Leerhuis 17/18

Hits: 704

2016LeerhuisCommissie 800px

LED2017 / leerhuisharderwijk.nl

Er is een nieuw LEERHUIS programma . Wil je een boekje ontvangen? Vraag het aan per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." Wil je meer weten of nog iets vragen aan de contactpersoon, kijk dan op onze nieuwe site: www.leerhuisharderwijk.nl
Om jullie alvast nieuwsgierig te maken, laten wij hieronder, heel in het kort, het programma zien tot de jaarwisseling.

Om het Nieuw Testament serieus te nemen, moet je zien, hoe de Tora op de achtergrond meespeelt. De avond wordt in de Oude Synagoge gehouden, en daarom is er ook aandacht voor de geschiedenis van de Joden in Harderwijk
Wim Neevel in de Oude Synagoge,
dinsdag 3 okt 20.00 uur

De Bijbel In Gewone Taal
Wat is dat voor vertaling? Volgens welke vertaalprincipes is die gemaakt? Wat is de meerwaarde van zo’n vertaling en kan hij gebruikt worden in een viering?
Henk Schuurman in de Plantagekerk, maandag 16 okt 20.00 uur.

Luther na 500 jaar
In het Lutherjaar staan wij stil bij de betekenis van de Reformatie voor de kerk en Europa.
Liek Mulder in de Plantagekerk,
dinsdag 24 okt én 7 nov 20.00 uur.

Bijbelstudie op woensdagmorgen
De brieven van Paulus aan Timoteüs en Filemon zijn dit jaar aan de beurt volgens de beproefde methode van Hans Mak. Daar hoort ook bij dat op de laatste bijeenkomst muzikale voorbeelden worden beluisterd, die met de bijbelgedeelten te maken hebben.
Hans Mak in de Plantagekerk / woensdagen 1, 8, 15, 22 en 29 nov, 9.30 tot 11.30 uur

Pelgrimstocht naar Zwolle (max. 30 deeln.)
Wij krijgen een rondleiding in de synagoge en bezoeken een cantatedienst in de Grote Kerk. Tussendoor is er tijd voor een “gevelstenenwandeling.” Ook kun je selfies maken bij de Adam van Rodin of de Engel van Zwolle.
reisleider: Tjitte Dijkstra, zondag 26 nov, 12.00 uur, NS-station Harderwijk

Bibliodrama
Leef je in een Bijbelverhaal in en verplaats je in de mensen van dat verhaal. Speel vervolgens met elkaar het verhaal uit en beleef het als nooit tevoren.
Wietske Hollander in de Plantagekerk, maandag 11 december 20.00 uur

 

Voor alle avonden vragen wij een bijdrage van € 5,- per avond en € 1,- per extra avond. Dat geld wordt gebruikt om de sprekers of de gids te belonen, hun kosten te vergoeden en onze koffie en thee te betalen.