Pelgrimstochten

Vanaf 2012 zijn twee leden van de Plantagekerk actief met het organiseren van pelgrimstochten voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Het is een initiatief uitgaande van de (voormalige) Plantagewijk, maar iedereen, juist ook van de ándere kerken, kan aan deze activiteit meedoen, met als doel om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten en samen te wandelen. Van oorsprong is een pelgrimstocht een tocht naar een plaats met een speciale godsdienstige

pelgrimstocht 400

Tegenwoordig hebben pelgrimstochten een aantrekkingskracht op wandelaars die op zoek zijn naar rust. Om bijvoorbeeld dichter bij God te zijn of om zélf tot bezinning te komen. Als je alleen loopt heb je mogelijk meer ruimte om in stilte tot jezelf te komen. Maar je kunt er ook voor kiezen jouw pelgrimstocht samen met anderen te ondernemen. Samen met andere mensen kun je onderweg jouw ervaringen delen en gesprekken voeren.

Er zijn veel bekende pelgrimstochten. De meest bekende is misschien wel de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella in Spanje, maar er zijn vele andere. De pelgrimstochten – door ons georganiseerd –worden gehouden op de zondagmiddag vanaf 14.00 uur, waarbij er ongeveer 7 kilometer wordt gelopen in zo’n anderhalf uur.

Tijdens de tocht is niets verplicht……. maar u kunt met één (of meerdere) van de medewandelaars praten over een onderwerp wat u samen boeit, óf over een kerkelijk onderwerp, óf over een onderwerp dat soms door de organisatie wordt aandragen.Maar het is zeker niet verplicht om met iemand  of over het onderwerp te praten. Soms wordt er een meditatief moment gehouden door de organisatie, maar ook ú kunt dat inbrengen. Het is zeer laagdrempelig en alleen al uw aanwezigheid is zéér welkom!

Graag vooraf aanmelden (niet verplicht) bij: Kees Kelderman, e-mailadres:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf Frans Deuring, e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De data van de komende Pelgrimstochten zijn:
25 september 2016 verzamelen parkeerplaats Sonnevanck.
13 november 2016 fietsbrug Beekhuizerzand Parallelweg
18 december 2016 trimbaan Watertorenweg.
12 februari 2017 dierenasiel De Ark Leuvenumseweg
19 maart 2017 parkeerplaats Koesteeg
23 april 2017 trimbaan Watertorenweg.
21 mei 2017 parkeerplaats Sonnevanck