Tuin van Lof

Hits: 402

tuin

 

Filmpje september 2019

De Gelijkenis van de Watercipres  Op een tropische zaterdagmiddag zag ik ze gaan. Ze liepen beiden gebogen in een vrij stevig tempo richting De Regenboog. Zouden ze even kijken naar de Tuin van Lof? Zouden ze de tuin even binnengaan? Het is een tuin zónder drempels, de toegang is vrij! Hij was jarenlang betrokken geweest bij de kerk…… Ik dacht ‘wat zou het fijn zijn als ze even konden gaan zitten in de Gedachtenistuin’. Even uitrusten van

het lopen, even uitrusten van het denken, even kijken naar de vrolijke bloemen en de wuivende grassen in de zachte bries.  Een kwartiertje later zag ik ze terugkomen in dezelfde houding. Ze oogden broos en leeg. ‘Heer, vul ze weer met Uw Geest’, bad ik kort. 
Ik ging naar de achtertuin; wat hóórde ik daar toch? Wie is daar zo druk aan het zagen? Ik keek wat dichterbij: o, de majestueuze Metasequoia glyptostroboides oftewel de Watercipres wordt in snel tempo ontdaan van z’n schoonheid. Er staat nog een halve stam. Ach, wat jammer van zo’n prachtige boom!
Maar ineens wist ik het, ik ga er naar toe! Dit is treurig, maar óók een nieuwe mogelijkheid. Met twee minuten stond ik erbij en toonde mijn belangstelling. Ja, zei de buurman, hij moet weg. Ik vroeg ‘en wat doe je met hout?’ ‘Nou, dat is al geregeld’. O, zei ik, ‘zou ik misschien een paar stammetjes mogen hebben voor de mooie tuin bij de kerk?’ ‘Ja oké, je moet ze wel zelf komen halen’. Geen probleem, even de auto gehaald. De buurman laadde ze voor me in. Nog even een praatje en met m’n drie stammetjes was ik zo blij als een kind.
De gunst van de buurman wilde ik wel belonen. Snel op de fiets naar de Jumbo voor een bosje rozen. Ik bracht ze meteen; dát was niet nodig, maar wel leuk! Dankjewel. Ook van de buurman weet ik dat hij ‘niks heeft’ met de kerk. Toch hoop ik, dat als hij met z’n vriendin langs de kerk wandelt, éven kijkt naar zijn stammetjes en misschíen wel even gaat zitten in De Tuin van Lof. 
Ineke Verhagen Juli  2019

Bekijk hier het fimpje - Tuin van Lof - K.C. De Regenboog juli 2019

Artikel De Tuin van Lof (Planten)

Artikel De Tuin van Lof (Begin)