PGH in beweging

Hits: 107

pghinbeweging 400x225
PGHinbeweging ...... gaat met volle kracht verder! 
U weet wel, die 3 ton die we mogen besteden voor vernieuwingen in ons PGH-gemeentewerk binnen de wijken en binnen de kerkgebouwen maar ook naar de samenleving buiten onze kerkmuren. Nou, de zaak is volop in beweging. Met de door u

ingebrachte ideeën (60), gesprekken met velen in onze gemeente en inventarisatie binnen onze commissie hopen we begin februari ons voorstel aan de Algemene Kerkenraad aan te bieden. Het idee over 'gemeenteopbouw van onderaf' wil zeggen dat niet onze commissie maar u zelf bezig mag en kunt gaan met de uitvoering van de plannen. Gericht op verbinding voor jong en oud binnen de gemeente maar vooral ook naar de samenleving, we willen graag missionair zijn. Te denken is aan meer eetgroepen, kleine gesprekskringen, herberg zijn, de pastorie gebruiken, dagelijks inloopadres/-café. Uitbreiding van kliederkerk, zingen op schoot, Podium Plantage. Opzetten van een theater- of musicalgroep. Een andere inrichting van kerkzalen, stoelen in plaats van banken, aanvullende anderssoortige muziek in de dienst. Belangrijk is een warme, open gemeenschap te zijn met gastvrijheid en zinvolle contacten binnen de gemeente maar ook naar buiten. Een stuk eenzaamheid is zo op te lossen. Er zijn nog veel meer ideeën, teveel om hier op te noemen. Helpt u mee?
Wilt u meer weten? Kom dan woensdagavond 19 februari om 19.30 uur of donderdagmiddag 20 februari om 14.00 uur naar de Plantagekerk waar alles gepresenteerd wordt tijdens de gemeentebijeenkomst. U mag ons ook nu al benaderen voor meer informatie. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Bert Maarleveld 06.51793327 of Jan van der Kolk 06.20411688.