Amnesty schrijfactie 13 okt.

Hits: 289

Zondag 13 oktober kunnen wij voor en na de kerkdiensten weer handtekeningen zetten of brieven schrijven voor Amnesty. Deze keer kunnen wij actievoeren voor Joaquin Elo Ayeto uit Equatoriaal Guinea.
Mensenrechterverdediger Joagui Elo Ayeto uit Equatoriaal Guinea heeft dringend medische hulp nodig in de gevangenis. Op 5 augustus deed zijn advocaat  een verzoek bij de rechter voor een onmiddellijke overplaatsing naar het ziekenhuis. Hierop is nog steeds geen antwoord gekomen.

Op 25 februari 2019 werd Joaquin Elo Ayeto voor de derde keer gearresteerd. Hij zou informatie hebben over een plot om de president te vermoorden. Omdat de aanklachten tegen hem telkens veranderen lijkt het erop dat hij wordt gestraft omdat hij lid is van de oppositiepartij CPDS en werkt voor een mensenrechtenorganisatie. Tijdens zijn voorarrest werd Joaquin  in de cel gemarteld. In de rechtbank liet hij zijn verwondingen zien maar de rechter weigerde ernaar te kijken. .Joaquin mag zijn familie en advocaat al enkele weken niet zien. Er zijn grote zorgen omdat zijn gezondheid achteruitgaat . Hij heeft al weken last van diarree en hoge koorts . Ook heeft hij  symptomen van malaria. Medische hulp is nu nodig: schrijft u / schrijven jullie zondag 13 oktober mee ? Philips Wassenaar / ZWO/Amnesty.

Amnesty schrijfactie

Actueel nieuws PGH

 • Koffietijd 4 juni 10.00 uur

  koffiekop

  Met in gang van  4 juni gaan we weer starten in de Plantagekerk met de koffie-inloop op de donderdagochtend van 10.00-12.00uur. We houden ons aan de Corona afspraken van 1,5 m. afstand. Bij binnenkomst handen desinfecteren, er mogen maximaal 25 mensen aanwezig zijn. Als u verkouden

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  voedselbank 400
  UPDATE week 23 Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood. U kunt helpen door producten in te leveren. Voor aankomende week(van 1 t/m 6 juni) kunt u een keuze maken uit de volgende producten: Zak rozijnen 250 gram, Fles sladressing, Pot honing  Deze producten kunt u inleveren op de volgende inleverlocaties en tijden :

  Lees meer...

.

 • Wijkavond Morgenwijk 3 juni

  PGH facebook M
  De beroepingscommissie heeft een advies uitgebracht omtrent een te beroepen predikant voor de Morgenwijk. Op de wijkkerkenraadsvergadering van 14 mei jl. zijn de wijkkerkenraad (WK) en de Algemene Kerkenraad (AK) geïnformeerd en om instemming gevraagd. Zowel de WK als de AK hebben het voorstel beoordeeld en er mee ingestemd. De volgende stap is

  Lees meer...