Van Ds David Kroeze

Hits: 49

Davis Kroeze 200
We zien elkaar niet live! Via live-stream op zondag zien we een paar mensen. Entoch blijven we kerk: verbonden met elkaar, omdat we bij hém horen. Hem zien we trouwens ook niet: we zien elkaar niet, en horen bij elkaar. We zien hém

niet, en

toch horen we bij hem. Hoe horen we bij Christus op dit moment van isolatie? Ik zie Hem eerst in de inzet van hulpverleners, ziekenverzorgers, winkelpersoneel, vrachtwagenchauffeurs… En ik zie hem in de nood en angst van velen, die niet te lenigen is. Alsof we meelijden in Getsehmaneh: Vader, laat deze beker aan mij voorbij gaan! En ik zie hem ook in Pasen: want eens zal het weer anders zijn. Eens zullen we elkaar weer zien. We hebben immers toekomst. Laten we ons daarom inspannen, op creatieve manieren elkaar wél te bereiken, zoals de kerkdienst via internet. Bel op, en laat weten: Ga met God en hij zal met je zijn… tot wij weer elkaar ontmoeten.

Actueel nieuws PGH

 • collectes 5 april en 12 april 2020

  collecte zakken

  5 april – Jongeren doorleven het paasverhaal Veel christelijke jongeren het hebben paasverhaal al vaak gehoord. Komt de boodschap van Pasen bij hen nog wel aan? JOP, Jong Protestant, ontwikkelde voor kerkelijke jongeren een verrassend spel:

  Lees meer...

.

 • Actie-" Volle Mond"

  plantjes3

  Volle Mond’ niet met lege handen Het maandelijkse gezellige uurtje samen eten en praten van de eetgroep Praten met Volle Mond is abrupt gestopt. En wie weet voor hoe lang…  De ongeveer zestig ouderen die regelmatig aanschoven zitten

  Lees meer...

.

 • Pastoraalteam De Regenboog

   een regenboogje 

  Bericht van het Pastoraal Team van PGH De Regenboog  Omzien naar elkaar en contact houden is belangrijk in deze tijd waarin we allemaal onder de indruk zijn van wat er gebeurt rond het coronavirus. Er kan zoveel stil vallen, dat de behoefte aan contact zich opdringt. Daarom organiseren we als Pastoraal Team ( = ouderlingen plus predikant) een aantal initiatieven. We nodigen u van harte uit om mee te doen:

  Lees meer...