PGH in beweging

Hits: 320

pghinbeweging 400x225
PGHinbeweging ...... gaat met volle kracht verder! 
U weet wel, die 3 ton die we mogen besteden voor vernieuwingen in ons PGH-gemeentewerk binnen de wijken en binnen de kerkgebouwen maar ook naar de samenleving buiten onze kerkmuren. Nou, de zaak is volop in beweging. Met de door u

ingebrachte ideeën (60), gesprekken met velen in onze gemeente en inventarisatie binnen onze commissie hopen we begin februari ons voorstel aan de Algemene Kerkenraad aan te bieden. Het idee over 'gemeenteopbouw van onderaf' wil zeggen dat niet onze commissie maar u zelf bezig mag en kunt gaan met de uitvoering van de plannen. Gericht op verbinding voor jong en oud binnen de gemeente maar vooral ook naar de samenleving, we willen graag missionair zijn. Te denken is aan meer eetgroepen, kleine gesprekskringen, herberg zijn, de pastorie gebruiken, dagelijks inloopadres/-café. Uitbreiding van kliederkerk, zingen op schoot, Podium Plantage. Opzetten van een theater- of musicalgroep. Een andere inrichting van kerkzalen, stoelen in plaats van banken, aanvullende anderssoortige muziek in de dienst. Belangrijk is een warme, open gemeenschap te zijn met gastvrijheid en zinvolle contacten binnen de gemeente maar ook naar buiten. Een stuk eenzaamheid is zo op te lossen. Er zijn nog veel meer ideeën, teveel om hier op te noemen. Helpt u mee?
Wilt u meer weten? Kom dan woensdagavond 19 februari om 19.30 uur of donderdagmiddag 20 februari om 14.00 uur naar de Plantagekerk waar alles gepresenteerd wordt tijdens de gemeentebijeenkomst. U mag ons ook nu al benaderen voor meer informatie. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Bert Maarleveld 06.51793327 of Jan van der Kolk 06.20411688.

Actueel nieuws PGH

 • Vlog’s en sociale media PGH

  Social media kanalen min 750x300
  Als Protestantse gemeente Harderwijk  hebben wij vele communicatie middelen. En zeker in deze coronatijd worden deze optimaal gebruikt.  Naast ons kerkblad SamenGeroepen en onze website www.pgharderwijk.nl/actueel hebben wij meerdere sociale media kanalen, zoals Facebook, Instagram. Naast berichten verschijnen hierop de laatste tijd ook vlog’s van Ds. David Kroeze en tieners PGH. Bekijk gerust eens onze sociale accounts en like, deel het.

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  voedselbank 400
  WEEK 33 Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. U kunt helpen door producten in te leveren. Voor aankomende week 33 (10-15 augustus):
  - Groente in pot of blik (groot)
  - Kuipje halvarine
  - Pot chocopasta
  Deze producten kunt u inleveren op de volgende inleverlocaties en tijden:

  Lees meer...

.

 • Snuffelmarkt PGH

  marktkraamGelukkig, de Snuffelmarkt draait weer als vanouds en velen hebben de eerste keer hun slag kunnen slaan. Open: elke eerste en derde zaterdag van de maand van 9-12 uur. En tweede en vierde woensdagmiddag van 13.00-16.30 uur.  Locatie: De Wijde Blik, Fokko Kortlanglaan 181. We hopen dan de zaak weer op orde te hebben en u als belangstellende/koper te ontmoeten. Gezien de coronavoorschriften moet alles wel gefaseerd gebeuren. Bij binnenkomst moeten de handen gedesinfecteerd worden en er zijn looproutes in het gebouw aangebracht. We hopen dat iedereen zich aan de voorschriften houdt.