Actie Kerkbalans 2021: 16-31 januari

Hits: 342

c Kerkbalans 2021 cmyk

 

Geef vandaag voor de kerk van morgen

Allereerst Gods zegen en voor iedereen de beste wensen en een goede gezondheid voor het nieuwe jaar. Wij hopen als kerkrentmeesters ook in 2021 op een financieel gezond jaar.

Vele mede kerkleden gaan binnenkort vrijwillig, door weer en (koude) wind, de uitnodiging van de Actie Kerkbalans 2021 bij u bezorgen en een week later uw antwoord (toezegging) weer ophalen. Wij zijn dan ook ontzettend dankbaar dat deze vrijwilligers dat dit jaar weer willen doen.

Dit jaar kunt u, behalve door een directe overboeking of incasso machtiging, uw toezegging ook weer digitaal via onze website regelen. Het verwerken van de digitale toezeggingen vraagt voor het kerkelijk bureau de minste tijd en heeft daarom onze voorkeur. 

Voor 2021 is de vaste vrijwillige bijdrage begroot op € 465.000,--. Circa € 5.000,-- meer dan 2020. Wij hopen van ganser harte dat we ondanks de Corona problemen deze opbrengst ruimschoots gaan halen. Misschien kunnen we er samen voor zorgen dat het begrote tekort van 2021 van € 26.000,-- wordt voorkomen. 

Naast de vacatures die wij in 2020 hebben kunnen invullen (een nieuwe dominee voor de Plantagewijk, een ouderenpastor en een jeugdwerker) zijn wij nog steeds bezig met een plan van aanpak voor de noodzakelijke verbetering van de Plantagekerk. De C.V. installatie, de elektra installatie en het asbest onder de kerkvloer moeten nodig worden aangepakt. Deze werkzaamheden willen we combineren met een aantal bouwkundige aanpassingen om de functionaliteit en duurzaamheid van het kerkgebouw te vergroten. Dit voorjaar hopen we de definitieve plannen hiervoor aan u te presenteren. Zodra dit de instemming heeft van de gemeente kunnen wij verder met de technische uitwerking en vergunningen. De werkzaamheden zullen daarom naar verwachting pas eind 2021 of begin 2022 kunnen worden uitgevoerd. In de loop van 2021 zullen wij onder onze gemeenteleden vrijwilligers gaan rekruteren voor het uitvoeren van bouwkundige werkzaamheden die we zelf kunnen uitvoeren. Tevens zullen we gaan starten met een fondswervingscampagne. U hoort hierover binnenkort meer. 

Naast onze diaconale taken, willen we met de Hervormde Gemeente, na het succes in december 2019 in de Regenboog, de Kliederkerk gaan opstarten in Harderwijk. Een mooi missionair initiatief dat voor de opstart zal worden gefinancierd door Kerk naar Buiten. Ook voor deze beide doelen (diaconie en ZWO/KnB)  kunt u een bedrag toezeggen.

Kortom ook in 2021 staat er weer veel op stapel. Wij vertrouwen erop dat u dit als gemeenteleden ook mogelijk gaat maken door een extra en royale financiële bijdrage. Wij zien uit naar uw toezegging voor Actie Kerkbalans 2021.

Henk van Rijssen,

Voorzitter College van Kerkrentmeesters.

Actueel nieuws PGH

 • Vlog’s en sociale media PGH

  Social media kanalen min 750x300
  Als Protestantse gemeente Harderwijk  hebben wij vele communicatie middelen. En zeker in deze coronatijd worden deze optimaal gebruikt.  Naast ons kerkblad SamenGeroepen en onze website www.pgharderwijk.nl/actueel hebben wij meerdere sociale media kanalen, zoals Facebook, Instagram. Naast berichten verschijnen hierop de laatste tijd ook vlog’s van Ds. David Kroeze en tieners PGH. Bekijk gerust eens onze sociale accounts en like, deel het.

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  voedselbank 400
  Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. U kunt helpen door producten in te leveren. Lang houdbare producten.

  Week 02 (10 januari t/m 17 januari): hagelslag, muesli, cruesli en afwasmiddel
  Week 03 (18 januari t/m 24 januari)
  houdbare melk, ontbijtgranen (Brinta, Havermout, Muesli) hagelslag

   

  Producten kunt u inleveren op de volgende locaties en tijden: 

  Lees meer...

.

 • Insturen kopij Samen Geroepen

  Leren schrijven, een hele opdracht! - Pikoo

  De redactie van het kerkblad Samen Geroepen heeft een nieuw mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  Door de veelheid van berichten die de redactie van werkgroep communicatie ontving is dit voor de redactie van Samen Geroepen nu gemakkelijker te filteren.
  Aanleveren van kopij blijft natuurlijk hetzelfde.