Over ons

Hits: 898

PGH logo kleur

De Protestantse Gemeente Harderwijk, lid van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN)Classis Veluwe, bestaat formeel sinds 2011. De PGH komt voort uit het Samen-op-Wegproces van de Gereformeerde Kerk en de Hervormde (‘buitengewone’) wijkgemeente Nieuwe Kerk. In september 2014 volgde de daadwerkelijke integratie. De vijf merendeels nog gescheiden wijken gingen op in drie geografisch bepaalde wijken: wijkgemeente Plantagekerk (wijk 1 & 2) en wijkgemeente De Regenboog. De Protestantse Gemeente Harderwijk

telt ongeveer 4.500 leden. We hebben drie wijkpredikanten en drie parttime kerkelijk werkers in dienst.

Om als vitale gemeente ook financieel gezond de toekomst in te kunnen zijn drie van de vijf geërfde kerkgebouwen gesloten en verkocht voor woningbouw. Sinds begin 2017 zijn de diensten en activiteiten van wijkgemeente Plantagekerk, het Fonteinwerk en veel jeugdwerk geconcentreerd in de gerenoveerde Plantagekerk aan de Stationslaan. In wijk de Regenboog (Drielanden) delen wij Kerkelijk Centrum De Regenboog met de Hervormde Gemeente.
De Protestantse Gemeente Harderwijk is een veelkleurige gemeente met zowel traditionele, evangelisch/charismatische als liturgisch/oecumenische diensten. Ook kennen wij geregeld Fonteindiensten (met band), Fakkel-, Taizé- en Thomasvieringen jaarlijks  enkele Cantatediensten en een Top-2000-dienst. In onze gemeente valt dus wat te kiezen.

ALGEMENE KERKENRAAD

De Protestantse Gemeente Harderwijk wordt bestuurd door de Algemene Kerkenraad. Deze is samengesteld uit vertegenwoordigers van alle wijken en van alle ambten. De samenstelling per 1 februari 2019:

Peter Scherpenisse (voorzitter), Coen van  Woerkom (scriba), ds. David Kroeze (de Regenboog), Albert Bode (kerkrentmeester, de Regenboog), Ton van Peursem (diaken, Plantagekerk), Ada Brouwer (ouderling, Plantagekerk), Hans Oosterloo (ouderling,Regenboog), Goos van Steinvoorn (Stuurgroep Fonteinwerk), Govert van der Boom (diaken, Plantagekerk), Hans van Rijssen, kerkrentmeester) en Carole Vons (notulist).

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WIJKRADEN
Elke wijk heeft een wijkkerkenraad. Deze regelt de zaken binnen de eigen wijk, waaronder in elk geval ook de vieringen.
Het Fonteinwerk wordt geleid door de Stuurgroep Fonteinwerk. Deze ressorteert onder de Algemene Kerkenraad.

KERKELIJK BUREAU
De ledenadministratie en de financiën worden verzorgd door het Kerkelijk Bureau, Stationslaan 134.

beleidsdocument “Bouwen in Vertrouwen”

Actueel nieuws PGH

 • "Houd moed, heb lief"

  Houd moed 11062020

  Van WhatsApp naar Geveldoek! Er hangt nu een banner aan de gevel van de Plantagekerk met de tekst ‘Houd moed. Heb lief’. Een getuigenis voor de omgeving en onszelf. In navolging van de Protestantse Gemeente Heerenveen zijn veel gemeenten hier mee aan de slag gegaan. Zo kwam het idee

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  voedselbank 400
  Week 44 Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. U kunt helpen door producten in te leveren. (Lang houdbare) Producten voor deze week 44(26 t/m 31 oktober) • Rol (volkoren) biscuits • up a soup • Kruidenmix voor kip  Voor komende week 45 (2 t/m 7 november) Houdbare melk (halfvol), Blik soep (Vegetarisch of Kip), Kaas (stuk 500 gr Vacuum verpakt)

  Producten kunt u inleveren op de volgende inleverlocaties en tijden:

  Lees meer...

.

 • Werkgroep Dresden-Roemenië

  kerstpost

  Werkgroep Dresden-Roemenië. De werkgroep heeft dit jaar maar 1 actie gehouden. De overige hebben zij afgelast i.v.m. corona. Maar het werk richting Roemenië is wel gewoon doorgegaan. De groep is in het voorjaar niet op reis geweest ook daar heerst corona en de grens is gesloten.

  Lees meer...