insturen van kopij

Hits: 1085

Beste aanleveraar van kopij voor Samen Geroepen,

Wij vragen je als potentiele auteur onderstaande aanwijzingen zorgvuldig te lezen en  op te volgen. Dit voorkomt teleurstellingen. 
Daarnaast lees je ook enkele tips.

 1. Geef aan voor welk type publiciteit van de PGH het bericht bedoeld is. Redactie Samen Geroepen, website, digitale nieuwsbrief, of social media kanalen. Stuur het in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 2. Stuur op tijd in: de deadline voor Samen Geroepen is doorgaans op de maandag na verschijning van SG, verder te vinden in de laatst verschenen SG (colofon) en in het schema op de website.

 3. Stuur je kopij in als bijlage (bestand toevoegen).
  Foto’s en/of illustraties in aparte bijlage en in JPG/JPEG formaat en maximaal een per artikel.
  Soms kan een foto geschikt zijn voor de voorpagina, deze dient minstens een formaat van 3MB te bevatten.
 4. Onderteken het artikel met je naam of cie./werkgroep. Geef het een titel Gebruik geen onderstrepingen. Het blad wordt in een bepaald lettertype opgemaakt, het heeft geen zin diverse lettertypen in het ingestuurde bericht te zetten. Controleer het artikel m.b.v. een spelling/grammaticacontrole. Het gebruik van uitroeptekens tot het uiterste beperken.
 5. Stuur geen persberichten e.d. in. Stuur een verhaaltje over de bedoelde activiteit in, met daarin verwerkt de essentiële gegevens. Het leest zoveel leuker en maakt het blad aantrekkelijker.
 6. Bij een terugblik/verslag is het van belang kort en bondig te rapporteren. Zeker bij activiteiten is dit van belang. Verslagen van wijkkerkenraden, AK, ed. krijgen vanzelfsprekend meer ruimte.
 7. Wij kunnen ook niet garanderen dat alles wat wij aangeleverd krijgen geplaatst kan worden. Maar we doen ons best. We sturen meestal een berichtje over niet plaatsing/uitstel.
  Niet PGH-activiteiten worden alleen geplaatst na beoordeling door de redactie en als er voldoende ruimte voor is. In zo’n geval krijgt u ook geen bericht in geval van niet plaatsing.

 8. Nog een aanwijzing i.v.m. vaste rubrieken artikelen: een column 250 woorden, hoofdartikel 900 (zonder illustratie) en een meditatie niet meer dan 650 woorden. Voor de toelichting op de kerkdiensten: tweeweekse uitgave max. 100 woorden en voor een drieweekse uitgave max. 70 woorden. Voor de vakantieuitgave is dit max. 50 woorden.
 9. Elke PGH-geleding kan ruimte voor een hoofdartikel aanvragen. Doe dit in oktober, dan kunnen we het opnemen in het jaarschema.
 10. De privacywetgeving geldt ook voor deze publicaties. Wees zorgvuldig met daarvoor gevoelige gegevens. Bij ingestuurde foto's met daarop herkenbare personen: vraag toestemming en vermeld dit bij inzending.

Mochten er nog vragen zijn, stel ze gerust via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wij wensen jullie veel schrijfplezier en inspiratie toe.

Hartelijke groet van de redactie Samen Geroepen

Actueel nieuws PGH

 • Vlog’s en sociale media PGH

  Social media kanalen min 750x300
  Als Protestantse gemeente Harderwijk  hebben wij vele communicatie middelen. En zeker in deze coronatijd worden deze optimaal gebruikt.  Naast ons kerkblad SamenGeroepen en onze website www.pgharderwijk.nl/actueel hebben wij meerdere sociale media kanalen, zoals Facebook, Instagram. Naast berichten verschijnen hierop de laatste tijd ook vlog’s van Ds. David Kroeze en tieners PGH. Bekijk gerust eens onze sociale accounts en like, deel het.

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  voedselbank 400
  Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. U kunt helpen door producten in te leveren. Lang houdbare producten.

  Week 02 (10 januari t/m 17 januari): hagelslag, muesli, cruesli en afwasmiddel
  Week 03 (18 januari t/m 24 januari)
  houdbare melk, ontbijtgranen (Brinta, Havermout, Muesli) hagelslag

   

  Producten kunt u inleveren op de volgende locaties en tijden: 

  Lees meer...

.

 • Insturen kopij Samen Geroepen

  Leren schrijven, een hele opdracht! - Pikoo

  De redactie van het kerkblad Samen Geroepen heeft een nieuw mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  Door de veelheid van berichten die de redactie van werkgroep communicatie ontving is dit voor de redactie van Samen Geroepen nu gemakkelijker te filteren.
  Aanleveren van kopij blijft natuurlijk hetzelfde.