De halve zondag

Hits: 483

‘Buiten De Poorten’  Aanstaande zondag 10 juni gaat het gebeuren: de ‘halve zondag buiten De Poorten’ waarover iedereen spreekt. Tijdens dit predikantloze tijdperk wil de wijkkerkenraad met deze aparte samenkomst onze onderlinge verbondenheid versterken. Om onze nieuwe voorganger (m/v) straks een hechte geloofsgemeenschap te kunnen aanbieden. Over dit initiatief is hier en daar helaas ruis en nepnieuws verspreid, jammer. Het is namelijk uiteraard vooraf met de Morgenwijk afgestemd. Ook die wijk kent trouwens eigen wijkactiviteiten. Het is fijn om te horen dat mensen aangeven dat we als wijken naar elkaar toe groeien en steeds meer activiteiten samen willen ondernemen. Toch zijn we nog twee afzonderlijke wijken met een eigen beleidsplan, eigen activiteiten. De laatste jaren was de wijkgemeente De Poorten gewend geraakt aan een wijkzondag en die traditie zetten we nog even voort.

Het is goed om iedere keer weer te blijven praten over het onderwerp: Wanneer en hoe komen we tot een Plantagewijk! De gemaakte opmerkingen zullen we zeker onthouden in het kader van dat proces. Maar nu eerst de dag “Buiten de Poorten” ‘Buiten De Poorten’ vindt plaats op de Ontmoetingstuin aan de Rietmeen hoek Stadswei. (niet te verwarren met de Natuurtuin aan het Zeepad naar Horst). Jong en oud is welkom vanaf 10.00 uur. Tot 14.00 uur is het (buiten)programma als volgt:

10.00 u koffie/thee/limo
10.30 u korte dienst met Gertie van Dijk
11.15 koffie met wat lekkers (meld uw baksel bij scriba Ada Brouwer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel
0630651097
11.45 u Levend Ganzenbord met verschillende korte activiteiten in kleine groepjes.
12.45 u borrel + smakelijke lunch.
13.45 u afsluiting in De Poorten-stijl
Bij onverhoopt regenachtig weer wordt het programma aangepast en houden we de dienst in het gebouw van de Ontmoetingstuin. Ben ik welkom? ‘Buiten De Poorten’ is bedoeld voor iedereen die zich thuis voelt bij onze wijkgemeente. Dat zijn niet alleen degenen die als ‘Poorter’ staan ingeschreven. We weten dat heel wat gemeenteleden zich al dan niet bewust nooit hebben laten registreren bij wijkgemeente De Poorten. Ook in dat geval bent u welkom. We weigeren trouwens niemand (De Ontmoetingstuin is ook voor reguliere bezoekers de hele dag open.) We hebben wel een belangrijk verzoek: geef vooraf op met hoeveel personen u komt, zodat wij voldoende ingrediënten voor de lunch in huis hebben. En als er nu eens te veel mensen komen?...Wat zouden wij blij zijn! Na deze hartelijke uitnodiging voor hopelijk een fijne zondag een ander bericht. Een aantal weken geleden heeft Olga Maarleveld de kerkenraad laten weten dat zij ontheffing wilde krijgen van haar taak als ouderling-scriba. De kerkenraad heeft haar ontheven van die taak. Heel spijtig is het dat Olga na zoveel jaren actief te zijn geweest in de kerkenraad van de Nieuwe Kerk en later in De Poorten haar taak neerlegt om reden die met het algemene beleid van de PGH te maken heeft. Na intensieve gesprekken met de Algemene Kerkenraad en ook in de wijkkerkenraad heeft Olga aangegeven niet meer achter het beleid te kunnen staan en derhalve stopt. Binnenkort nemen wij in de kerkenraad de Poorten afscheid en zullen Olga bedanken voor het vele, mooie werk dat zij zo veel jaar heeft mogen doen. Wij bidden als gemeente haar Gods Zegen toe!

Namens wijkkerkenraad De Poorten,
Karel Bosselaar, voorzitter