dit jaar wegens de sterk gestregen energiekosten met ongeveer 400 euro korting op de energiebelasting. Die wordt, enigszins onzichtbaar, uitgekeerd via een verlaging van de energiebelasting. Veel mensen zullen deze 400 euro zelf eigenlijk niet nodig hebben, bijvoorbeeld doordat hun voordelige energiecontract voorlopig nog doorloopt of doordat ze met zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen hun energiekosten laag weten te houden.

De Harderwijkse kerken en moskeeën gaan deze ‘overnodige’ bedragen nu, in navolging van andere gemeenten, inzamelen in een noodfonds voor compensatie energiekosten. Onder het motto ‘Harderwijk geeft warmte’ roepen zij de Harderwijkers en Hierdenaren op hun 400 euro of elk ander bedrag te storten op bankrekening NL95 RABO 0128 473 002 t.n.v. Stichting Zorgdat onder vermelding van 'Harderwijk geeft warmte'. Stichting Zorgdat (met ANBI-status) regelt het beheer en de steunaanvragen. Aanvragers worden geholpen door middel van tegoedbonnen voor een supermarkt, er wordt geen cash geld gegeven.
Aanvragen hiervoor (ook voor niet-kerkleden uit uw omgeving!) kunnen worden gedaan bij diaken Janny Bast, (tel 06 20142259 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en bij Derk Rougoor, tel 0620230848 of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wij roepen u op ruimhartig van dit noodfonds gebruik te maken, als schenker of als aanvrager.
Jan van der Kolk
Werkgroep noodfonds energie
Tel. 06 20411688 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Actueel nieuws PGH

 • ALLE ACTIVITEITEN in het komende jaar

  vlag PKN

  Een heel nieuw kerkelijk seizoen staat voor de deur. Onze Protestantse Gemeente bruist van de activiteiten, op zondag natuurlijk maar zeker ook doordeweeks. Laat uw ogen dwalen over onderstaand overzicht (niet volledig…) en zeg bij uzelf: hier zit ook voor mij dit seizoen echt wel wat bij. Ik doe mee!

  Meer weten? Kijk in ons driewekelijkse kerkblad SamenGeroepen en op onze website http://www.pgharderwijk.nl .

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  Voedselbank Harderwijk

  Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. Lang houdbare producten.

  week 26 van 26 juni - 2 juli blik fruit sojasaus of ketjap zak bonenschotel

  week 27 van 3 – 9 juli beschuit pak melk schenkstroop

   

   


  Producten kunt u inleveren op de volgende locaties en tijden: 

  Lees meer...

.