Marissa van Meijl-Buitink

Hits: 1414


Marissa van Meijl-Buitink

Predikant van wijkgemeente "Plantagekerk"

Voordat ik naar Harderwijk kwam, woonde ik in het Achterhoekse plaatsje Halle. Zeker ook omdat dit mijn eerste gemeente als predikant was, heeft deze periode mij veel gebracht. In het begin was het zoeken soms. Aftasten. Kijken waar mijn krachten lagen en waar ik misschien wel niet zo’n ster in was en nog zou kunnen groeien. Langzaam leer je waar je staat. Halle en de fijne mensen daar zullen een blijvend plekje in mijn hart marrisa hebben.

Voordat ik in Halle terecht kwam, mocht ik kerkelijk werker in Arnhem-Zuid zijn. Hier heb ik een kleine twee jaar gewerkt. Ik heb altijd geweten dat deze verbintenis voor beperkte tijd zou zijn, maar ook hier heb ik veel geleerd – met name ook dat het stadse gemeenteleven zoveel anders is dan dat op het platteland.
Want mijn wortels liggen in een heel klein dorpje op de Veluwe, niet ver van Harderwijk. In Nijkerkerveen ben ik geboren en getogen. Tijdens de studie, die hierop volgende, heb ik Frank leren kennen. Ook hij en onze dochter Lonneke (die nu één jaar oud is) kijken ernaar uit om naar Harderwijk te komen.
In de afgelopen maanden is de Protestantse Gemeente van Harderwijk op mij overgekomen als een veelkleurige gemeente. Mensen die heel verschillend van elkaar zijn en die op verschillende manieren geloven mogen hier een plekje vinden. Ik ben benieuwd naar alle kleurvarianten die er binnen mijn eigen wijkgemeente Plantagekerk, binnen de gehele PGH, maar misschien ook wel daarbuiten, te vinden zijn!

Actueel nieuws PGH

 • Fietsen voor onderzoek naar dementie

  2bike4alzheimer

  Team Protestantse Gemeente doet mee aan 2bike4alzheimer! Dat is een sponsorfietstocht om geld in te zamelen voor onderzoek naar dementie.
  Dementie is meer dan vergeetachtigheid. Het is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes, waarbij de hersenen worden aangetast.

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  Voedselbank Harderwijk

  Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. Lang houdbare producten.

  Week 24 (8 juni t/m 13 juni): Flacon toiletreiniger, Blik ragout (kip of vegetarisch) en Kipfilet in blik 

  Week 25 (14 juni t/m 20 juni): rol beschuit, pak zuiveldrank 0% suiker en afwasmiddel.

   

  Producten kunt u inleveren op de volgende locaties en tijden: 

  Lees meer...

.

 • VLUCHTELINGENGEBEDSWEEK

  Biddende handen

  Iedereen mist de ontmoetingen. Voor vluchtelingen geldt dat nog sterker. Zij hebben geen netwerk om op terug te vallen. U / jij kan een verschil voor hen maken, maar ook voor jezelf. Wil je van 20 t/m 26 juni één week lang dagelijks voor vluchtelingen bidden?

  Van 20 tot en met 26 juni 2021 is de Vluchtelingengebedsweek, rond het thema ‘Ontmoet’.

  Vluchtelingen in Nederland hunkeren naar ontmoetingen. Ze spreken onze taal niet en AZC’s liggen vaak op geïsoleerde plekken. Daar bovenop kwamen de beperkingen van corona.

  In de gebedsweek leef je een week lang met vluchtelingen mee, door te bidden voor hun persoonlijke gebedspunten. Een week lang elke dag een ontmoeting met God en een medemens: Daar word je toch vrolijk van ?