De veertigdagentijd

Hits: 106

begint vroeg dit jaar: op 14 februari is het Aswoensdag. De veertigdagentijd is een tijd van versobering en verstilling, een tijd waarin we stil staan bij het lijden 
van Jezus en daaruit vloeide voort om onszelf iets te onthouden om te voelen wat anderen in onze wereld moeten missen. Denk aan consuminderen, minder alcohol en snacks en aan sobere maaltijden of minder de auto gebruiken. Minder snoepen of tv kijken. Maar het gaat ook om meer: maak meer tijd vrij voor jezelf voor bezinning en bijbel lezen, meer tijd voor elkaar en voor mensen in je omgeving. De veertigdagentijdkalender die Kerk in Actie ook dit jaar weer verspreidt heeft als thema ‘onvoorwaardelijke liefde’ en biedt voor elke dag in de tijd voor Pasen een gedachte, bijbeltekst, gedicht of nadenker ter bezinning. In beide kerken ligt een exemplaar om in te zien en een stapeltje voor de verkoop.

Het boekje kost €4,- en dat bedrag kunt u in het doosje doen dat er bij staat. U kunt het boekje ook kosteloos aanvragen met een bestelkaart waarvan er ook een stapeltje ligt. We vermoeden dat u dan wel post zult ontvangen over de acties van Kerk in Actie. Het boekje is fraai uitgevoerd en bevat mooie teksten, de ZWO groep beveelt dit boekje van harte bij u aan. De collectedoelen die in het boekje genoemd worden nemen we in Harderwijk voor een deel over, maar op sommige zondagen heeft de diaconie voor andere doelen gekozen. De 40Dagentijd-app is ook dit jaar weer te downloaden op uw smartphone/tablet. Zie voor info  www.kerkinactie.nl/40dagentijdapp. Met de app hebt u elke dag een inspirerende tekst/bezinning/gebed/ foto in handen die u door deze 40 dagen wil leiden. Ook de spaardoosjes die u mee kunt nemen op 11 en 18 februari helpen ons om meer aan anderen te denken en om te delen. Een goede manier om bij de les te blijven, niet alleen voor kinderen maar net zo goed voor volwassenen. De opbrengst van de doosjes is bestemd voor een aantal projecten van Kerk in Actie waarover u nog meer informatie krijgt: met je kinderen op de vlucht (Libanon), sterke vrouwen opleiden in Papua, geen kinderarbeid in de textielindustrie in India en steun voor kwetsbare gezinnen in Oeganda. Met Pasen en de zondag er na kunt u de doosjes weer inleveren.
Namens de ZWO commissie, Marja Bakker