FonteinEvent 2019

Hits: 569

Event fontein

Samen kerk zijn optima forma! Het heerlijke Fonteinweekend eind mei 2019 aan het Erkemederstrand (Zeewolde) zat boordevol activiteiten voor jong en oud en vol geloofsinspiratie. Op de vrijdagmiddag arriveerden al vele Fonteiners voor een, wat later zou blijken een onvergetelijk en prachtig weekend. We waren met ca 80
kampeerders aangevuld met tientallen daggasten. Het weer was fantastisch, veel gezelligheid, plezier en lekker eten tijdens de barbecue.

Een boottocht met een paar speedboten voor de tieners. Kinderen werden geschminkt en konden volop spelen. Voor hen was er op zaterdag kindertheater. Op zaterdagmiddag een spelprogramma met jong en oud in de mix. Na de viering op zondag voor iedereen een theatervoorstelling -met een heuse luchtballon- door de professionals van “De Theaterhelden” over twee gestrande ballonvaarders op zoek naar God. In de late avonden en vroege ochtenden waren er inspirerende gebedssamenkomsten op het strand. De dienst op zondagmorgen was er één van dankbaarheid en vieren dat God van ons houdt. De kerntekst voor het FonteinEvent was Kol 3: 12-17 over de kracht van een geloofsgemeenschap in het elkaar aanmoedigen om Jezus te volgen, Gods liefde te vieren en te leven uit dankbaarheid. We kwamen in beweging en liepen door elkaar heen in de dienst en stelden elkaar vragen als ‘Wat raakt jou tijdens Fonteindiensten? Wat is jouw favoriete bijbeldeel?’. Het liep uit op een moment om in kleine
groepjes voor elkaar te bidden, ieder op zijn eigen manier. Voor velen een bijzonder en soms ook ontroerend moment. Het waren mooie ontmoetingen met ware aandacht voor elkaar. Gesprekken die er toe deden, levensverhalen met een boodschap Een gevoel van verbondenheid en eensgezindheid.
Veel dank aan de organisatoren: Reinou, Lena, Marijke, Rico, Martijn, Jolanda de V, Annemarie,
Goos. De belofte dat dit het leukste weekend van 2019 zou worden, kwam helemaal uit!
Tienduizend redenen tot dankbaarheid!
En voor wie er niet bij was: zorg dat je het volgend jaar ook meemaakt!
Namens de Fonteiners, Theo Wijnsma

Actueel nieuws PGH

 • Gemeentebijeenkomst 3 dec.

  uitnodiging 3 12

  Uitnodiging. Namen de Algemene Kerkenraad, nodig ik u hierbij uit voor het bijwonen van de gemeentebijeenkomst donderdag op 3 december aanstaande. De bijeenkomst begint om 19.30 uur in en vanuit de Plantagekerk. De bijeenkomst zal door Covid-19 anders zijn dan voorgaande jaren. Waarvoor nodigen wij u uit:

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  voedselbank 400
  Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. U kunt helpen door producten in te leveren. Lang houdbare producten.

  Week 48 (22 t/m 28 november): Pot appelmoes, rijstwafels en aardappelpuree.

  Week 49 (29 november t/m 5 december): (gezeefde) tomaten, rol beschuit, blik knakworst (kip/rund/vegetarisch)

  Producten kunt u inleveren op de volgende inleverlocaties en tijden:

  Lees meer...

.

 • Insturen kopij Samen Geroepen

  Leren schrijven, een hele opdracht! - Pikoo

  De redactie van het kerkblad Samen Geroepen heeft een nieuw mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  Door de veelheid van berichten die de redactie van werkgroep communicatie ontving is dit voor de redactie van Samen Geroepen nu gemakkelijker te filteren.
  Aanleveren van kopij blijft natuurlijk hetzelfde.