Bouwen aan de Plantagekerk

Hits: 447

Het is alweer enige tijd geleden dat u bent geïnformeerd over de bouwplannen rondom de Plantagekerk. Eén van de redenen dat we nu niet zoveel haast hebben, is dat het nu heel duur is om te gaan bouwen. Het is dan niet zo erg om langer voor te bereiden.  Een andere reden is dat het niet zo makkelijk is om een goed en betaalbaar plan te maken. We weten nu heel veel en moeten nu gaan kiezen hoeveel geld we willen uitgeven en wat we daarvoor doen.

Er zijn 3 plannen die bij elkaar komen:

  1. Het toekomstbestendig maken van de Plantagekerk zelf. Onlangs is een nieuwe gebruiksvergunning aangevraagd, onder meer nodig vanwege de brandveiligheid. Maar we weten dat de installaties voor verwarming en elektriciteit ook vernieuwd moeten worden. Daarnaast willen we het gebouw ook graag energiezuiniger maken.
  2. Het opknappen van de pastorie. Dat is ook een monument, wat betekent dat we een aantal zaken moeten opknappen, maar we willen de pastorie ook graag beter gebruiken, onder andere met een nieuwe keuken.
  3. De aanbouw tussen de kerk en de pastorie. U heeft daar eerder plannen voor gezien. Mooie plannen, maar ook erg duur, zeker als we er ook een kelder onder willen.

Deze drie plannen grijpen op elkaar in. Als je installaties aanpast, dan wil je wel dat de installaties van de kerk aansluiten op die van de uitbouw. En zo zijn er meer zaken. We starten daarom weer met een nieuw bouwteam dat ik mag trekken. Dat bouwteam zal eerst een ontwikkelteam zijn. Dat betekent, samen met de architect en het College van Kerkrentmeesters rekenen en tekenen en een heel goed plan maken dat we aan de (kerkelijke) gemeente kunnen voorleggen.We zoeken nog mensen voor dat bouw- en ontwikkelteam. Wilt u graag meedoen, meldt u zich dan bij mij. Roelof Potters Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.