Amnesty schrijfactie 13 okt.

Hits: 40

Zondag 13 oktober kunnen wij voor en na de kerkdiensten weer handtekeningen zetten of brieven schrijven voor Amnesty. Deze keer kunnen wij actievoeren voor Joaquin Elo Ayeto uit Equatoriaal Guinea.
Mensenrechterverdediger Joagui Elo Ayeto uit Equatoriaal Guinea heeft dringend medische hulp nodig in de gevangenis. Op 5 augustus deed zijn advocaat  een verzoek bij de rechter voor een onmiddellijke overplaatsing naar het ziekenhuis. Hierop is nog steeds geen antwoord gekomen.

Op 25 februari 2019 werd Joaquin Elo Ayeto voor de derde keer gearresteerd. Hij zou informatie hebben over een plot om de president te vermoorden. Omdat de aanklachten tegen hem telkens veranderen lijkt het erop dat hij wordt gestraft omdat hij lid is van de oppositiepartij CPDS en werkt voor een mensenrechtenorganisatie. Tijdens zijn voorarrest werd Joaquin  in de cel gemarteld. In de rechtbank liet hij zijn verwondingen zien maar de rechter weigerde ernaar te kijken. .Joaquin mag zijn familie en advocaat al enkele weken niet zien. Er zijn grote zorgen omdat zijn gezondheid achteruitgaat . Hij heeft al weken last van diarree en hoge koorts . Ook heeft hij  symptomen van malaria. Medische hulp is nu nodig: schrijft u / schrijven jullie zondag 13 oktober mee ? Philips Wassenaar / ZWO/Amnesty.

Amnesty schrijfactie