Inspiratieavond tbv jongeren

Hits: 489

Uitnodiging Inspiratieavond voor Kerkenraden en andere belangstellenden, 17 april, 19.30 uur in de Regenboog
De Jeugdraad nodigt jou/u van harte uit voor een inspiratieavond over het betrekken van jongeren bij de kerk. Voor deze avond zijn twee sprekers uitgenodigd die ons meenemen

in het thema; Sabine van der Heijden zal spreken over ‘Growing young’ en Corjan Matsinger zal het hebben over ‘Geloven in de leefwereld van jongeren’.De avond begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 22.00 uur duren. We beginnen plenair en daarna zullen er twee workshoprondes zijn. Tussen de workshops zit een pauze en we sluiten de avond ook weer plenair af.

Hieronder volgt een omschrijving van de workshops:

Growing Young

Of jongeren in de kerk blijven, heeft meer te maken met de kerk als geheel dan met het jeugdwerk. We kijken naar zes factoren die kenmerkend zijn voor gemeentes die 18+ jongeren weten vast te houden: Jongeren verantwoordelijkheid geven, Jezus centraal stellen, een warme gemeenschap vormen, empathie voor jongeren, naar je kerk kijken door de ogen van jongeren en het geloof handen en voeten geven. Waarom zijn deze factoren zo belangrijk en wat betekent dit voor je eigen gemeente?

Sabine van der Heijden is docent aan de opleiding hbo-theologie aan de CHE o.a. in jeugd en gemeenteopbouw. Ze is actief in de NGK Houten en in het Innov8 netwerk voor professionele jeugdwerkers. Ze schreef o.a. 'kerk voor een nieuwe generatie'.

Geloven in de leefwereld van jongeren

Vloggers zijn de nieuwe moraalridders en opa & oma staan aan de top. De Top 40, games en films zitten vol religie en geloof. In deze workshop ga ik in op de trends in de  jongerencultuur. Welke religieuze en spirituele invloeden zijn er in de leefwereld van de tieners? Welke kansen en leersleutels liggen er voor het kerkelijk jeugdwerk en de geloofsopvoeding als we kijken naar bijvoorbeeld succesvolle kinderprogramma's en jongerenevenementen?

Corjan Matsinger is eigenaar van Young & Holy, religieus trendwatcher, jongerenwerker en pionier voor de PKN. Hij schreef o.a. ‘Heilig Vuur. Jongeren leren geloven, hopen en liefhebben’ en geeft les aan de Jongerenwerkersopleiding. 

We hopen jou/u te ontmoeten op 17 april. Namens de Jeugdraad, Christa Visser Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.