Elke stoel is bezet

Hits: 283

DCG 4567 

bij Top 2000-kerkdienst. Harderwijk: ‘Popmuziek raakt aan emotie’ Afgelopen zondag (30 december 2018) is voor de 5e keer een Top2000-kerkdienst in Harderwijk gehouden. Deze dienst haakt aan bij de traditionele Top2000 van NPO radio 2 en is ieder jaar een succes. Dit jaar was er een nieuwe band 'No Stress' die de nummers ten gehore bracht. Uit het niets verscheen ook het Pop&Rock koor Harderwijk wat veel verbaasde blikken opleverde.

No Stress en Pop&Rock koor Harderwijk
Dit jaar nam de band No Stress ons mee langs mooie liederen met eveneens mooie teksten. Van Iedereen is van de wereld (van the scene) tot Hier (van Bløf) maar ook Time of my life (van Bill Medley & Jennifer Warnes) en Rain down on my (van Kane) kwamen aan bod. Nummers die werden meegezongen en die een mooie betekenis bleken te hebben. Tijdens de dienst was er een Flashmob van het Pop&Rock koor uit Harderwijk. Plotseling stonden er mensen op in het publiek en zij begonnen te zingen en liepen naar voren. Mensen om hen heen keken op en waren verbaasd wat er gebeurde. Ook zij brachten ons mooie nummers als Just give me a reason en somebody to love. Kun je iets missen als je het niet kent?
Spreker Jaap vogelaar stelde de volgende vraag: Kun je iemand missen die je nooit gekend hebt? Jaap Vogelaar vertelde ons dat het mogelijk is om iets of iemand te missen zonder dat je het zelf beseft. Vroeger de kruiden en specerijen, we wisten niet dat we dit misten, maar toen het ons land binnen kwam en ons eten lekkerder werd... kunnen we nu niet meer zonder. Maar ook God, soms leven we zo los van hem, totdat we hem leren kennen en dan weten we, dit heb ik altijd gemist.
Breed publiek De kerk zat weer vol en dat was mooi om te zien, van jong tot oud genoot van de mooie nummers die gezongen werden. Na afloop was er een hapje en een drankje waar ook veel bezoekers bleven hangen om na te praten. Eind van dit jaar willen we graag weer een Top2000-kerkdienst organiseren. We zijn nog wel op zoek naar mensen die willen helpen met de organisatie van dit mooie initiatief.

Voor meer informatie:
Jeroen de Rooij | 0616208654 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.