Over ons

De Protestantse Gemeente Harderwijk, lid van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), bestaat formeel sinds 2011. De PGH komt voort uit het Samen-op-Wegproces van de Gereformeerde Kerk en de Hervormde (‘buitengewone’) wijkgemeente Nieuwe Kerk. In september 2014 volgde de daadwerkelijke integratie. D vijf merendeels nog gescheiden wijken gingen op in drie geografisch bepaalde wijken: wijkgemeente De Poorten, wijkgemeente De Regenboog en De Morgenwijk. De Protestantse Gemeente Harderwijk telt ongeveer 4.500 leden. We hebben drie wijkpredikanten en drie parttime kerkelijk werkers in dienst.

Om als vitale gemeente ook financieel gezond de toekomst in te kunnen zijn drie van de vijf geërfde kerkgebouwen gesloten en verkocht voor woningbouw. Sinds begin 2017 zijn de diensten en activiteiten van wijkgemeente De Poorten, De Morgenwijk, het Fonteinwerk en veel jeugdwerk geconcentreerd in de gerenoveerde Plantagekerk aan de Stationslaan..In Drielanden delen wij De Regenboog met de Hervormde Gemeente.
De Protestantse Gemeente Harderwijk is een veelkleurige gemeente met zowel traditionele, evangelisch/charismatische als liturgisch/oecumenische diensten. Ook kennen wij geregeld Fonteindiensten (met band), Fakkel-, Taizé- en Thomasvieringen jaarlijks  enkele Cantatediensten en een Top-2000-dienst. In onze gemeente valt dus wat te kiezen.

ALGEMENE KERKENRAAD

De Protestantse Gemeente wordt bestuurd door de Algemene Kerkenraad (AK). De circa 12 leden zijn vertegenwoordigers van alle wijken, diaconie, kerkrentmeesters en predikanten/kerkelijk werkers. De kerkenraad vergadert maandelijks.

Voorzitter is Jaap Schipper, scriba is Coen van Woerkom; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Verdere leden zijn (per 30 april 2017);

Ton Balsma (kerkrentmeester)
Alex Vinke (ouderling, Regenboog)
Ton van Peursem (diaken, Morgenwijk)
Ada Brouwer (ouderling, De Poorten)
Marja Vasmel (diaken, Regenboog)
Govert van der Boom (diaken De Poorten)
Goos van  Steinvoorn (voorzitter Fonteinwerk)

WIJKRADEN
Elke wijk heeft een wijkkerkenraad. Deze regelt de zaken binnen de eigen wijk, waaronder in elk geval ook de vieringen.

KERKELIJK BUREAU
De ledenadministratie en de financiën worden verzorgd door het Kerkelijk Bureau, Stationslaan 134.