40 dagentijd Ik ben er voor jou

Hits: 274

De zeven werken van barmhartigheid Rijksmuseum SK A 2815

Zeven keer barmhartigheid. Met de meeste betrokken personen en commissies bij de 40dagentijd hebben we nagedacht hoe we die dit jaar kunnen organiseren. En, we hadden na de Zoomvergadering een mooie lijst. We hopen dat u mee wilt doen, zodat we ons ook dit jaar samen bezinnen op het lijden van Jezus en van veel andere mensen.

 • De kinderdienst volgt het project van Bijbelbasics, een spoor van liefde. Alle kinderen krijgen een tasje met allerlei materiaal om mee te doen. Voor de kinderen is een speurtocht in meerdere wijken gepland en met Pasen een kinderbingo.
 • Iedere dinsdagochtend om 10:15 uur wordt er om de beurt door de pastores een digitaal koffieuurtje verzorgd met veel muziek waarin het thema van de landelijke kerk, de PKN, aan de orde komt: de zeven werken van barmhartigheid. We hopen, met hulp van tieners, daarbij korte filmpjes te tonen.
 • Op woensdagavond om 19:30 uur is er voor alle wijken samen een korte viering, afwisselend voorbereid door de pastores met ook weer de zeven werken van barmhartigheid en een filmpje.
 • Er worden recepten uitgelegd via filpmjes en op de site en in de nieuwsbrieven aangeboden voor een sobere maaltijd met soep die u bijvoorbeeld kunt eten voor de dienst op woensdagavond.
 • De liturgische bloemschikkingen rond het thema blijven staan bij de uitzendingen op dinsdag en woensdag.
 • De veertigdagentijdkalender van de PKN kunt u dit jaar het makkelijkst zelf gratis bestellen bij petrus.protestantsekerk.nl . Willemien Holtrop heeft een beperkt aantal exemplaren, tel 0341 425362 of 06 30623177
 • De kaarten van de paasgroetenactie voor gedetineerden worden dit jaar alleen verspreid via de tasjes voor de kinderen. Dit geldt ook voor de spaardoosjes en de vastenkalender. We hopen dat u zelf een kalender maakt en het geld dat u uitspaart in een zelfgemaakt doosje of potje doet. Het eindbedrag kunt u met Pasen overmaken op de bankrekening van de ZWO commissie NL42RABO 0317714554. U kunt ook sparen via de Scipio app. Suggesties voor het vasten en het doel van de actie vindt u in de ZWO rubriek in dit blad. Suggesties voor het vasten (gerelateerd aan de werken van barmhartigheid) zijn een week kaartjes sturen naar mensen die ziek zijn of het nodig hebben, een week geen alcohol, een week de verwarming wat lager, een week geen nieuwe kleding of luxe artikelen, een week minder of geen vlees, een week een kaarsje branden voor een bekende overledene of voor mensen die wereldwijd zijn omgekomen door honger of geweld. Het doel van de actie is een project van Kerk in Actie in Zuid-Afrika, een toekomst voor kansarme kinderen in Pretoria. Velen groeien er op in gewelddadige wijken en gebroken gezinnen. Velen van hen maken hun school niet af en worden werkloos. De kinderen krijgen hulp bij hun huiswerk en men werkt aan hun persoonlijke groei. Zo maken ze kans op een beter leven.

 • Nog niet alle plannen zijn uitgewerkt: o.a. voor de tieners worden nog activiteiten ontwikkeld, er komt een kerkopschoot viering voor de allerkleinsten en de passiestondediensten in de Stille week in de Plantagekerk moeten nog vorm krijgen. In de Plantagekerk komt weer een kunstcollectie te staan. - Het laatste nieuws is dat we ook dit jaar toch weer zoveel mogelijk kaarten naargedetineerden en tbs ‘ers in Nederland en Nederlandse gedetineerden in het buitenland willen sturen. Dit jaar kunnen de kaarten niet na de kerkdienst meegenomen worden maar kunt u de kaarten op woensdag 17 en woensdag 24 februari (zolang de voorraad strekt) vinden bij de inzameling voor de voedselbank in de Plantagekerk. Daar hoort u wat precies de bedoeling is en kunt u op kaarten uw naam en een groet of  bemoediging schrijven. We hopen dat u de moeite wilt nemen want voor velen is zo’n kaart heel belangrijk!

  Veel is in deze maanden onzeker, moeilijk en rommelig. We hopen dat we toch, met elkaar, een goede voorbereiding hebben op Pasen.

  Een goede tijd gewenst!

Actueel nieuws PGH

 • Vlog’s en sociale media PGH

  Social media kanalen min 750x300
  Als Protestantse gemeente Harderwijk  hebben wij vele communicatie middelen. En zeker in deze coronatijd worden deze optimaal gebruikt.  Naast ons kerkblad SamenGeroepen en onze website www.pgharderwijk.nl/actueel hebben wij meerdere sociale media kanalen, zoals Facebook, Instagram. Naast berichten verschijnen hierop de laatste tijd ook vlog’s van Ds. David Kroeze en tieners PGH. Bekijk gerust eens onze sociale accounts en like, deel het.

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  Voedselbank Harderwijk

  Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. Lang houdbare producten.

  Lees meer...

.

 • Sobere maaltijden tijdens vasten

  woestijnsoep.jpg

  Na Aswoensdag breekt de vastenperiode aan. Je zou misschien kunnen denken; ‘ik vast genoeg; geen of weinig contacten, geen uitjes, geen bezoek aan een museum of naar een voorstelling’. Dit jaar geen gezamenlijke sobere maaltijden in de kerk. Toch willen we graag aandacht vragen voor de komende periode en door middel van de gedeelde recepten een stukje verbondenheid met elkaar ervaren.

  Lees meer...