Even voorstellen …

Hits: 344

Ds. Nelleke Bijmers

Sinds 20 januari mag ik, ds. Nelleke Beimers, jullie predikante Marissa van Meijl vervangen voor de duur van haar zwangerschapsverlof.

Ik zal me vooral richten op pastoraat en ben daarvoor dus beschikbaar (!) en daarnaast ook oa. voor overleg mbt. de stille week. Dan zal ik voorgaan op Witte Donderdag en Stille Zaterdag. Ik werk op dinsdagmorgen en donderdag en ben dan ook met regelmaat in de pastorie te vinden. Mocht u of jij een afspraak willen maken dan kan dat dus eventueel ook daar. Ik ben geboren in 1963, opgegroeid in Enschede (“leu oet Twente, leuke leu”) en studeerde theologie in Kampen. Daar was in de jaren ‘80 een bruisend en gezellig studentenleven vanwege alle academies die daar toen nog gevestigd waren. Daar heb ik ook mijn man ontmoet die ook theoloog is en sinds 2001 als geestelijk verzorger bij Defensie werkt, bij de luchtmacht. Samen waren we predikant in Friesland, in Bolsward en tevens geestelijk verzorger in een verpleeghuis. Na Friesland volgde Zwolle, voor mij zou dat een lange lijn worden want ik ben van 1996 tot 2016 verbonden geweest aan de Open Kring, protestantse wijkgemeente van de protestantse gemeente Zwolle. Na gekerkt te hebben in een wijkgebouw en een school was ik nauw betrokken bij de bouw van het kerkgebouw dat in 2007 openging. Een onvergetelijke ervaring! In 2013 ben ik gaan werken in de Bron in Ijsselmuiden. Drie jaar heb ik het werk in beide gemeentes gecombineerd. Daarnaast was ik de jaren door van tijd tot tijd werkzaam in de Isala Klinieken. Ik ben nu nog steeds met veel plezier aan de Bron verbonden. Wij wonen aan de rand van Zwolle, vlakbij de IJssel. Daar ben ik ook vaak te vinden, aan het water. Wandelend of hardlopend. Mijn hobby/passie is het werken met bloemen. Ik volgde al diverse cursussen en een opleiding op dit gebied. Het predikantschap geeft mij de jaren door veel vervulling. Waar zit dat in: het voorgaan in kerkdiensten waarbij het zoeken naar hedendaagse taal en aansluiting vinden bij ons leven van alledag voor mij een uitdaging vormt. Het zit hem in de ontmoeting met mensen met allerlei achtergronden. (de kracht van de kerk!) Het zit hem ook in het werken in een vrijwilligersorganisatie. Samen probeer je het kerkzijn vorm te geven. Zingeving en verdieping te zoeken. Inspiratie en geloof te delen. Met elkaar mee te leven. Iets te betekenen voor je omgeving. Wij hebben 2 prachtige dochters. Onze oudste studeert in Amsterdam (social entrepreneurship) en onze jongste in Utrecht (geneeskunde). 

Tot ziens in en om de Plantagekerk! Ds Nelleke Beimers

Actueel nieuws PGH

 • Vlog’s en sociale media PGH

  Social media kanalen min 750x300
  Als Protestantse gemeente Harderwijk  hebben wij vele communicatie middelen. En zeker in deze coronatijd worden deze optimaal gebruikt.  Naast ons kerkblad SamenGeroepen en onze website www.pgharderwijk.nl/actueel hebben wij meerdere sociale media kanalen, zoals Facebook, Instagram. Naast berichten verschijnen hierop de laatste tijd ook vlog’s van Ds. David Kroeze en tieners PGH. Bekijk gerust eens onze sociale accounts en like, deel het.

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  voedselbank 400
  WEEK 33 Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. U kunt helpen door producten in te leveren. Voor aankomende week 33 (10-15 augustus):
  - Groente in pot of blik (groot)
  - Kuipje halvarine
  - Pot chocopasta
  Deze producten kunt u inleveren op de volgende inleverlocaties en tijden:

  Lees meer...

.

 • Snuffelmarkt PGH

  marktkraamGelukkig, de Snuffelmarkt draait weer als vanouds en velen hebben de eerste keer hun slag kunnen slaan. Open: elke eerste en derde zaterdag van de maand van 9-12 uur. En tweede en vierde woensdagmiddag van 13.00-16.30 uur.  Locatie: De Wijde Blik, Fokko Kortlanglaan 181. We hopen dan de zaak weer op orde te hebben en u als belangstellende/koper te ontmoeten. Gezien de coronavoorschriften moet alles wel gefaseerd gebeuren. Bij binnenkomst moeten de handen gedesinfecteerd worden en er zijn looproutes in het gebouw aangebracht. We hopen dat iedereen zich aan de voorschriften houdt.