Amnesty schrijfactie

Hits: 91

Zondag 3 december 2017 kunnen we na de kerkdiensten weer Amnesty brieven schrijven en/of ondertekenen. Deze keer schrijven wij voor de Oeigoerse Buzainafu
Abudourexiti. Zij studeerde twee jaar in Egypte. Toen ze in 2015 naar China terugkeerde werd ze opgepakt en tot zeven jaar cel veroordeeld.

De aanklachten
tegen haar zijn nooit bekend gemaakt. Buzainafu was van plan om bij haar man in Australië te gaan wonen. De politie in de Oeigoerse Xinjiangregio had al medewerking verleend om een visum aan te vragen. Toen ze in maart werd gearresteerd was ze zwanger. Haar familie weet niet of ze in goede gezondheid verkeert. Ze mogen geen contact met haar hebben. Ze gaan er vanuit dat Buzainafu niet meer in verwachting is, en vrezen voor haar veiligheid. Sinds mei 2017 dwingen de Chinese autoriteiten Oeigoerse studenten in het buitenland terug te keren naar China. Begin juli werden in Egypte meer dan tweehonderd studenten opgepakt. Tweeëntwintig studenten moesten gedwongen terug naar China. Van hen ontbreekt ieder spoor. De Oeigoeren, een moslimminderheid uit de autonome regio Xinjiang, worden sinds eind 2016 meer enmeer beperkt in hun vrijheid van beweging.
Doet u/ doen jullie zondag 3 december mee met de Amnesty-actie ?
Alvast bedankt!

Philips Wassenaar

ZWO/Amnesty