Gemeenschap, juist nu !

Hits: 231

In tijden van nood leer je je vrienden kennen - dat leek een uitspraak van vorige generaties toen er nog oorlog was en dreiging. Maar plotsklaps zitten we zelf in de penarie, wereldwijd zelfs. Onze wereld is stilgezet, we zijn opgehokt en wachten af, onzeker en misschien angstig. Ook als gelovigen met geloofszekerheden over later zijn we geblokkeerd. We weten niet eens wat de volgende week ons brengen zal. Als geloofsgemeenschap lijken we uiteengedreven, teruggedreven in ons eigen huis. Pijnlijk ervaren we wat we missen. Ineens verlangen we naar heel gewone dingen, zoals binnenlopen bij de kinderen en de buren. Of naar de kerk gaan en gewoon samen met anderen koffie drinken, na de dienst of doordeweeks.

Wat kun je nu verlangen naar dat gemeenschappelijke. Maar kijk, die gemeenschap is er wel! Meer dan ooit zien we naar elkaar om. Er zijn allerlei belcirkels ontstaan, telefoneren en videobellen is populairder dan ooit, Tante Post bezorgt miljoenen kaarten meer,de bloemisten beleven drukke tijden. En wat wordt het gewaardeerd! Verraste reacties, blijde gezichten. Juist in deze tijden is er heel veel aandacht voor elkaar, onderling, en zijn we oprecht geïnteresseerd in andermans wel en wee. Voorlopig schikken we in ons lot. In gedachten zien we lieve gezichten van mensen die we momenteel moeten missen. In de familie, de buurt, de kerk, kan ieder van ons betekenisvol bijdragen, door die mensen uit onze gedachten eens even te bellen of een kaartje te sturen, een teken van mee leven en mee delen. Mee bouwen aan het gemeenschapsgevoel.

Actueel nieuws PGH

 • Koffietijd 4 juni 10.00 uur

  koffiekop

  Met in gang van  4 juni gaan we weer starten in de Plantagekerk met de koffie-inloop op de donderdagochtend van 10.00-12.00uur. We houden ons aan de Corona afspraken van 1,5 m. afstand. Bij binnenkomst handen desinfecteren, er mogen maximaal 25 mensen aanwezig zijn. Als u verkouden

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  voedselbank 400
  UPDATE week 23 Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood. U kunt helpen door producten in te leveren. Voor aankomende week(van 1 t/m 6 juni) kunt u een keuze maken uit de volgende producten: Zak rozijnen 250 gram, Fles sladressing, Pot honing  Deze producten kunt u inleveren op de volgende inleverlocaties en tijden :

  Lees meer...

.

 • Wijkavond Morgenwijk 3 juni

  PGH facebook M
  De beroepingscommissie heeft een advies uitgebracht omtrent een te beroepen predikant voor de Morgenwijk. Op de wijkkerkenraadsvergadering van 14 mei jl. zijn de wijkkerkenraad (WK) en de Algemene Kerkenraad (AK) geïnformeerd en om instemming gevraagd. Zowel de WK als de AK hebben het voorstel beoordeeld en er mee ingestemd. De volgende stap is

  Lees meer...