Geen bezoekers tijdens kerkdiensten PGH

Hits: 519

Regenboog bij avond kl plantagekerk 250x150

Naar aanleiding van het advies van de PKN zullen in de komende 4 zondagen in beide kerkgebouwen geen zangers bij de online diensten zijn. (14-01-2021) 

Het moderamen van de wijkkerkenraden van de Protestantse Gemeente Harderwijk heeft de gevolgen van de totale lockdown overwogen. We hebben gemeend te moeten besluiten dat er beter geen bezoekers meer toegelaten kunnen worden tijdens de diensten. Ook tienerdienst en kinderdienst wordt niet gegeven, in lijn met de scholen.   

De vrijheid van godsdienst verbiedt het niet. Maar wij zijn van mening dat toelaten van bezoekers een verkeerd signaal afgeeft naar de maatschappij. De kerk toont zich hiermee solidair naar de maatschappij en toont begrip voor de gezondheidsaspecten.   

Wij realiseren ons dat wij sommige gemeenteleden hiermee teleurstellen, maar al onze vieringen zijn te volgen via de CAI-kanalen 703 en 707 en via de link De Regenboog of Plantagekerk.    

Gebruik kerkgebouwen 

Tot het einde van de lockdown is het niet mogelijk gebruik te maken van het kerkgebouw voor bijeenkomsten. 

Wat dan wel? 

We mogen onze online diensten blijven houden, met eigen muziek. Van die vrijheid genieten we, want vieren is de kern van ons gemeente zijn. We roepen u op vooral ook contact met elkaar te houden, op manieren die wél mogelijk zijn en veilig voelen. Zoals de PKN zegt: hou vol, heb lief - tot in andere tijden! 

Het moderamen. Voor vragen kunt u zich richten tot onze scriba Joke Bode Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (0341)785120 of Ada Brouwer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Actueel nieuws PGH

 • Vlog’s en sociale media PGH

  Social media kanalen min 750x300
  Als Protestantse gemeente Harderwijk  hebben wij vele communicatie middelen. En zeker in deze coronatijd worden deze optimaal gebruikt.  Naast ons kerkblad SamenGeroepen en onze website www.pgharderwijk.nl/actueel hebben wij meerdere sociale media kanalen, zoals Facebook, Instagram. Naast berichten verschijnen hierop de laatste tijd ook vlog’s van Ds. David Kroeze en tieners PGH. Bekijk gerust eens onze sociale accounts en like, deel het.

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  voedselbank 400
  Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. U kunt helpen door producten in te leveren. Lang houdbare producten.

  Week 02 (10 januari t/m 17 januari): hagelslag, muesli, cruesli en afwasmiddel
  Week 03 (18 januari t/m 24 januari)
  houdbare melk, ontbijtgranen (Brinta, Havermout, Muesli) hagelslag

   

  Producten kunt u inleveren op de volgende locaties en tijden: 

  Lees meer...

.

 • Insturen kopij Samen Geroepen

  Leren schrijven, een hele opdracht! - Pikoo

  De redactie van het kerkblad Samen Geroepen heeft een nieuw mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  Door de veelheid van berichten die de redactie van werkgroep communicatie ontving is dit voor de redactie van Samen Geroepen nu gemakkelijker te filteren.
  Aanleveren van kopij blijft natuurlijk hetzelfde.